Okul alan değiştirmemize izin vermiyor

Hocam geleceğime nasıl bu insan karar verebiliyor? Bir hata yaptım kabul ediyorum fakat bu kadar acımasız olunmaz. Ki bana sistem kabul etmiyor yoksa yaparım dedi.

Hocam alan seçtirirken size bunun önemli bir karar olduğunu ve iyice düşünmeniz gerektiğini söylüyorlardır mutlaka eğer ki spesifik olarak bir derste zorlanıyorsanız bu halledilmeyecek bir şey değil.

Konudan bağımsız olarak soracağım neden sayısalın size göre olmadığını düşündünüz hocam.

Hocam ben mesleki eğitim merkezindeydim, aşırı kötü bir sistem okumaya değmez bir şey. Buranın benim için iyi olmadığına karar verip normal okula döndüm. Bu arada mesleki eğitim merkezinden normal Anadolu'ya geçmekde gerçekten çok zordu, aynı bu şekil bir durumla karşılaştım bana 'olmuyor' dediler fakat 2 hafta ilçe eğitime gidip gelip yetkilileri bıktırınca geçebildim, neyse. Tam okulların açılacağı hafta kaydımı sonunda aldırdılar bana da hangi bölüme atalım seni dediler bende o çileli geçiş sürecinden sonra gaza gelip sayısal dedim. Fakat ne sayısalım iyi ne de gelecek planım bu bölümle örtüşüyor. İkinci kez bürokratik bir problem yaşıyorum hatta 3 oluyor, fakat üstesinden geleceğime inanıyorum.

Ben yukarıda yanlış yazmışım bu arada, ben 12. sınıfın ilk haftasında bölüm değiştirdim.

Benim bildiğim de sizin dediğiniz gibi hocam niçin demişse rehberlikçiler böyle bir şey genelleme gibi olmasında tabide hem rahat para kazanıyorlar ama işlerini yapmaya gelince sıra öğrencileri çat pat başlarından savıyorlar.

Hocam alan seçtirirken size bunun önemli bir karar olduğunu ve iyice düşünmeniz gerektiğini söylüyorlardır mutlaka eğer ki spesifik olarak bir derste zorlanıyorsanız bu halledilmeyecek bir şey değil.

Haklısınız önemli bir karar ve insanların iyi düşünmesi gerek. Tabii herkesin 15 yaşında kesin ve mantıklı kararlar vermesini bekleyemeyiz. En azından ben verememişim.

Ben yukarıda yanlış yazmışım bu arada, ben 12. sınıfın ilk haftasında bölüm değiştirdim.

Umarım aynısını yapabiliyorumdur...

Gayet de değiştiriliyor ama benim bildiğim ya 11'in başında ya da 12'de. Nitelikli bir Anadolu lisesi mezunuyum yapan arkadaşım vardı sayısaldan eşit ağırlığa geçti 12'de. Peşini bırakma onlar uğraşmak istemeyebiliyor bazen.

Sen müdür yardımcısıyla görüş. 12. Sınıfın başında değiştirebiliyor olman gerekiyor normalde. En azından eskiden öyleydi. Ben liseden mezun olalı 6 sene oldu. Sistemde bir şeyler değişmediyse benim dediğim şekilde oluyor.

Gayet de değiştiriliyor ama benim bildiğim ya 11'in başında ya da 12'de. Nitelikli bir Anadolu lisesi mezunuyum yapan arkadaşım vardı sayısaldan eşit ağırlığa geçti 12'de. Peşini bırakma onlar uğraşmak istemeyebiliyor bazen.

12'de değiştirmeye kabulüm. Ben en kötü ihtimalle 12'de geçerim dedim ama kendisi ' o da olmuyor' dedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı