Özelleştirilmiş AHORA 5A sistem nasıldır?

Desktop

Decapat
Daha fazla  
AHORA 5A-RTX3060/Ti - Game Garaj

Sorduğum sorulara maddeler şeklinde cevap verirseniz sevinirim. Sürekli cevabımı alamıyorum sitede!

1) Anakart ASUS Prime B450 mk 2'ydi bir anda değişmiş sitede. BIOSTAR B550MH olmuş. Hangisini tercih etmeliyim? Fiyatları hemen hemen aynı.

2) İşlemcisini 5600 yapacağım.

3) Kasa/güç kaynağını DarkFlash dlx21 mesh 650W 80+ bronz yapmayı düşünüyorum.

4) Ryzen 5 5600 işlemci seçtikten sonra soğutucu kısmında DarkFlash Darkair Pro a-RGB 120mm kule tipi işlemci soğutucu seçmeyi düşünüyorum.

5) Sitede önceden RAM Crucial Ballistix 8x2 16'ydı XPG Gammix D30 8x2 16 olarak değişmiş. Hangisini tercih etmeliyim?

6) Ekran kartı INNO3D 3060 veya Palit 3060 seçeceğim hangisi olmalı? (INNO3D tasarımı çok daha güzel ve 70 TL daha ucuz ama ısınma sorunu olmasını istemiyorum hangisi?)

GameGaraj'dan alacağım ama daha bugün baktığımda mesela RAM kısmında otomatik Crucial Ballistix 8x2 16 GB vardı o değişmiş anakartta aynı şekilde. Bu neden oldu? Güvenim sarsıldı biraz, seçenekler hala orada gözüküyor ama.

Sistem parçalarını eleştirip yine aynı sitede yerine önereceğiniz başka parçaları bekliyorum. Sistemin eksik yönlerini de yazarsanız sevinirim.

Bütün sorulara maddelerle cevap yazın ne olur. Sitede sorular soruyorum, insanlar sadece birine odaklanıp cevap veriyor. Cevapları alamıyorum.

Tek alınabilecek link attığınız linkin özelleştirilmiş hali. Kasayı güç kaynağı olmayan seçeneklerden seçip güç kaynağını güvenilir olanlardan seçersin, RAM olarak Ballistix alabilirsin ben de ondam aldım, ekran kartı hakkında bilgim yok ama fark etmez hepsi hemen hemen aynı, soğutucu fixtir zaten ama açtığım son konuyu okuyun bence, işlemcini yükseltebilirsin, bütçen ne kadar acaba onu da yazar mısın? SSD’yi de işletim sistemi kurulacağı için ilk yıl idareliği ve fiyat performans olarak Exceria 500gb M2 seçebilirsin.

@Phanzox @Eskopya0127 bütçe 16-17 bin. Üstüne çıkmak istemiyorum dostlar.

Kasa GT301 yapılıp bu alınabilir. Eğer oyun için alınıyorsa.

Tek alınabilecek link attığınız linkin özelleştirilmiş hali. Kasayı güç kaynağı olmayan seçeneklerden seçip güç kaynağını güvenilir olanlardan seçersin, RAM olarak Ballistix alabilirsin ben de ondam aldım, ekran kartı hakkında bilgim yok ama fark etmez hepsi hemen hemen aynı, soğutucu fixtir zaten ama açtığım son konuyu okuyun bence, işlemcini yükseltebilirsin, bütçen ne kadar acaba onu da yazar mısın? SSD’yi de işletim sistemi kurulacağı için ilk yıl idareliği ve fiyat performans olarak Exceria 500gb M2 seçebilirsin.
işlemci 5600x olur mu? 5600den 5600x yapınca yaklaşık bi 600 tl ekliyor ama yapabilirim. "Kasayı güç kaynağı olmayan seçeneklerden seçip güç kaynağını güvenilir olanlardan seçersin" derken kastettiğiniz şeyi tam anlamadım hocam. Oradaki DLX21 seçeneğini seçmeyi düşünüyordum direkt. Biraz daha açıklasanız?

BIOS kurcalamayı seviyorsan ASUS seç yoksa Biostar kalsın.

5600 iyidir.

Kasa değişimi şart değil.

Soğutucu iş görür.

Hepsinin arasında en iyi RAM Crucial.

Ekran kartı markası fark etmez, ikisi de aynı gibi.
Kasa değişimi için yine Technopattan bir arkadaş Aquarius veya bütçe artırıp DLX21 al demişti. Yani DLX21 seçsem fark olmazmı? Ben DLX21 düşünüyordum. Bios çok kurcalayacağımi düşünmüyorum iki ekran kartı arasında ne gibi farklar var? İkisi de aynı fiyat çünkü.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı