Ofis Kullanımı için PC Toplama

z133661

Hectopat
  • ASUS Prime H310M-K
  • Intel Pentium G5500
  • G.Skill Aegis 8 GB 2400 MHz CL15 (Corsair vegance )
  • Corsair Force LE 240 GB SSD

Bu sisteme uygun kasa ve ekran kartı öneriniz ne olur? I3 yerine Pentium tercih etmem sorun olur mu?

Intel 8. Nesil pentium islemciler arasinda alinmasi en mantikli olani G5400. Islemcinin pentium olmasinin zararini gormessiniz. İyi bir bilgisayar olmus ofis isleri icin fazlasiyla yetecektir. Ekran karti olsa oyun bilgisayari olur.

Sadece ofis içi uygulamalar çalışacaksa g5400 almak daha mantıklı. G5500 ile arasında gördüğüm kadarı ile 0.1 Ghz işlemci frekans ve HD630 a HD610 grafik işlemci farkları bulunmakta.

Hocam ben idare edecek uyumlu ekran kartı istoyorum oyun oynanılmıyacak zaten .

Ne kadar ofis işi için olsada almışken ileriye dönük almanı kesinlikle öneririm. Ekran kartı için Bence Ryzen 3 2200G almanızı tavsiye ediyorum. İçindeki GPU gt 1030’la aşağı yukarı aynı güçte. Yok illa intel isterseniz işlemciyi dediğim gibi i3 8100 alıp Aliexpress’den gtx 750ti almanızı öneririm [emoji4]

Hocam AMD lerin yeni teknoloji işlemcileri bayabir performanslı hatta ben kendı pc mı düşük bütcem vardı 1000 1500 arası amd apu a8 7600 K işlemci 8 gb 2400 mhz ram benim pcmin ana kaynağı oldu ve ekran kartı eklemdım beni cokk rahatcana götürüyor fakat hocam toplayacağım kişi amd istemiyor bende son zamanlar piyasayı takip bıraktım ne olup bittiğini bilmediğim için sistem tavsiye dedim technopattan sistem önerisi gördüm hoşumada gitti açıkacası programlardan yana intel duyduğum için bana daha sıcak geldi araştırdım yeni nesilmiş ama tecrübesi değilim sizler daha iyi bilirsiniz şöyle demek istiyorum . Yukarda atmış olduğum sitemi ;
  • ASUS Prime H310M-K
  • Intel Pentium G5500
  • G.Skill Aegis 8 GB 2400 MHz CL15 (Corsair vegance )
  • Corsair Force LE 240 GB SSD
Not : Oyun oynanılmacak , program demiş olduğumda sadece site üzerinde kullanılmaktadır.
Bende uzun ömürlü gitsin diye düşündüm ram düşük tutmayacağım çünkü nesil gelişiyor 8 şuanlık bu şartlara göre yeter artar diye düşünüyorum. Hard disk yerine ssd tercih ettim , sanırsam anakart uyumlu bu seçeneklere göre ekran kartı almalımıyım yoksa idare etsin diye giriş seviyeli R5- R7 ekran kartları uygunmudur.
Hocam birkaç yorum duydum yukarıda arkadaşta bahsetmişti .
  • Intel Pentium G5500 WS İntel i3 ?
  • Sizce hangisini tercih edeyim bütcede biraz sıkıntı ama olacaksa sağlam olsun ?
  • Amacım burada bilgisayarın ömrü uzun olmasıdır kırk yılın başı 1 tane pc değiştiriyoruz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı