[Öneri] Technopat'a kimlik doğrulama gelsin

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

R10 gibi forumlar 3. parti API'ler ile bunu kullanıyor. XenForo içinde eklentiler var çalışan ve güvenli fakat veritabanında bilgi tutuyor mu bilmiyorum. Tutuyordur büyük ihtimal.

Bu daha doğru olabilir gibi, benim dediğim şey fazla katı sanırım.

Kimlik bilgilerinin bulunması özellikle bu çağda çok tehlikeli. Ne kadar güvenlik önlemi olursa olsun bu bilgilerin çalınma riski var. DonanımHaber gibi telefon numarası doğrulaması eklenebilir. En azından değiştirilebilir eğer bir veri sızıntısı olursa.

Her konu nasıl olsa onaydan geçiyor. Moderatörler hata yapılmadan açılan konu için kullanıcıya bir puan verebilir, aynı şekilde hatalı açılan her konu için eksi puan verebilir. Belli bir puanı geçen kullanıcılar onay beklemeden konu açabilir belki. Tabii burada sırf puan kazanmak için boş konu açanlar olacak buradaki sorumlulukta moderatöre kalacak her konuya puan verilmemesi lazım.

Bu şu anda sadece yönetim tarafından doğrulanmış olan -genellikle- kurumsal hesaplara veriliyor. Bknz: TurkNet.

Anladım, o zaman gereksiz. Onun yerine üyenin davranışlarına göre belirli kısıtlamaları kaldırmak daha mantıklı olur.

Ben buraya kayit olurken yasim kucuktu ve hala kucuk. Ara sira siyaset konularina yazarim da yasimi ogrenip elinize ne gececek ki? Hah, yasi kucuk zaten dogru bilmiyor falan mi?

Konuları onay sürecine almanın asıl amacı SEO'ya uygun hale getirmek. Kimlikle alakası yok.

Evet, TP biraz SEO'yu cok seviyor, aslinda biraz degil bayagi...

Mesela Sosyal Tayfı gibi "Seçkin Üye" adında etiket gelebilir, moderatörler güvendiği ve tanıdığı kişilere bu etiketi verir, Bu etikete sahip kişilerin konusu ise denetimden geçmez.
Bu yetkiyi kullanmak icin yeni tag gereksiz, Sosyal Tayfi icin kullanilabilir.

Bu konu hakkında şöyle demiştim:
Doğrudan forumun bulunduğu makinede tutulsun demiyorum zaten, yukarıda da bir kullanıcının söylediği gibi bunu yapabilecek API'ler var.

Sosyal Tayfı olan kişi sayısı az forumda, bu Seçkin Üye daha yaygın bir tag olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…