Önce motor mu yoksa ehliyet mi alınmalı?

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Haziran'da işe gireceğim nasipse. İlk maaşın üstüne ablam 20k koyacak ve motor alacağım. 2. el Drift L, TVS Raider 125 veya Küba Terra 125 düşünüyorum. Sizce ilk olarak ehliyet mi alayım yoksa motor mu? Ehliyet alana kadar motoru sürmem. Kapıda park halinde bırakırım. Ufaktan çıkartırım, geri yerine koyarım. İlk önce motor almayı istememin sebebi fiyatların çok yükselmesi. Sizce ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Haziran'da işe gireceğim nasipse. İlk maaşın üstüne ablam 20k koyacak ve motor alacağım. 2. el Drift L, TVS Raider 125 veya Küba Terra 125 düşünüyorum. Sizce ilk olarak ehliyet mi alayım yoksa motor mu? Ehliyet alana kadar motoru sürmem. Kapıda park halinde bırakırım. Ufaktan çıkartırım, geri yerine koyarım. İlk önce motor almayı istememin sebebi fiyatların çok yükselmesi. Sizce ne yapayım?

Ehliyet almanızı öneririm ehliyet. Harç kurs falan hızlı fiyat artışı oluyor.

Motosiklet tecrüben var mı? Varsa bile her koşulda ilk önce ehliyet almalısın. Ehliyetsiz sürersen Allah korusun arkadan bir araç sana çarpsa ehliyetsiz sürdüğün için çarpan kişi suçlu olsa bile sen %100 kusurlu sayılırsın

Kanka motorun parasını hallettiğin an koy kapıya. Ehliyeti de alabildiğin en kısa zamanda alırsın. Ama kapıda motor durunca diyeceksin ki şurayı bir gezeyim şu arkadaşı bir gidip alayım falan ceza yersen üzücü olur cozutmamaya bak.

Ehliyetten önce motor al

Motorcular, motordan önce ehliyet alan kişilerle dalga geçer.
Dalga umurumda değil dostum. Bana en mantıklı olan hareket lazım.

İlk olarak motor alacaksanız da ehliyetsiz kullanmayın. Çevirmeye takılırsanız sorun olur. Motor da bağlanır, ehliyetiniz de alınır.
Zaten ehliyet alana kadar motor kullanmayacağım. Piyasası artar diye motor almak istiyorum.

@TheFastly Fako doğru söylüyor. Önce ehliyetini bir an önce cebine koymaya bak.
Aslında ehliyeti babama borç olarak ödetip motor ile aynı zamanda alabilirim. Şu anlık bir motoru alayım da ehliyeti düşünürüz.

Motosiklet tecrüben var mı? Varsa bile her koşulda ilk önce ehliyet almalısın. Ehliyetsiz sürersen Allah korusun arkadan bir araç sana çarpsa ehliyetsiz sürdüğün için çarpan kişi suçlu olsa bile sen %100 kusurlu sayılırsın
Tecrübem yok. Kuzenim öğretecek.

Dalga umurumda değil dostum. Bana en mantıklı olan hareket lazım.

Zaten ehliyet alana kadar motor kullanmayacağım. Piyasası artar diye motor almak istiyorum.

Aslında ehliyeti babama borç olarak ödetip motor ile aynı zamanda alabilirim. Şu anlık bir motoru alayım da ehliyeti düşünürüz.

Tecrübem yok. Kuzenim öğretecek.
Hocam önce ehliyet alın sonra motor olur ya gaza gelir ehliyetsiz gezmeye kalkarsiniz ve sonra Yunus Beyler size 2 ehliyet parası ikramda bulunurlar😅, bence önce ekipman ve ehliyet sonra motor her daim en mantıklısı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı