Oktan Patlaması Nedir?

Zaki Gümüş

Kilopat
Katılım
4 Aralık 2015
Mesajlar
226
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dostlar motosikletimi yeni aldım ilk rodaj bakımı 250 Km önce yapıldı. Normalde depo dibe vurmadan yakıt ikmali yapılması tavsiye edilir ama ben motorumun bir depo ile kaç km gittiğini test etmek için dibine kadar kullandım. 90 liraya doldurduğum depo ile 697 Km sonucuna ulaştım. İlk depoyu TP'de doldurdum. Sonra Alpet'te doldurdum. Normal seyir halinde 4 bin devirlerde yavaş bir şekilde giderken motordan bi patlama sesi geldi aniden devir 11 bin sınırına dayandı çok kısa süreliğine ama bu ani max. devir motosiklet viteste olmasına rağmen sanki boştaymış gibi motorun gidişini etkilemeden bir anda oldu bitti sonra kenara çektim durdurup normal kalkış yaptım aldığım bayiye kadar 5. viteste hiç bir şey olmamış gibi gittim. Durumu anlatınca bana ilk depoyu ve ikinciyi nerede doldurduğumu sordu söyleyince de benzini hep sabit bir istasyondan almamı söyledi benzin farklılığından dolayı "oktan patlaması" olduğunu söyledi halbuki ikisi de 95 oktan idi. Bu terimi aratınca bir sonuç bulamadım. Motorda şu an hiç bir sorun yok normal bir şekilde kullanıyorum ama bir anda altımda sanki şanzıman paramparça olmuş gibi ses çıkarıp, egzoz coşup, devir ibresi sona vurunca endişelendim haliyle. İçinizde başına gelen var mı böyle bir olay?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar cevaplarınız için teşekkürler ama ben size oktan nedir ya da kaliteli kalitesiz yakıt farkını sormadım iki farklı istasyondan yakıt alıpta benim olayı yaşayan var mı diye sordum malum yolculuk koşulları farklı istasyonlardan yakıt almaya zorlayabilir bu tek seferlik bi şey miydi yoksa her farklı alımda başıma gelecek mi? Motor için bi zararı var mı?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı