Önemli dosyalar nasıl şifrelenir?

gdeniz123

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
Bugün biraz araştırdım lakin program kullanmadan dosyaları şifrelemek zor gibi geldi. Şifreliyoruz ama isteyen birisi çok uğraşmadan şifreyi kaldırabiliyor yani. Birkaç program gördüm internette lakin güvenilir olup olmadığı hakkında bir fikrim olmadığından sizlere başvurmak istedim. AxCrypt ve VSEncryptor diye iki program gördüm. AxCrypt' in 128 bit AES şifreleme özelliği varmış lakin ne olduğunu bilmiyorum. Beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. İyi akşamlar.

O dediğin programı bilmiyorum ama kullandığım ve memnun olduğum bir program var. TrueCrypt. Güzel program öneririm. AES-256, Serpent ve Twofish şifreleme özelliği var.

Peki bu şifreleme özellikleri ne işe yarıyor. Çok derine girmeden bir cümle ile yazarsanız çok sevineceğim. Önerdiğiniz programa da bakıyorum şimdi. Teşekkürler.

Bunlar hakkında ben de geniş çaplı bir bilgiye sahip değilim. AES-256, Serpent ve Twofish şifreleme algoritması olduğunu biliyorum. Bir de AES'in gelişmiş şifreleme standart'ı olduğunu biliyorum. Verdiğim programda zaten bu 3 şifreleme algoritmasıyla şifreleyebiliyorsun. En güçlü şifreleme de bu üçünün bir arada kullanılmasıyla oluştuğunu biliyorum.

Kendime bir bölüm oluşturdum lakin bilgisayarı tekrar başlattığımda kayboldu. Yeniden programı açtığımda eklediğim bölümün silindiğini gördüm. Sosyal'de de resimlerle anlatmışlar, diğer sitelerde de. Nasıl yapmışlarsa o şekilde yaptım lakin böyle bir durum oluştu. Nasıl düzeltebilirim?

Not: Şu anda işi çözdüm. Mount dedikten sonra bilgisayar'a girip dosyalarımızı kaydettikten sonra programa girip dismount diyormuşuz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı