ÖSYM 2023 sınavında ne yapıyorsunuz?

R6 Liu Kang

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar arkadaşlar. Malumunuz MSÜ 2023 sonuçlarının açıklanmasına da 1 gün kalmışken sizlerle bir konuyu konuşmak istiyorum. Ben normalde 90-100 arası TYT (bazı sınavlarda düşme veya artma da oluyor tabii ki) ve AYT de 45-55 civarı yapan biriyim ki son 1.5 ay kalmışken güzel bir program hazırladım o programla birlikte ilerleyerek 90-100 arası TYT'mi sabitlemek ve 65 net AYT yapmak istiyorum. Ancak 2 Nisanda olduğumuz MSÜ sınavında normalde bu tarz kolay sınavda denemelerde 100 net yapıyorken Türkçe de tamı tamına 10 tane soruyu sonradan değiştirdim ve 12.5 net gibi bir kayıp oldu bu bana. İlk kez böyle toplu büyük bir sınava girdim (12.sınıfım). Ama sınavda zerre heyecanlanma veya stres olmamıştı neden yaptığımı da bilmiyorum sonradan Türkçede cevap değiştirme olayını. Ve mezuna kalan arkadaşlar ya da genellikle hocalar sürekli MSÜ'de kaç sıralama yaparsanız genellikle TYT de o gelir diyor ben buna hem girenlerin sayısı farklı olacağı için hem de kendi hatamdan dolayı saçma bir net düşüşü yaşadığım için inanmıyorum ve daha yüksek yapıp normalde olduğu gibi 100 net yapacağıma inanıyorum ancak dershanedeki arkadaşlar her sınavı inanılmaz derece de takıyor ve beni de strese sokuyor. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz cevaplarsanız sevinirim.

Sizle aynı dönemdenim. Yapı olarak stres yönetimi yapabiliyorsanız YKS'nin de daha önceden girdiğiniz kurumsal denemeler havasında geçeceğini düşünüyorum. Bu atmosfere alışmak için Türkiye geneli denemelerine girmenizi öneririm. LGS 2019 benim için daha önceden girdiğim denemelerden farksızdı. Bol deneme tecrübesi çok fayda sağlıyor.

Sizle aynı dönemdenim. Yapı olarak stres yönetimi yapabiliyorsanız YKS'nin de daha önceden girdiğiniz kurumsal denemeler havasında geçeceğini düşünüyorum. Bu atmosfere alışmak için Türkiye geneli denemelerine girmenizi öneririm. LGS 2019 benim için daha önceden girdiğim denemelerden farksızdı. Bol deneme tecrübesi çok fayda sağlıyor.

Yapı olarak stresli biri değilim hocam çok şükür gerektiği zaman kafa dağıtarak dengeyi sağlıyorum dediğiniz gibi cidden kurumsal denemeler gibi deniyor YKS sınavları için de. Neredeyse tüm Türkiye geneli sınavlarına da giriyoruz genelde onlarda 90-100 arası geçiyor. Peki siz dediğim ve hocaları aynı zamanda da arkadaşları eleştirdiğim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam.

Yapı olarak stresli biri değilim hocam çok şükür gerektiği zaman kafa dağıtarak dengeyi sağlıyorum dediğiniz gibi cidden kurumsal denemeler gibi deniyor YKS sınavları için de. Neredeyse tüm Türkiye geneli sınavlarına da giriyoruz genelde onlarda 90-100 arası geçiyor. Peki siz dediğim ve hocaları aynı zamanda da arkadaşları eleştirdiğim bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam.

Yapı gereği hırslı bir insan olamadığım için arkadaşlarınızla pek empati kuramıyorum fakat daha önceden bu kadar soru değiştirmediğinizi söylemişsiniz. Normalden farklı ekstra bir durum gibi gözüküyor. YKS'de de bu kadar soru değiştireceksiniz diye bir şey yok. Tamamen MSÜ sonuçlarını baz alıp YKS'ye girene kadar stres birikimi yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

Yapı gereği hırslı bir insan olamadığım için arkadaşlarınızla pek empati kuramıyorum fakat daha önceden bu kadar soru değiştirmediğinizi söylemişsiniz. Normalden farklı ekstra bir durum gibi gözüküyor. YKS'de de bu kadar soru değiştireceksiniz diye bir şey yok. Tamamen MSÜ sonuçlarını baz alıp YKS'ye girene kadar stres birikimi yapmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

Teşekkürler hocam yorumunuz için ben de aynı şekilde düşünüyorum zaten ancak arkadaşlarım beni geriyordu ki bununda gereksiz olduğunu bir kez daha anlamış oldum.

Hocam şu ana kadar hiçbir şey yapmadım 50 günde speedrun yapacağım. (sıfır değilim ve aşırı zekiyim)

Eğer temeliniz var ise ve tek sorununuz konu eksiği ise 50 günde kesinlikle güzel ilerleme kaydedilir ama eğer temeliniz çok yoksa bir şey diyemeyeceğim hocam. Çünkü 50 gün stres yapacak kadar kısa da değil salacak kadar uzun da.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı