[Öneri] yeni termal macun testi

TheHuera

Centipat
Katılım
20 Nisan 2020
Mesajlar
16
Merhaba, oldukça eski Casper Nirvana laptop kullanıyorum. Laptop son zamanlarda aşırı ısınmaya başladı ve fan sesi de oldukça arttı. Bende internet üzerinden kargo dahil 9 TL'ye en ucuz termal macunu sipariş ettim. Kargo bugün geldi ve laptop un arkasını açıp hem temizleme işlemini hem de yeni termal macunu sürme işlemini yaptım. Sonuçlar gerçekten şaşırttı.
Testleri buraya paylaşmak için değil sadece kendim görmek için yapmıştım ancak sonuçları görünce sizi de bilgilendirmek istedim. testler amatörce yapılmıştır.

Test yaparken işlemciyi tam yüke sokmak için Prime 95 uygulamasını kullandım. Isıyı ise Core temp uygulamasından baktım.
Fotoğraflar kalitesiz olabilir telefondan çektim ekran görüntüsü almadım.

Eski termal macun ile CPU tam yükte 85 derece olunca bir anda kendi gücünü tamamen kıstı ve her şey donmaya başladı mouse bile hareket etmedi fanda çok hızlandığı için değerler bir tık düşük çıktı ama 75/85 derece arasında geziyor !

Eski termal macun (CPU tam yükte)


ESKİ TERMAL MACUN TAM YÜKTE.jpg


Eski termal macun (CPU boşta)

ESKİ TERMAL MACUN BOŞTA.jpg


Yeni termal macun (CPU tam yükte)

YENİ TERMAL MACUN TAM YÜKTE.jpg


Yeni termal macun (CPU boşta)

YENİ TERMAL MACUN BOŞTA.jpg


Daha kaliteli termal macun alırsanız sonuçlar daha iyi olacaktır. eski termal macunun boştaki değerleri ile yeni termal macunun yükte ki değerleri neredeyse aynı.

Bu değerler anlık olmakla birlikte amatörce yapıldığı için öyle test olmaz tarzında yorumlar gelmesini istemiyorum. Farkı fotoğraflarda pek göremeseniz bile günlük kullanımda gerçekten çok fark etti.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD'nin kendi fanı ile gelen termal macunu işlemcimde kullanıyordum ve Prime95 testinde 90 Derece gördüm. Boşta 30-40-50 derece arasında geziyordu. Neyse dedim bir süre kullandım.

Yaklaşık 1-2 hafta önce bilgisayarın içini açtım, fanı sökünce termal macunun işlemci ile değmediğini gördüm. Bildiğin termal macun sıfır duruyordu sadece sağ bölgede çok az bir yere değmişti termal macun. Bende sende bulunan termal macunun aynısı var. ( No name, içinde bol bulunan macun. ) Onu sürdüm ve bu sefer işlemciye yaydım. Bilgisayarı açtım ve olaya bak! Boşta 28.5 Derece gördüm. Daha iyi bir macun sürsem neler olacak acaba? Prime95 testi yaptım yanlış hatırlamıyorsam 75 Derece bile olmadı.

Yani, kalitesiz bir termal macun bile olsa bilgisayara termal macun şart.
 
Ben silikon kullanıyorum aynı macun işi görüyor. Boşta 25 30 derece Intel işlemcili bilgisayar da. AMD işlemcili de kendi macunu var stok fan ile boşta 35 40 derece AMD macun değişim zamanı geldiğin de silikon sürcem bakalım ne kadar incek.
 
Ben silikon kullanıyorum aynı macun işi görüyor. Boşta 25 30 derece Intel işlemcili bilgisayar da. AMD işlemcili de kendi macunu var stok fan ile boşta 35 40 derece AMD macun değişim zamanı geldiğin de silikon süreceğim bakalım ne kadar incek.

Silikon ne silikonu?
 
MX4 termal macun yani tamamdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı