C# Özel durum hatası

King Khalil

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
EKRAN KARTI: NVİDİA RTX 3090 SUPER
İŞLEMCİ: RYZEN 9 5950x
ANAKART: Asus Rog Crosshair VIII Impact X570
MONİTÖR: ASUS TUF Gaming VG27VQM
RAM:32GB
Arkadaşlar selam. C#'ta proje açtığımda bu hatayı alıyorum, yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• hata.png
    hata.png
    9,5 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleyen: Moderatör:
Kod yok, ekran görüntüsü çok küçük hatanın detayları yok. Sadece özel durum oluşmuş ama detaylarını kasti olarak ekran görüntüsüne almamışsın falan. Yani yardımcı olmayalım diye elinden geleni yapıyor gibisin. Kodun devlet sırrı değil, hatan devlet sırrı değil, ne bu saklama çabası anlamıyorum. Baya tamam ve çıkış tuşlarını bile ss almamışsın :D.

Moderatörlerin gerçekten bu tarz konuları reddedip sebep olarak da yetersiz bilgi paylaşımı olarak belirtmesi gerekiyor.

'’Uygulamanızda işlenmemiş özel durum oluştu' hatasının en temel nedenlerinden biri Microsoft .

NET Framework uygulamasının yüklenmesi sırasında oluşmuş bir hatadır. Bu nedenle bilgisayarınızda yüklü olan uygulamayı tamamen kaldırmalı ve Microsoft resmi internet sitesinden son versiyonu indirmelisiniz.’’

Visual Studio üzerinden uygulamayı çalıştırıp hatanın yerini kod olarak atmanız lazım. Buradan bir şey anlamayız.

Projeyi çalıştırdığında mı alıyorsun yoksa form düzemlemesinin designer tarafında mı?
Evet hocam projem vardı öğrenci takip otomasyonu her projede giriş yap kısmında kullanıcı adı ve şifreyi giriyorum sonrasında bu hata ile karşılaşıyorum.Hatta kodlarda sıkıntımı var diye başka bir proje açtım ondada oldu.

Visual Studio üzerinden uygulamayı çalıştırıp hatanın yerini kod olarak atmanız lazım. Buradan bir şey anlam

Visual Studio üzerinden uygulamayı çalıştırıp hatanın yerini kod olarak atmanız lazım. Buradan bir şey anlamayız.
Yarın atacağım.

Evet hocam projem vardı öğrenci takip otomasyonu her projede giriş yap kısmında kullanıcı adı ve şifreyi giriyorum sonrasında bu hata ile karşılaşıyorum.Hatta kodlarda sıkıntımı var diye başka bir proje açtım ondada oldu.

Yarın atacağım.
Kodlarda sıkıntı yoktur. Muhtemelen projede local DB bağlantısı vardır. Sende de kurulu local server yoktur. Yada kurulu local server varsa bile istenilen schema'yı bulamıyordur o yüzden hata alıyorsundur. Bu tarz durumlarda hatayı işlemedikleri için sorun oluyor.

O zaman kodunuzda bir sorun vardır hocam.
Giriş yap kısmında büyük ihtimalle System.FormatException hatası yüzünden böyle oluyor.

Metin kutusundan aldığınız bilgilerin formatına dikkat edin.

Kod yok, ekran görüntüsü çok küçük hatanın detayları yok. Sadece özel durum oluşmuş ama detaylarını kasti olarak ekran görüntüsüne almamışsın falan. Yani yardımcı olmayalım diye elinden geleni yapıyor gibisin. Kodun devlet sırrı değil, hatan devlet sırrı değil, ne bu saklama çabası anlamıyorum. Baya tamam ve çıkış tuşlarını bile ss almamışsın :D.

Moderatörlerin gerçekten bu tarz konuları reddedip sebep olarak da yetersiz bilgi paylaşımı olarak belirtmesi gerekiyor.
Elimde sadece bu ss vardı şuan müsait değilim ve aşağıda belirttim kodları yarın göndereceğim diye

🤠
Kodlarda sıkıntı yoktur. Muhtemelen projede local DB bağlantısı vardır. Sende de kurulu local server yoktur. Yada kurulu local server varsa bile istenilen schema'yı bulamıyordur o yüzden hata alıyorsundur. Bu tarz durumlarda hatayı işlemedikleri için sorun oluyor.

Elimde bu ss vardı müsait değilim ve yarın atacağım diye aşağıda belirtttim kodlar benim değil zaten 🤠

Bunu düşünmüştüm hatayı alınca kurulu local serverim yok galiba yarın bakacağım net bir şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı