Özel yurda internet bağlatmak

Furkan45

Hectopat
Katılım
31 Temmuz 2019
Mesajlar
1.139
Çözümler
3
Yer
Manisa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Geçen sene yine böyle konu açmıştım başka yurtta kalıyordum telefon hattı vardı yurt yönetimi izin veriyordu telekoma falan sordum ama altyapıda sorun olduğu için bağlatamadım. Bu sene başka yerde kalıyorum burada da telefon hattı var ama fotoğrafta gözüktüğü gibi internet olan kısım boş gözüküyor telefon kısmında splitter diyorlar galiba ondan alıp taksak olabilir mi acaba? Görevlilerin illa gelmesi mi gerekiyor odaya telefon hattı üzerinden açamazlar mı ben alıp modemi bağlasam olmuyor mu? Yurt yönetimine de sorarım izin verirler mi bilmiyorum ama ayrıca hat çekmek falan gerekiyorsa izin vermezler herhalde.

photo_2022-11-10_17-46-39.jpg
 
Superboxa ne dersiniz hocam? Yoksa illa sabit bir modem mi olacak?

O çok pahalı sınırlı olanlar da çok ucuz değil yetmez diye düşünüyorum sınırsız olanın da 15Mbps zaten 14Mbps falan alıyorum yurt interneti ile ama stabil değil hız 5 olduğu da oluyor 10 olduğuda ve sık sık kopmalar oluyor çoğu siteye de girilmiyor korsan tabii çoğu ama mesela Binance falan engelli mining yapıldığı için herhalde. Bıktım artık ping de ara ara 500-1000'lere çıkıyor oluyorsa odaya sabit internet bağlatmak istiyorum.
 
Türk Telekom magneti bir araştırın.

12Mbps diyor zaten 14Mbps alıyorum demiştim. 300GB de hız sınırı yok galiba ama 20-30Mbps gelirse yine anlamı yok 14 de olsa sınırsız internet var sonuçta ayrıca 300GB yetmeyebilir belki Game Pass alıyorum ama internet olmadığından indiremiyorum oyunları özgürce hızlı bir internetle saatlerce beklemeden indirmek istiyorum.

Fikri olan yok mu?
 
Yurt yönetiminden izin alın. Taahhütsüz bir ISS ile anlaşın ki istediğiniz zaman iptal edip, cayma bedeli ödemeyesiniz.

Yazdıklarımı okumadınız herhalde izin alıp taahhütsüz bağlatmayı ben de biliyorum dönüp dolaşıp aynı şeyi söylemeyin. Fotoğraftaki gibi giriş var odaya bağlatmak mümkün mü diye soruyorum yazmış olmak için yazmayın. Modemi bana verseler bende takarım sonuçta ben kendim ödeyeceğim izin vermeseler bile izin almak gereken bir durum. Yok zaten odaya gelip duvarı delip yeni hat çekmelerine falan izin vermezler süreç nasıl işliyor tam bilmiyorum onu sordum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı