Örnek çalışma

Hocam eğriler(curves) kısmına bir bakın, oradan maskeleme yöntemi ile ışık ayarlarını yapabilirsin.
Eki Görüntüle 999278
1- Eğri yukarı doğru gidittikçe :Eki Görüntüle 999280
2- Eğri aşağı doğru gittikçe :Eki Görüntüle 999279
Maskeleme yöntemi ile yaptığımızda sonuç şu :
Eki Görüntüle 999281

Tabi benim yaptığım gibi etrafı tamamen karartıp, kuru kafayı ön plana çıkarmak istemeyebilirsin. Buradan sonrası senin hayal gücüne kalmış artık :). Işıklandırma yaparken eğriler(corvus) çok fazla kullanırız ve çok fazla işimize yarıyor. Onun haricinde Parlaklık/kontrast bölümünden maskeleme ile yine gölge ve ya ışık açma gibi işlemleri yapabilirsin. Böyle azimle çalışmaya devam et, 1 aya kalmadan senden güzel şeyler görebileceğime inanıyorum. Zedge gibi sitelere kendi yaptığın çalışmalarını koyabilirsin.
çalışma final.png

Eğim attım ve ayaktaki gölge ile kıyafet üstündeki hatayı gidermeye çalıştım sizce nasıl olmuş?
@jusbeprophet

@Wmir dediği gibi ayakta ki hatayı düzeltirsen çok iyi olur. Onun haricinde parıldama efekti eskisine nazaran daha iyi duruyor.
ışıkçalışması.png

@jusbeprophet ışık ve gölge mantığı biraz anladım gibi ama, çok maska veya katman açıyorlar :D.

Bu resimde eğim kullandım işime yaradı bayağı.

Tavsiye için teşekkürler.

Eki Görüntüle 1000176

@jusbeprophet ışık ve gölge mantığı biraz anladım gibi ama, çok maska veya katman açıyorlar :D.

Bu resimde eğim kullandım işime yaradı bayağı.

Tavsiye için teşekkürler.
Mantığı anlamana sevindim, resim gerçekten güzel duruyor. Ayrıca ne kadar fazla katman, ayrıntı = photoshop olduğu anlaşılmayacak kadar güzel fotoğraf demektir :).

Mantığı anlamana sevindim, resim gerçekten güzel duruyor. Ayrıca ne kadar fazla katman, ayrıntı = photoshop olduğu anlaşılmayacak kadar güzel fotoğraf demektir :).
Güzel oldu gibi ama çok uğraştırıyor programın hazır render ayarı var ona bakıcam şimdi hoşuma gitti gibi.

Güzel oldu gibi ama çok uğraştırıyor programın hazır render ayarı var ona bakıcam şimdi hoşuma gitti gibi.
Evet hocam bu konuda katılıyorum. İşin içine eğri, renk ayarları gibi parametreler girince saatlerce uğraşıyoruz. Sevdik bir kere katlanıcaz artık ! :D. Hazır render ayarlarından kastınız fotoğraf filtreleri mi?

Evet hocam bu konuda katılıyorum. İşin içine eğri, renk ayarları gibi parametreler girince saatlerce uğraşıyoruz. Sevdik bir kere katlanıcaz artık ! :D. Hazır render ayarlarından kastınız fotoğraf filtreleri mi?
çalışmam ışık.png

Hocam çok güzel oldu :).

Hazır Render ve Reelitik ışıklandırma ayarları ile yaptım.

Sizce bir eksiği varmı?
Bu da önceki hali:
download.png

Bu da final hali bazı düzeltmeler ile eğim ekledim.

ışıklandırma2.png

@jusbeprophet

Eki Görüntüle 1000229

Hocam çok güzel oldu :).

Hazır Render ve Reelitik ışıklandırma ayarları ile yaptım.

Sizce bir eksiği varmı?
Bu da önceki hali:Eki Görüntüle 1000232
Bu da final hali bazı düzeltmeler ile eğim ekledim.

Eki Görüntüle 1000239

@jusbeprophet
Resim biraz karanlık gibi geldi, senin tercihinde olabolir bilmiyorum. Attığı şey toz sanırım, toz ve mankenlere vurulan ışık biraz daha parlatılırsa iyi olabilir. Onun haricinde renklerde bir problem göremedim, eline sağlık.

Resim biraz karanlık gibi geldi, senin tercihinde olabolir bilmiyorum. Attığı şey toz sanırım, toz ve mankenlere vurulan ışık biraz daha parlatılırsa iyi olabilir. Onun haricinde renklerde bir problem göremedim, eline sağlık.
final haline eğim attım ilk hali bana bile karanlık geldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı