Özel üniversitede dışlanılabilir mi?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
Kotu bir liseden mezunum arkadasim kalmadi ve ozelde tip okuyacağım yuksek ihtimalle orada dislanmaktan korkuyorum, cok aşırı zengin biri degilim ailem de cok modern degil açıkçası, lisede bu konuda biraz muzdariptim, univeristede daha cok korkuyorum.

Hayır sorun olmaz zaten orada olanlar çok da başarılı değil eko olarak ise illaki nerede olursan ol insanların sana göre bakışı değişir ama boş ver öyle olanlar aldatır zaten.

Yani haklisin zaten insanlar para icin arkadas olmuyor ki universitede hepimiz ayni meslek icin calisip ayni dertleri yaşayacağız onemli olanlar da bu.

Dışlanma hayatın her alanında var. Özel üniversite de olsa normal üniversite de olsa bir şekilde birileri tarafından illaki dışlanıyorsun. Bu sende travma bırakmış olabilir fakat üniversiteye geçeceğin için yeni bir sayfa açmalısın. Kendin gibi davranmalısın. İnsanlar kendin olduğun için seni yadırgayabilir fakat içi boş kalabalıktansa kaliteli yalnızlık daha iyidir. İllaki bir arkadaş bulursun kendine.

Sana katiliyorum zaten lisede yersiz kalabaliktansa kaliteli yalnizligi tercih ettim dedigin gibi travma birakmis olabilir lisede kendimi biraz farklı tanitmistim mesela ondan sonra arkadaslarim beni satti uni de ne olur hiç bilmiyorum.

Haklisin zaten koc ozyegin vs gibi ozelleri kastetmiyorum kendi halinde olan okullari dedim ama kafamda soru isaretleri kalıyor iste.

Aslinda lisede sosyaldim sonra her şey ust uste geldi o nedenle biraz icime kapandim 1-2 ay uni ortamı gorsem kendime gelirim de dedigim gibi maddi gelir farki cok goze batar mi?

Maddi farkın göze batıcağını sanmam. Oradakilerde aman aman zengin değillerdir zaten.

Hocam bunu veya çevrenizdeki insanları düşünmektense kendinizi geliştirmeye bakın.
Kendinize değer katın, yaptığınız iş olur spor olur, her neyse.
Siz kendinizi geliştirdikten sonra, kendi kendinize yettikten sonra etrafınızda insanlar oluşuyor zaten, oluşmazsa bile kendi halinizde mutlu olacaksınız.

Cok haklisin kendindeki gelisimi gorunce ozguvenin artiyor ve etrafta parliyosun resmen uni ortamini hiç gormedigim icin boyle yanilgilara dusuyorum kafam karisik.

Tıp fakültesine zenginler pek gitmiyor zaten. Tıp fakültesine orta sınıf vatandaş ve fakir sınıf atlamaya çalışan vatandaş gidiyor. Tıp fakültesine zengin gidip, Hakkari'de vatandaşı 2-4 yıl zorunlu hizmet mecburiyetinden dolayı muayene eder, 24 saat acillerde sürünür mü sanıyorsunuz.

Yani o ihtimal de var ama kocta tip okuyanlar var mesela veya guzellik yarismasinda birinci olan kiz vardi sanirim tip ogrencisiydi babasi zengin bir is adamiydi pek onunla alakali degil.

Adamın hayali doktor olmak belki nereden biliyorsun zengin tıpa gitmez demek çok genel bir yargı değil mi?

Evet hayali tip olup cok zengin insanlar da var tamamen prensip meselesi.

Üniversite asla öyle bir ortam değil. Hele tıp okuyacaksan hiç değil.

Evet medipolde tip okumak istiyorum zaten cok yuksek fiyatli bir okul degil.

Maddi farkın göze batıcağını sanmam. Oradakilerde aman aman zengin değillerdir zaten.

Evet uygun fiyatli okullari yazacağım zaten.

Sana katiliyorum zaten lisede yersiz kalabaliktansa kaliteli yalnizligi tercih ettim dedigin gibi travma birakmis olabilir lisede kendimi biraz farklı tanitmistim mesela ondan sonra arkadaslarim beni satti uni de ne olur hiç bilmiyorum.

Yani dediğim gibi kendin ol. Olmadığın bir insan gibi davranırsan bir yere kadar dayanabilirsin. Bir yerde gerçek kişiliğin ortaya çıkar. Yaklaşık bende lisede 1 sene boyunca olmadığım bir insanmış gibi davrandım. Bu yüzden de giden 1 senem için pişmanım. Neyi istiyorsan onu yap. İstediğini yapabilme cesareti gösterdiğinden bu cesareti gösteremeyen zayıf insanlar seni illaki yadırgayacaktır ama bu devirde kim kimi eleştirmiyor ki. Hadsiz dolu etraf.

Yani dediğim gibi kendin ol. Olmadığın bir insan gibi davranırsan bir yere kadar dayanabilirsin. Bir yerde gerçek kişiliğin ortaya çıkar. Yaklaşık bende lisede 1 sene boyunca olmadığım bir insanmış gibi davrandım. Bu yüzden de giden 1 senem için pişmanım. Neyi istiyorsan onu yap. İstediğini yapabilme cesareti gösterdiğinden bu cesareti gösteremeyen zayıf insanlar seni illaki yadırgayacaktır ama bu devirde kim kimi eleştirmiyor ki. Hadsiz dolu etraf.

Benim de lisede 3 senem gitti aslinda kendimi farkli tanitmadim ama cevremdeki insanlar yuzunden o hale gelmistim her zaman kendi cizgisinden cikmamali insan gerektiginde tavrini ortaya koyabilmeli.

Benim de lisede 3 senem gitti aslinda kendimi farkli tanitmadim ama cevremdeki insanlar yuzunden o hale gelmistim her zaman kendi cizgisinden cikmamali insan gerektiginde tavrini ortaya koyabilmeli.

Bende de aynısı oldu. Çevremdeki insanlar yüzünden olmadığım bir insanmış gibi, asosyal gibi davrandım. Normalde sosyal bir insandım 1 sene öncesine kadar. İnsanlarla konuşup tanışabiliyordum ne zaman çevreme o insanlar girdi onlar gibi olmaya başladım mutlu olmasam da başka arkadaşım kalmadığından onlara ayak uydurmak zorunda kalıyordum. En mantıklısı insan neyse öyle davranmalı. Yalnız kalmaktan korkmamalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı