Öneri: Forumda kişisel mesajlaşma herkes için kullanılabilir olsun

Kişisel mesajlaşma olmalı mı?

• Oy verenlerin toplamı
    56
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

64502

Kilopat
Makaleler
5
Bazı durumlarda birine kişisel mesaj yolu ile ulaşmamız gerekebiliyor. Bunun için pek çok senaryo örnek verilebilir ama ben bir tane örnek vereyim. Diyelim ki bir forum üyesi yeni kayıt olmuş ve imla hatası dolu bir mesaj atıyor. Bu imla hatasını gören ve doğrusunu bilen bir kullanıcının doğrusunu söylemek için konu altına yanıt atmaktan başka bir seçeneği yok. Bu olay konuya konuyla alakasız bir mesaj atılmış olmasını sağlıyor. Yeni bir üye illa moderatör uyarısı ile hatasını öğrenmek zorunda değil bence. İşte bu gibi gereksiz mesaj veya konu kalabalığı olabilecek durumlarda bence kişisel mesajlaşma çok iyi bir çözüm.

Mesajlaşma gelmeyecek. Doğrusunu bilen kullanıcı hata yapıyor, rapor etmeli. Rapor sistemi bu yüzden var.

Özelden yardım için yazan onca üye olacaktır, Technopat Sosyal'de bencillere yer yok.

Öneri için teşekkür ederiz ama bu öneriden haftada 2-3 tane kesin geliyor, tavrımız net :)
İyi Sosyaller.

Sezonluk geliyor bu soru gündeme. Kargaşadan başka bir şey çıkarmayacaktır kanaatimce. Geçmişte de denendi.

Adamlar bıraksak Blog kısmına bile soru soracak. Profil mesajı kısmı açık olsa hergün forumdaki kişilerin profillerini soru yağmuruna tutarlar...

Son düzenleme:
Hayatta gelmeyecek özelliklerin başında geliyor bu:)

Fakat bence bazı konularda kontrollü şekilde gelebilir. Mesela ikinci el satışlarında. Özellikle pazarlık, banka ve telefon bilgisi alış-verişinde veya elden alacaksa buluşma adresi gibi hususlarda. Mesela bir moderatör gözetiminde açılabilir görüşme ve moderatör gözetiminde konu dışına çıkmadan bitirilip sonlandırılabilir bence.

Gelse bilinçli kullanıcı için güzel olur fakat bunu çok yanlış kullanan, bazılarını rahatsız edecek insanlar da olacaktır. Fakat ikinci el bölümü konusuna ben de getirilmeli diye düşünüyorum.

Hayatta gelmeyecek özelliklerin başında geliyor bu:)

Fakat bence bazı konularda kontrollü şekilde gelebilir. Mesela ikinci el satışlarında. Özellikle pazarlık, banka ve telefon bilgisi alış-verişinde veya elden alacaksa buluşma adresi gibi hususlarda. Mesela bir moderatör gözetiminde açılabilir görüşme ve moderatör gözetiminde konu dışına çıkmadan bitirilip sonlandırılabilir bence.
Bunu belirtmiştim ama kabul edilmemişti.

Bunu belirtmiştim ama kabul edilmemişti.
Bazı katı kurallar var sosyalde. Yani geri adım atılmaz gibime geliyor bu konularda. Bence yapılabilir ama yönetim tabii daha iyi karar verir sonuçta.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı