OKB hastalığı beni yiyip bitiriyor

Bu OKB nasıl bir şey tam çözemedim. Benim de uzun zamandır hiç arkadaşım yok, evden dışarı çıkmam. Bunlar benziyor.

Sanırım çok benzeriz bende 5-10 kez format atıyorum bazen birşey yaparken yanlış tuşa basınca yazdığım şeyi tümüyle bırakıyorum küçük şeyleri çok takıyorum

Kendine tanı koymuşsun kardeşim sen OKB değilsin. Paranoyaksın kendinle bağdaştırmışsın artık OKB'yi eğer kendini çok böyle görüyorsan babana durumu açıkla psikiloga veya psikiyatriye götürsün. Senin çözümün okuldan arkadaş edinmek bu alışkanlarını bırakman.

Aynı durumu yaşıyorum hocam daha ayrıntılı konuşmak isterseniz düşüncelerimizi paylaşabiliriz. Çok geçmiş olsun.

Aynı zamanda OKB hastasıyım. İleri seviye OKB hastasıyım. Aileme demedim ve psikolog teşhisi de konulmadı. Ben kendim koydum.
Kendi kendinize Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) teşhisi koymanız doğru değildir. Kesin tanıyı ancak bir klinik psikiyatristle görüşüp, randevu alarak öğrenebilirsiniz. Lütfen bir uzman teşhisi olmadan "Ben OKB'yim" diyerek kendinizi etiketlemeyin. Henüz teşhis konulmadığı için OKB olmama ihtimaliniz de bulunmaktadır. Eğer gerçekten OKB teşhisi konulursa, bunun zorlayıcı bir durum olabileceğini anlıyorum, Allah yardımcınız olsun.

Ayrıca, olası bir OKB'nin hayatınızı kontrol etmesine izin vermemek sizin iradenize ve çabalarınıza bağlıdır. Gençliğini bildiğim, OKB teşhisi konmuş eski bir arkadaşım vardı ve durumu oldukça ağırdı. Örneğin: evden çıkarken kapıyı tam 22 kez kilitleyip açar, televizyonun sesini mutlaka 22 seviyesinde tutardı. Boyu 1.83 olduğu için, son rakamı çift olsun diye ayakkabısının içine 1 cm'lik bir yükseltici koyardı. Araba ya da motor kullanamazdı ve bu durumları, yakın arkadaşı olmasak belki de katlanamayacağımız kadar hayatımızı etkilerdi. Ancak tedaviye başladı, şu anda hukuk fakültesinde eğitim görüyor şehir değiştirdiği için eskisi kadar konuşamıyoruz ama ben onun çok başarılı bir birey olacağına inanıyorum.

Tekrar vurgulamak isterim ki, kesin bir teşhis olmadan varsayımlarla hareket edip hayatınızı olumsuz etkilemeyin. Eğer bir uzman tarafından OKB teşhisi konulursa bile endişelenmeyin. Doğru tedavi yaklaşımlarıyla bu durumun yönetilebilir olduğunu unutmayın.

Hocam merhaba, arkadaşınız ilaç tedavisi ile mi değişti? Yani bir değişim oldu mu sizce çünkü bende gittiğimde bana da ilaç yazıldı. Bir iki gün kullanıp anneme ben ilaç istemiyorum deyip ilacı o an itibarıyla bırakmıştım. Bilgi verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Psikiyatristiyle haftalık seanslar yapıyordu ve ilaç tedavisini doktorunun belirlediği ilaçlar ve dozlar ile düzenli bir şekilde sürdürüyordu. Spesifik olarak hangi ilaçları kullandığını bilmiyorum ama tedavisini aksatmadığını biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…