Ofis için ağ kurulumu

Katılım
13 Ocak 2015
Mesajlar
1.671
Makaleler
1
Çözümler
5
Yer
/
Selam dostlar. Çalıştığım ofis için ağ kuracağız. 6 tane bilgisayar ve modem var. İlk önce bu bilgisayarların içindeki harddiskleri çıkarıp bir nas ortamı oluşturacağım. Sonra bir router ile bu 6 bilgisayarı, nas sistemini ve modemi birbirine bağlayacağım. Bu sayede her bir bilgisayardaki verileri, harddisklerdeki ofis verilerini ve interneti router sayesinde birbirlerinin erişimine açacağım. Her bilgisayar ve nas sistemi, bu router sayesinde birbirine bağlı olacaklar ve veri kaybı riskini bir nebze azaltacağız. Bunun için sizlerden internet paylaşımı yapabilen bir router tavsiyesi ve nas kasası tavsiyesi istiyorum. Bunun dışında çözüm önerenlere de açığım. Birazdan topoloji oluşturmaya başlayacağım. Ortalama ne kadara patlar bu iş sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette endüstriyel routerları pek göremediğim için bilgim yok. Ama veri paylaşımı söz konusuysa Firewall da almalısınız.
Firewall için routerların içindeki yeterli olmaz mı? Ayrıca endüstriyel bir routera ihtiyacımız yok. Asus veya Keenetic gibi markalar da işimizi görür.
Bir adet sunucu alıp disklerinizi orada barındırarak bir sistem oluşturabilirsiniz.
Yerel bir ağ kurmak istiyoruz.
 
Tabii ki kullanabilirsiniz modemin DHCP' özelliğinii kapatıp başlangıç ıp'sini 192.168.1.240 yapmalısınız. Şunu da belirteyim ki bu modeme 7 cihaza kadar bağlantı kurabileceiğiniz gibi güvenlik duvarı seviyesini yüksltebilirsiniz. Kablosuz ay sinyalini geniş alana yaymanız için kanal şeçinini otomatik ve 20 Hz olarak ayarlamanız gerekmektedir. Modemin 7 cihaza kadar bağlanabilme sınırı modem olarak kullanıldığı zaman geçerlidir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı