Özelleştirilmiş Linux masaüstü ortamı nasıl kurulur?

Makaleler
7
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2023-07-05-214706_hyprshot.png

@Bayram Tempest hocam bir konuda böyle bir masaüstü yapmış. Hangi işletim sistemini kullanıp ne yaparak yaptınız? Çok istiyorum bunu. Yaparım eve gidince.

Arch Linux dağıtımında Hyprland pencere yöneticisini kullanarak yapmış.
@Zurnadürüm'ün de dediği gibi ilk başlarda pencere yöneticisi kullanmak biraz meşakkatli ve kurulumu zahmetli. Konfigürasyon dosyası üzerinden ayar yapıldığı için konfigürasyonu anlayıp kendinize göre değiştirmeniz gerekiyor.

Konfigürasyon dosyası üzerinden ayar yapıldığı için konfigürasyonu anlayıp kendinize göre değiştirmeniz gerekiyor.

Kesinlikle. Ve her pencere yöneticisinin konfigurasyonları tamamen farklı olabiliyor.

Eğer masaüstü özelleştirmede hevesliyseniz pencere yöneticilerine göre daha kolay düzenlemesi olan masaüstü ortamlarına bakabilrisiniz. KDE, GNOME, Xfce en ünlü olanlarından. Ayrıca gösterdiniz ekran görüntüsünü Config'leri bilirsem neredeyse aynı varyantta her bir yerde yapmak mümkün.

Ek olarak kendi adımdan söyleyeceğim, şu işe girince çok fena içine çekiyor diğerlerinin ekran görüntülerini gördükçe. Güzel bir hobi bana kalırsa. Daha fazla böyle ekran görüntülerine Reddit üzerinden ulaşabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı