Özel 2 yıllık üniversite mi? Yoksa polislik mi?

  • Konuyu başlatan Crexs
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1B

Crexs

Hectopat
Katılım
25 Şubat 2021
Mesajlar
203
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu yıl 2 yıllık özel üniversite adalet bölümünü yazıp DGS ile özel bir üniversiteye hukuk bölümüne geçmeyi düşünüyorum. Fakat her yerde DGS ile hukuk bölümüne geçiş zor olduğu söyleniyor. Özel üniversiteler için zor olacağını şahsen pek düşünmüyorum. Yine de boş yere 2 yılımı adalet bölümü okuyarak kaybetmek istemiyorum. Adalet okumak yerine 1 yıl TYT YKS çalışıp direkt polisliğe mi başvurmalıyım? Bu ikisi arasından ne yapmamı önerirsiniz?
 
İkisi de değil gerekirse iki yıl daha hazırlanıp hukuğu veya tıppı veya bir mühendisliği zorlaman. Kaç yaşındasın?
 
İkisi de değil gerekirse iki yıl daha hazırlanıp hukuku veya tıppı veya bir mühendisliği zorlaman. Kaç yaşındasın?

Bu yıl da dahil 2 kere mezuna kaldım. Zaten sınava ilk girdiğimde bazı durumlardan dolayı hiç çalışamamıştım. Temelim sıfır o yüzden bu yıl biraz temelimi toparlamaya çalıştım ve TYT-AYT karışık hazırlandım. Fakat AYT yapamıyorum yani ne edebiyat yapabiliyorum ne de matematik yapabiliyorum. O yüzden ya DGS ile bir şey yapmam gerekecek ya da dediğim gibi direkt polislik. Artık kendime de güvenim kalmadı sınava çalışmaktan ve üzerimdeki o sınav baskısından heyecanından veya bu yıl yine yapamazsam korkusundan sıkıldım. Bir yol belirleyip o yoldan ilerlemek istiyorum.
 
@Crexs, yolunuzu polislik yönünden belirleyin. Gerçekten pişman olmazsınız, artık yapacak bir şey de kalmamış gibi.

Ben de öyle düşünüyorum. PMYO'dan mezun olduğumda üniformalı polis olarak mezun olacağım. Olabildiğince kendimi geliştirerek üst rütbelere çıkmayı düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı