Ofis ve Oyuncu Koltuğu farklılıkları

Bütçe
6000

Berkay4154

Kilopat
Katılım
29 Ekim 2015
Mesajlar
3.326
Çözümler
20
Merhaba, arkadaşlar yaklaşık 1-1.5 aydır koltuk arıyorum fakat bir türlü emin olamadım. Daha önce tavsiyede istemiştim fakat spesifik bir ürün seçemediğim gibi bütçemi de arttırdım. Bu kadar süre arayınca da bazı karşılaştırmalar elde ettim:



1-Oyuncu koltuklarının kova tabiri edilen şekilde olması ve kanatlı olarak spor otomobil koltuklarından uyarlandığı için daha kapsayıcı olması.
2-Ofis koltuklarının daha standart, düz ama omurgaya oranlı s şekli ile üretimi.
3-Oyuncu koltuklarında kullanılan malzeme kalitesini bir ofis koltuğunda bulmak isterseniz sanılanın aksine ofis koltuğunun fiyatı 1.5-2 kat daha yüksek meblağlara çıkması. (ki ben bütçemi arttırdığım halde fiyat farkını kapayacak eş bir ürün bulamadım)
4-Oyuncu koltuklarının ergonomisi; arkaya yatma derecesi, modele göre içten bel/boyun desteği veya görünürde minder/yastık desteği olmasının yanı sıra ofis koltuklarının arkaya yatma derecesi nispeten daha az (düşük fiyatta sabitleme bulunmaması) olsa da öne eğim şansı ve sırt bölgesinin arkaya uzanma da esneme gibi alternatifleri olması
5-Ofis koltuklarının üst modelleri hariç sırt bölgesinin kısa olması ve ayarlanamaması sebebiyle boyu uzun olanlar için dezavantajının söz konusu olması.
6-Ofis koltuklarının daha ağırlıklı kumaş veyahut file tasarım olması. Oyuncu koltuklarının ise sünger bazlı olması.
7-Görünüme önem verenler için özellikle alt segment oyuncu koltuklarının fazla "janjanlı" olması.
8-Ofis koltuklarının orta ve üst fiyatlı olanlarında oturma bölgesinin (ileri-geri) hareketli oluşu.

Baktığım (iyi diyebileceğim) modeller: DxRacer Master, (bunun modüler durumu var; boyun, sırt ve oturma yeri çıkarabiliyor. Fakat şuan için mevcut değil sanırım. ) xDrive Altay, (Master'a benziyor fakat modülerliği yok ve kumaş) Steelcase Leap, Steelcase Think, (Steelcase'lerin distribütörü var ancak online satışları sanırım yok. O yüzden İstanbul dışı alım sağlamak mümkün değil sanırım.) Nurus Me Too, Bürosit Banzai 2, (Me Too (ayağını ayrı sipariş verirseniz yoksa plastik satılıyor) ve Banzai (bu ürününde dizaynı biraz enteresan ofis koltuğu olarak geçiyor ve rengine göre kumaş/deri tercihi var. Lakin biraz nevi şahsına münhasır) malzeme kalitesi olarak oyuncu koltuğu kalitesinde ancak fiyatları çok absürt) Cozy Yönetici Koltuğu, IKEA Markus. (Son ikisi biraz daha F/P ürünü diyebiliriz)

Bu konuyu koltuk önerileri genellikle olmadığı (veya az olduğu) için hem fikir oluşması açısından hem fikir ve öneri almak açısından oluşturdum. Umarım katılım ve fikri iştirak sağlarız.

Not: Birkaçını denedim ama çoğunun bulunduğum yerde mağazası olmadığı için yalnız malzeme ve özellik olarak değerlendirebildim. Anket olarak da açacaktım fakat sanırım bu kategoride mevcut değil.
Dipnot: Çalışma sandalyelerini kafa karışıklığı ve fazla sözcük kullanmamak için ofis koltukları kapsamında atfettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Markus almayı planlıyordum, 1800TL iken stoklarda yoktu. Şuan 2200TL yapmışlar ve stoğa gelmiş. Ama almaktan vazgeçtim. El insaf ya...
 
Hocam ben 10 saat bilgisayar üzerinden çalışma yapıyorum sizce ofismi oyuncu koltuğu mu?
Hangisini almalıyım.
 
Hocam ben 10 saat bilgisayar üzerinden çalışma yapıyorum sizce ofismi oyuncu koltuğu mu?
Hangisini almalıyım.
xPrime Cool aldım aldığım paraya değmediğini montajda anladım. Her yerinde defo, çizik ve kırıklar vardı. Zaten çok da kaba bir koltuktu. O yüzden bir daha oyuncu koltuğu almamaya yemin ettim.
 
Hocam ben 10 saat bilgisayar üzerinden çalışma yapıyorum sizce ofismi oyuncu koltuğu mu?
Hangisini almalıyım.
Yukarıdaki farklılığa ve bütçenize göre hangisi uygunsa ona göre karar vermeniz lazım. Yalnız şöyle bir şey var; ofis koltukları önceden hem iyi malzemeli hem kullanışlıydı ancak şimdi 6-7 bin lira üzerine çıkmayınca malzeme kalitesinden ve bazı ergonomik özelliklerden ödün verilmiş olanlara bakmak zorunda kalıyorsunuz. Ama 1500 lira altına bakıyorsanız da malzeme kalitesi çok fark etmiyor. Ergonomi kısmı ise tamamen kişisel. Mesela kova tipi, kanatlı koltuk yani oyuncu koltuğu alırsanız daha çok karşıya bakma odaklı olarak sizi dik tutmaya odaklı olur ve arkanıza falan uzanmak için koltuğu döndürmeniz gerekir vs. ofis koltukları biraz daha masa başı çalışma ve ekran odağının yanı sıra modeline göre koltuğu döndürmeden arkaya esneme imkanı verebiliyor. Tabi bir de her ne olursa olsun oyuncu koltuğu almamalısınız diyenler de var mesela:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
gibi.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben de ofis koltuğu almak için yola çıkmıştım fakat kullandığım koltuğun güncel modelinde malzeme kalitesinin düşürüldüğünü, fiyatının arttığını ve benzer kalite bir koltuğun önceki yazdığımda belirttiğim Me Too tarzı bir fiyatı olduğunu görünce oyuncu koltukları ister istemez tercih sebebi olabiliyor. (Steelcase bulabilseydim belki bütçeyi zorlayabilirdim ama emin değilim)
xPrime Cool aldım aldığım paraya değmediğini montajda anladım. Her yerinde defo, çizik ve kırıklar vardı. Zaten çok da kaba bir koltuktu. O yüzden bir daha oyuncu koltuğu almamaya yemin ettim.
Koltuğu iade etmediniz mi? xPrime hiç denemedim ama kumaş bir koltuk alacak olsam ve yerli üretim olacak olsa herhalde Hawk alırdım. Gerçi oyuncu koltukları çıkış noktası bakımından biraz daha sert süngerlere sahip oluyor ki o da kişiden kişiye iyi ya da kötü olabiliyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı