Okul Aşısı Olacağım, Ne Yapmam Lazım?

Benden kan aldıklarında bakma istersen demişlerdi ve inadına bakmıştım. Korkulacak bir şey yok. Olmadı başka bir tarafa bak. İğne yerine uçlu kalem batmış gibi davran yani sakin ol. Zaten kısa sürüyor, iğneyi dibe kadar sokmaz kimse.

Muhtemelen uzun zamandır aşı,iğne tarzı bir şey olmadığın için hafif bir korku var. Hatırladığım veya bildiğim kadarıyla aşı iğnedende az acıtıyor. Yani pek korkucak bir şey yok akışına bırak. En son aşı olalı yıllar oluyor. Ortaokulda hiç aşı olmamıştım. İlkokuldada 1 kere olmuştum galiba tam hatırlamıyorum.

Biz tetanoz aşısı olacağımızı aşı olurken öğrenmiştik. Ben normalde iğneden korkuyorum değilde sevmiyorum. Aşı olurken kolunu serbest bırak zaten sinek ısırığı gibi bir şey acıtmıyor sadece kişiden kişiye değişen ağrılar oluyor. Bende iğneyi yaptığı anda başladı ağrı kısa sürede geçti. Birde hemşire pamuk almayı unutmuş iğneyi orada bırakıp pamuk almaya gitti iğne bildiğin kolumda sallanıyordu. :D

Evet kendini hiç kasma. Sal kendini. Bende 4. sınıfta aşı olacağım zaman biraz tedirgindim. Aşı olduktan sonra hiç acımıyormuş diye kolumu sallayıp duruyordum taa ki akşama kadar. Sallamaların acısı kendini gösterdi :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı