Özel servis ve yetkili servis tecrübesi

Turk Kahvesi

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
986
Makaleler
2
Arkadaşlar bu konuyu size yardımcı olmak için oluşturuyorum. Deneyimleme ve gözlemlerim sonucu tecrübelerimi sizle paylaşmak istedim.

Arkadaşlar aracımız 2017 SuperB. Sağa sola çekme ve düz yolda giderken arabanın dengesiz gitmesi sonucu yetkili servise bıraktım. Ustayla test sürüşü yaptık ustada söyledi arka tarafta sıkıntı olduğunu. Yetkili servisin müdürü tanıdıktı. Ertesi gün servisten aradılar arka teker bilyelerinin değişmesi gerekiyormuş, ondan sonrada denge çubuğuna bakmaları gerekiyormuş. Bilyelerin değişim fiyatı 5000 TL tanıdık diye 4500 yapabildiler en son. Eğer denge çubuğunda da sıkıntı çıkarsa 5000 TL de o.

Bende biraz araştırayım dedim birkaç özel servis buldum. Fiyat sordum parçaları falan sordum. En son karar kıldığım servise gittim. Arabayı götürdüm gösterdim. Yetkili servisin dediği şeyleri anlattım. Usta test sürüşü yaptık bir sorun gözükmüyor dedi ama yine biz rotçuya götürüp test ettirelim dedi. Tek tekerin bilyelerinde sıkıntı çıktı, diğeri sağlammış. Sorunu bulmadan ayarlama yapmadıkları için sorunu tespit edip tekrar servisine götürdü adam bizimle beraber gelip ilgilendi. İşte ustaya söyledi usta değişti tek teker için 500 TL dedi. Arka tekerleri sökünce fren balatalarını da değiştiler toplam 850 TL ödedik.

Ardından tekrar rotçuya gittik, direksiyon çok hafif sağa dönüktü onu düzelttirdik, rot yaptırdık, rottan sonra direksiyon hafif sertleşti. Sorunu çözdük eve döndük daha uzun yolda denemedim ama bir sıkıntı hissetmedim ben.

Şehirde esnaf olduğumuz için iki tarafta tanıdık olduğun için iki tarafta çok ilgilendi. Eğer yetkili servise verseydik gereksiz iki tarafında değişip bir de fazla olan işçilik parasıyla indirimli hali 4500 yapacaklardı.

Özel servise yaptırdığımız için orjinaline en yakın parça kullanıldı(fag markası) ve sorunlu olan parçayı değişti işçilik daha uyguna gelmiş oldu. Üstüne fren balatalarıyla 850 TL gibi bir fiyat çıktı.

Sonuca gelirsek size tavsiyem arabayı hemen yaptırmayın birkaç yerle görüşün en mantıklı yolu seçin. Özel serviste olan ustaların yetkili servis ustalarından alta kalır bir yanı yok ama iyi araştırıp anlayan usta bulmanız lazım. Burada kesin özel servis veya kesin yetkili servis demiyorum ikisini kıyaslayın mantıklı tarafı seçin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu hep bilinen bir şey. Yetkili servis en az 5 katı fiyat çeker.

2012 yılında Alanya tatilimi tamamlayıp Ankara'ya dönüşte toros dağlarını bilen bilir. Dik ve uzun yol. Neyse torosu aştıktan sonra dağın alt tarafında opet istasyonuna girip çay kahve içmek istedim. Aradan yaklaşık 15 dk. Geçtikten sonra aşağıya inen bir araç hızlı bir şekilde sağa park etti. Dörtlüleri vs yaktı. Araç bildiğin kara duman çıkartıyor. Neyse herkes eline yangın söndürme tüplerini alıp aracın başına gittik. Aracı söndürdük. Araç sahibine şunu sordum, ne zaman bakım yaptırdınız? en son 3 gün önce yetkili servisten bütün bakımlarının yapıldığını söyledi.
Ben şok oldum. Böyle bir anıydı.
 
Biz nedense yetkili serviste hiç kazıklanmadık veya kötü işçiliğe mağruz kalmadık. Renault Grand Scenic marka araçta yetkili servis ile özel servisler parça değişimi için neredeyse aynı fiyatı söylüyor, o yüzden de yetkili serviste yaptırmayı tercih ediyoruz. Gittiğimiz Renault yetkili servis gerçekten başarılı. (Şimdi reklam olmasın diye adını söylemiyorum)
 
Yetkili servisler de tamir yoktur. Direk orijinal parça takarlar(eskisi sağlam olsa bile). Dizel araca benzin alsan tüm yakıt sistemini değiştirirler. Dışarıda yaptırsan depodaki benzini çekip dizel yakıt koyup çalıştırabilirler.
 
Hocam pardon ama o kadar sorun nasıl çıktı?

Bunlar büyük sorunlar değil ki bilye zamanla aşınır. İçindeki toplar da zamanla dağılıyor ve ses yapıyor balata da ön balatanın 2 katı vakit gider.
Ön balata 10 bin km giderse arka balata 20 bin km gider.
Usta rotçuya götürmüş ve liste çıkartmışlar en mantıklısını yapmışlar servis daha tanı koymak için bile 2 gün bekletiyor.
 

Geri
Yukarı