Özel güvenlik kursu cayma hakkı var mı?

Merhaba, ben owl gruba başvurarak özel güvenlik kursuna kaydoldum. Aradan 3 gün geçti hiçbir derse girmedim. Cayma hakkım var mı diye sormak istedim. İyi günler herkese.
Para verip imza attınız. Ödeme yaptınız.Olay bitti.
Keşke 2-3 parça şeklinde olsaydı.
Ödeme 1: Kayıtta
Ödeme 2: 1 ay sonra yani sınavdan önce.
Ödeme 3: Sınavı kazanınca dosya hazırken.
O evrak olmadan kart alamazsınız.
Kurs diyelim 12.000
Kasım 4.000₺ (kayıtta).
Aralık 4.000₺ sınavdan önce.
Ocak 4.000₺ şeklinde kart olmadan elden ödeme ile alabilirdiniz.
Ben öyle sahip oldum kurs adı önemli değil.
İşsizim kredi kartım yok deyip bir kısmını peşin verince illa kabul ederlerdi.
3 parça değil 2 parça öderdiniz.

Örnek; 4.000 verdiniz daha ucuz buldunuz yada devam etmeyeceksiniz bu durumda ya 4.000 iade olur yada sadece 4.000₺ yanmış olurdu. Şimdi tüm para yanma/gitmesi söz konusu.

Vadettikleri, oturduğumuz bölge yani Sancaktepe idi. Kursa başladığımızda iş ayarlanacak, sonrasında da kursa gidecekti. Ama Sarıyer vb gibi Avrupa yakasında iş ayarladıkları için gidemedi eşim.
Size iş garantisi veremezler.
Anlaşmalı olduğu yerler tabiki var.
Fakat; Kurs bitmeden kart almadan işe yerleştirmesi dahi yanlış..
Kursa yazılarken kartım yok.işsizim dersiniz.
Ödeme 2 yada 3 parça şeklinde yaparım diye konuşursunuz.
Herhangi bir olumsuzluk pişman olma durumunda biraksaniz dahi tüm para 1 seferde yanmazdı.
Kart sizde olacak.
Size yakın ne varsa;
Avm
Mağaza (lcw/MediaMarket/teknosa/vatan)
Okul
Hatta hastane/metro güvenlik var.
Omuzlarına bakıyorsunuz abc güvenlik.
Elinizde kart var gidiyorsunuz ofislerine.
Masaya güvenlik kartınızı koyuyorsunuz.
Bizim eve yakın.... Projeniz var.
Çalışmak istiyorum derseniz hemen gel başla derler.
Sağlık raporu+1 saatlik is güvenlik egitimi sınav hepsi 2 saatte bitiyor....

Son düzenleme:
Özel güvenlik şubeye (Bayrampaşa özel güvenlik şube müdürlüğü) oluyor genelde kaydınız ve kursiyerliğiniz evrak ile bildirildi ise sanırım iptal olmaz. Eğer maddi olarak çok etkilemeyecekse belgeyi almanızı tavsiye ederim. Kolunuzda bilezik bulunsun iş hayatında veya gelecekte ne olacağı bilinmez.

Yaklaşık 10 sene boyunca dershane işletmeciliği yaptım. Normal şartlarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan tüm kurslarda iptal hakkınız vardır. Kurumların sizinle yapmış olduğu sözleşmelerde iptal edemeyeceğinize dair bir madde bulunur fakat iş Milli Eğitim'e gittiği zaman olaylar değişiyor. Asla iptal etmeyiz diyen kurumlar bir anda iptal ediyor, bilginiz olsun.

Fakat özel güvenlik kurslarına baktım şimdi, bunlar Milli Eğitim Bakanlığına değil İçişleri Bakanlığı'na bağlı. Onlarda nasıl ilerler prosedür bilmiyorum. Araştırmakta fayda var.

merhaba son durum nedir aynı konudan sıkıntıdayım icraya vereceğini söylüyorlar
Şimdi şöyle 1 kurs için diyeyim 20 öğrenci gerekli.
Sizi alarak baska birini almamış oluyorlar.
2 kursa gitmiştim sınıf gurup dolu demişler almamışlardı.
Hastalık, işsizlik hariç ödememek için mazeretiniz yok maalesef...

Ha Hastasınız, evde yatıyorsunuz, işsizsiniz o zaman bunu ispatlarsınız.
Genelde insanlar ödemeyi 3 parça yapıyor.
1) Kursa kayıt +2) Sınavdan önce +3) Sınavdan sonra dosya alma zamanında.
Bu dosya olmadan güvenlik kart alamazsınız.
Siz vazgeçtiğiniz anda almanız zor...

sıkıntı iş bulacağız denmesine rağmen bulmadılar iş vaadi yalanmış kursa giden diğer kişilere sordum onlara da bulan olmamış o yüzden ben de gitmedim iptal edin dedim etmediler

sıkıntı iş bulacağız denmesine rağmen bulmadılar iş vaadi yalanmış kursa giden diğer kişilere sordum onlara da bulan olmamış o yüzden ben de gitmedim iptal edin dedim etmediler
Bu sebep değil.
Her kurs 100% is garantisi vermez/veremez.
Siz gidin kursa bitirin
Kartı alın gerisi kolay.
Kart tek firma şirket için değil.
Ehliyet gibi her yerde geçerli.

Ben TMG güvenlik kursundan aldım. Eve yakın onlar iş bulamadilar.
Gezen güvenlik adına Avm güvenlik yapıyorum.
Kart olsun yeterli.Kimden aldığın önemi yok.
Kiyafet üniforma sirket verecek..

Evinize yakın Büyük site /Avm/ Okul varsa orada çalışan güvenlik görevlisine sorun ;
Eleman lazımsa sirketin merkez adresini sorup Guvenlik kartınızla başvuru yapabilirsiniz..

@kazimbolat33 kardeş merhaba ben de bu gruptan sıkıntı çekiyorum nasıl bir deneyimin oldu? Ben direk iptal ettirmeye karar verdim kursa falan katılmadım 7 gün geçmeden whatsapptan mesaj attım ama meğerse öyle iptal edilmiyornuş

@kazimbolat33 kardeş merhaba ben de bu gruptan sıkıntı çekiyorum nasıl bir deneyimin oldu? Ben direk iptal ettirmeye karar verdim kursa falan katılmadım 7 gün geçmeden whatsapptan mesaj attım ama meğerse öyle iptal edilmiyornuş
Ben iş ilanından başvurdum, oraya çağırdılar. Ben de gittim. "Kursa başla, seni işe alacağız." dediler. Kursa katıldım, daha sonra iş vermediler. Ben de gitmedim kursa falan. Şimdi de "İcra açacağız." vs. diyorlar. Bakalım ne olacak. Ben şikayetçi oldum zaten savcılığa.

@kazimbolat33 Umarım sorunsuz halledersin kardeş, gelişmelerden haberdar edelim birbirimzi ikimizde mağduruz, çok dolandırıcı var burada, peki sence ben ne yapmalıyım, ben de vazgeçtim 7 gün doldu iptal edemiyoruz diyorlar, yeni şeyler deneyeyim dedim imza da attım ne yazık ki ama senet falan imzalamadım. Ne yapayım sence direk ghostlayayım mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı