Kotu bir liseden mezunum arkadasim kalmadi ve ozelde tip okuyacağım yuksek ihtimalle orada dislanmaktan korkuyorum, cok aşırı zengin biri degilim ailem de cok modern degil açıkçası, lisede bu konuda biraz muzdariptim, univeristede daha cok korkuyorum.
Kotu bir liseden mezunum arkadasim kalmadi ve ozelde tip okuyacağım yuksek ihtimalle orada dislanmaktan korkuyorum, cok aşırı zengin biri degilim ailem de cok modern degil açıkçası, lisede bu konuda biraz muzdariptim, univeristede daha cok korkuyorum.
Üniversite hayatını filmlerden izlerseniz böyle olur. Herkesin parti yapıp eğlendiği bir yer değil. Özeldekiler bile nasıl yaşarım, geleceğimde işim olucak mı diye dert ediyor artık. Türkiyenin japonyası oldular.
Hayır sorun olmaz zaten orada olanlar çok da başarılı değil eko olarak ise illaki nerede olursan ol insanların sana göre bakışı değişir ama boşver öyle olanlar aldatır zaten
Dışlanma hayatın her alanında var. Özel üniversite de olsa normal üniversite de olsa bir şekilde birileri tarafından illaki dışlanıyorsun. Bu sende travma bırakmış olabilir fakat üniversiteye geçeceğin için yeni bir sayfa açmalısın. Kendin gibi davranmalısın. İnsanlar kendin olduğun için seni yadırgayabilir fakat içi boş kalabalıktansa kaliteli yalnızlık daha iyidir. İllaki bir arkadaş bulursun kendine.
Hocam bunu veya çevrenizdeki insanları düşünmektense kendinizi geliştirmeye bakın.
Kendinize değer katın, yaptığınız iş olur spor olur, herneyse.
Siz kendinizi geliştirdikten sonra, kendi kendinize yettikten sonra etrafınızda insanlar oluşuyor zaten, oluşmazsa bile kendi halinizde mutlu olacaksınız
Tıp fakültesine zenginler pek gitmiyor zaten. Tıp fakültesine orta sınıf vatandaş ve fakir sınıf atlamaya çalışan vatandaş gidiyor. Tıp fakültesine zengin gidip, Hakkari'de vatandaşı 2-4 yıl zorunlu hizmet mecburiyetinden dolayı muayene eder, 24 saat acillerde sürünür mü sanıyorsunuz.
Tıp fakültesine zenginler pek gitmiyor zaten. Tıp fakültesine orta sınıf vatandaş ve fakir sınıf atlamaya çalışan vatandaş gidiyor. Tıp fakültesine zengin gidip, Hakkari'de vatandaşı 2-4 yıl zorunlu hizmet mecburiyetinden dolayı muayene eder, 24 saat acillerde sürünür mü sanıyorsunuz.
Üniversite hayatını filmlerden izlerseniz böyle olur. Herkesin parti yapıp eğlendiği bir yer değil. Özeldekiler bile nasıl yaşarım, geleceğimde işim olacak mı diye dert ediyor artık. Türkiye'nin Japonya'sı oldular.
Aslinda lisede sosyaldim sonra her şey ust uste geldi o nedenle biraz icime kapandim 1-2 ay uni ortamı gorsem kendime gelirim de dedigim gibi maddi gelir farki cok goze batar mi?
Tıp fakültesini bitirmiş ve tıp fakültesinde uzmanlık eğitimini tamamlamış, tıp fakültesinin uzmanlığı dışında başka bir anabilim Dalin'da doktora (phd.) Eğitimine devam eden ve tıp fakültesinde uzmanlık eğitimi aldığı yerde eğitmen olarak giden biri olarak, istisna olarak gördüklerim oldu. Gördüklerimden bırakanlar oldu, yurt dışına (Amerika, dubai) gidenler oldu, meslekte ilerledikten sonra bırakanlar da oldu. 16 yıldır sayısız öğrenci görmüş biri olarak neredeyse hepsini bir çırpıda sayabilirim. Çünkü sayıları oldukça az.
Hayali doktor olmak isteyen birinin mevcut eğitim sisteminde ve sağlık sisteminde doktor olma hayallerinin ne kadar törpüleneceğini göz önüne almıyorsunuz. Örneğin şu anda İstanbul'da eğitim veren kurumlarda, öğrencilerin haftada 39 saat 5dakikada bir randevu ile hasta bakması, çok gerekli ise sadece 1 saat eğitim alması gibi uygulamalar mevcut.