- Makaleler
- 4
2023'ü bekleyin, süper güç olup 20 liraya BMW 7 alacağız.
Dünyanın en fakir ülkelerinin başkanlarının çoğu dünyadaki en zengin insanlar arasında. Ülkemizde de durum o yönde ilerliyor: zenginler daha da çok zenginleştikçe, fakirler daha da çok fakirleşiyor. Burada devletin kazandığı para mühim değil yani, asıl mühim olan o paranın nereye gittiği.Hocam gerçekten anlamıyorum Dünyada bizim kadar vergi ve zam ödeyen bir devlet olsa en zengin devlet olur. Biz nasıl fakir bir ülkeyiz anlamıyorum.
1/4'ü yola ve hastahaneye geri kalanı musluğa.Dünyanın en fakir ülkelerinin başkanlarının çoğu dünyadaki en zengin insanlar arasında. Ülkemizde de durum o yönde ilerliyor: zenginler daha da çok zenginleştikçe, fakirler daha da çok fakirleşiyor. Burada devletin kazandığı para mühim değil yani, asıl mühim olan o paranın nereye gittiği.
Alt sınıf araçlara birazcık fiyat indirimi yapılırken (!), lüks araçlara da (lüksten kasıtları 2.0 motor ve üstü bu arada) vergi zammı yapıldı. Açıklanan vergi rakamları böyle:
• 1600 cm3 silindir hacmine kadar, matrahı 85.000 TL’ye kadar olan araçlarda yüzde 45 ÖTV,
• 1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, matrahı 85.000 TL-130.000 TL arası araçlarda yüzde 50 ÖTV,
• 1600 cm3 arası silindir hacmine kadar, matrahı 130.000 TL üzeri olan araçlarda yüzde 80 ÖTV uygulanacak.
• 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL’ye kadar olan araçlarda %130 ÖTV,
• 1600-2000 cm3 arası silindir hacmi olan ve matrahı 170.000 TL üzeri olan araçlarda %150 ÖTV,
• 2000 cm3 üstü silindir hacmi olan ve matrah sınırı olmayan araçlarda %220 ÖTV
Rekordan rekora koşuyoruz. Ne rekoru mu? Vergi rekoru. En üst otomobil vergisi %227 oldu, bu açık ara dünya rekoru.
Şimdi soruyorum sizlere. NE GEREK VARDI BU ZAMA?
Wow 1 bir bana 4 devlete ve depolarını fulle.
Sadece 2 litre ve üstü olanlar için değil, Astra/Megane/Golf/Tiguan/3008/Grandland X gibi 1.6 litrenin altı olan C sınıfı araçlar da bu zamdan etkilenecek. Orta paket ve üstü olan bu C sınıfı arabaların "güvenli ve kaliteli" olanları da %60 değil %80'lik vergi dilimine giriyor artık. Kısacası devlet şunu diyor; sizlere orta paket kaliteli denilebilek arabalar bile haram. Alın tabutlarınızı, kazada Allah korusun...lüks araçlara da (lüksten kasıtları 2.0 motor ve üstü bu arada) ÖTV zammı yapıldı.
Vallahi yeter yav. Seçime ne kadar kaldı acaba. Neyse boşver doğalgaz bulduk ya biz.Oy vermeye devam.
Göbeklitepe ibadete açılsın.Vallahi yeter yav. Seçime ne kadar kaldı acaba. Neyse boşver doğalgaz bulduk ya biz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.