Önce JS mi yoksa HTML5 CSS3 mü öğrenmeliyim?

Met11

Kilopat
Katılım
31 Temmuz 2017
Mesajlar
400
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, ben kodlama öğrenmeye başladım ve xhtml ile CSS öğrendim. Bunlardan sonra hangi dili öğrenmeliyim? HTML5 CSS3 mü yoksa JS mi?
 
HTML iskelete, CSS kasa, JS kafa,bacak,kol gibi uzuvların oynatılmasına benzer. Bu hesaba göre iskelet ve kas sistemini halletmeden hareketlilik elde edemezsin.
Ama yazdıkların arasından sadece JS nin programlama dili olduğunu da biledur.
 
HTML ve CSS bir programlama dili değil. Bu 1.

2. konu, sunucu tabanlı dil için bence PHP daha mantıklı. JS'yi, kullanıcı arayüzü için kullanırsın.

Ben oyumu PHP'den yana kullanıyorum.
 
Konu yazarı zaten HTML ve CSS için programlama dili dememiş, neden herkes bunu eleştirmiş anlamadım. Yalnızca "dil" olarak belirtmiş ki bu gayet doğru, ikisi de bir işaretleme dilidir.

Web geliştirmeye HTML ve CSS ile başlanır, ilk önce bu ikisi öğrenilir. Daha sonra JavaScript öğrenebilirsin, sonra yine NodeJS kullanarak back-end tarafını da JavaScript ile halledebilirsin ki bu gayet iyi bir tercih olur. NodeJS geliştirme gün geçtikçe daha da popüler hale geliyor ve birçok yazılım firması tarafından tercih ediliyor.

Eğer PHP öğrenilecekse de Symfony veya Laravel öğrenilmelidir diye düşünüyorum, Vanilla PHP öğrenmenizi tavsiye etmem. Eğer back-end için NodeJS değil de PHP kullanılacaksa JavaScript framework'ü olarak VueJS'i şiddetle tavsiye ederim, Türkiye de dahil olmak üzere dünyada en çok kullanılan JS framework'ü şu anda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı