Öz güven eksikliği

Yardım almak istiyorum ama alamıyorum çünkü 10 defa düşünüyorum yardım almayı ama sonradan bilmiyorum birden bir şey oluyor vazgeçiyorum hemen.

Gerçekten konuşmak istiyorum ama olmuyor mesela dün edebiyat öğretmenim bana nasılsın dedi konuşamadım.
En azından ailenize dahi bahsedemez misiniz? durumu.

Merhaba 16 yaşındayım, aşırı öz güven eksikliğim var. Sosyal biri değilim. Okulda bile çok özgüvensizim. Mesela okulda herkes birbiriyle konuşuyor, ben kimseyle konuşamıyorum. Sıramda tek başıma oturuyorum. Mesela dün sırama bir kız geldi, oturdu. Nasılsın dedi, yüzüne bakıp konuşamadım. Dışarıda da çok özgüvensizim. Markete bile gidemiyorum. Mesela geçen gün markete para bozdurmaya gidecektim ama gidemedim. Marketin önünden kaç defa geçip acaba nasıl konuşsam diye düşündüm. Sonra vazgeçip eve geri döndüm. Mesela hafta sonları okul yok, çarşıya çıkıp gezmek istiyorum, yemek yemek istiyorum ama çarşıya çıkamıyorum. Restorana gidip yemek yiyemiyorum çünkü utanıyorum, konuşamıyorum. Geçen gün bir defa çarşıya çıktım, restorana gidip yemek yiyecektim ama gidemedim, yiyemedim çünkü konuşamıyorum. İnsanların yüzüne bakamıyorum. Evde ailemle bile konuşamıyorum. Hep böyleyim, her yerde böyleyim. Sizce ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler hepinize.
Hocam psikolağa anlatmak zorundasın içeri gir ve anlat okulda bak kapının önüne gel 1. giremezsen hiç deneme ama söylemen lazım başka şansın yok dediğim gibi bugün bidaha dene 1. giremezsen zaten daha hiç giremezsin boşuna dolanma kendini zorlamalısın.

Hocam sizin açtığınız konulardan anladığım kadarı ile bayağı bir çökmüşsün, eğer aileniz anlayışlı insanlar ise psikolojik destek almalısınız.

Aileme durumumu anlatıyorum psikoloğa gitmek istediğimi söylüyorum ama beni götürmüyorlar sürekli beni oyalıyorlar bir gün gideriz boş ver diyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı