Önemli dosyalarımı nasıl saklamalıyım?

Makaleler
49
Uzun yıllar boyunca kullanacak olduğum belgeler falan var. İşime yarayacak bilgiler falan. Doküman, belge, PDF gibi...

USB bellekte yanlışlıkla verimi sildim. Neyse ki yedeği arkadaşta vardı, aldım.

Peki bu USB bellekte mi dursun verilerim? Veya yedek harici disk mi alayım? Yoksa bulut depolama mı kullanayım? Bulut depolama olarak Drive kullanacağım. 2 TB olan paketi alırım bulut depolama derseniz. Yıllık 300 TL vereceğim.

Yorumu size bırakıyorum.

Drive yöntemi en sağlıklı yöntemdir bana kalırsa
Disk bozulmalarında sorun yaşamazsınız, veri kaybınız olmaz.

Bu kadar önemli verileriniz varsa ve USB kullanacaksanız şifreleyip kullanırsınız diye düşünüyorum fakat bu sistemler işletim sisteminden işletim sistemine göre değişiyor. Örneğin LUKS, sadece Linux için geçerlidir.

Belgelerinizin içinde özel ve kimsenin bilmemesi gerek bilgiler var mı? Varsa Drive kullanmayın çünkü bir veri sızıntısında gidebilir her şeyiniz. Onun haricinde illa Cloud'da saklamak isterseniz Mega gibi bir servis kullanabilirsiniz.

Not: Mega almaya karar verirseniz satın alımı mobil uygulamasından yapın. Çünkü nedense Mobil uygulamada yerel fiyatlandırma varken internet sitesinde yok.

Belgelerinizin içinde özel ve kimsenin bilmemesi gerek bilgiler var mı?
Veriler lazım ama hiç kimse bilmeyecek diye şart yok. Hocanın paylaştığı notlar önemli.
Varsa Drive kullanmayın çünkü bir veri sızıntısında gidebilir her şeyiniz.
Koskoca şirketten veri sızdırmanın kolay olmayacağını sanmıyorum. Ama şüphecilik var ortalıkta.🤔

Bulut sistemi her zaman en sağlıklı yöntemdir. Taşınabilir cihazların her zaman başına bir olay gelme riski söz konusudur. Bulut sisteminde en fazla kullanıcı adı - şifreni unutabilirsin.

Belgelerinizin içinde özel ve kimsenin bilmemesi gerek bilgiler var mı? Varsa Drive kullanmayın çünkü bir veri sızıntısında gidebilir her şeyiniz.

Zaten bütün bilgiler de peynir ekmek gibi çalınıyordu ya! Nasıl unuttuk yahu...

Belgelerinizin içinde özel ve kimsenin bilmemesi gerek bilgiler var mı? Varsa Drive kullanmayın çünkü bir veri sızıntısında gidebilir her şeyiniz. Onun haricinde illa Cloud'da saklamak isterseniz Mega gibi bir servis kullanabilirsiniz.

Not: Mega almaya karar verirseniz satın alımı mobil uygulamasından yapın. Çünkü nedense Mobil uygulamada yerel fiyatlandırma varken internet sitesinde yok.

Mega mı? Aman tövbe. Nefret ediyorum. Para vermeye değmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı