Okul bilgisayarından sisteme virüs bulaştı

KİRLİ14

Kilopat
Yer
BOLU
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Öncelikle merhaba. Okulumun PC'sinden USB'ye sanırım virüs bulaştı. Kaspersky ile hem PC hem de USB sürekli temizliyorum fakat USB'yi biçimlendirdikten sonra birkaç Word dosyasını attıktan sonra tekrar tak çıkar yapıp USB'yi açtığımda USB adında bir kısayol çıkıyor. Ne kadar flash belleğim varsa denedim. Bu şekilde galiba hepsine bulaştırdım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Öncelikle merhaba. Okulumun PC'sinden USB'ye sanırım virüs bulaştı. Kaspersky ile hem PC hem de USB sürekli temizliyorum fakat USB'yi biçimlendirdikten sonra birkaç Word dosyasını attıktan sonra tekrar tak çıkar yapıp USB'yi açtığımda USB adında bir kısayol çıkıyor. Ne kadar flash belleğim varsa denedim. Bu şekilde galiba hepsine bulaştırdım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
İlginç kaspersky güçlü bir virüs koruma yazılımı nasıl geçmemiş hayretler içerisindeyim.

x247256.dat adıyla bir virüs galiba. Usb min adıyla oluşan kısayolu silmeye çalışınca Kıngston
Konum:x825855 (D:\rootdir) diye bir uyarı ekranı çıkıyor.

Sildikten sonra çıkarıp geri takıyorum. Yine Usb belleğimin ismiyle bir kısayol daha oluşuyor. Virüs bu şekilde bulaştı. Boşluğuma geldi tıkladım. Şuan tıklamıyorum tıkladığım an kaspersky uyarı veriyor siliyor. Usb yi biçimlendirmeme rağmen hala bu kısayoldan kurrulamadım. Yarın evrak teslim etmem gerekiyor 😂

nasil bulasti anlamadim orayi
Okulumun bilgisayarından bulaştı. Evrakları kendi usb me koplayadım. Sonra kendi pc imden kısayola tıklamış bulundum. Boşluğuma geldi. Sonra kaspersky indirdim 1 gündür uğraşıyorum.

hocam senin olay cok degisik okulun pcsinde virus olmasi ayri bir komedi

Sildikten sonra çıkarıp geri takıyorum. Yine Usb belleğimin ismiyle bir kısayol daha oluşuyor. Virüs bu şekilde bulaştı. Boşluğuma geldi tıkladım. Şuan tıklamıyorum tıkladığım an kaspersky uyarı veriyor siliyor. Usb yi biçimlendirmeme rağmen hala bu kısayoldan kurrulamadım. Yarın evrak teslim etmem gerekiyor 😂

Okulumun bilgisayarından bulaştı. Evrakları kendi usb me koplayadım. Sonra kendi pc imden kısayola tıklamış bulundum. Boşluğuma geldi. Sonra kaspersky indirdim 1 gündür uğraşıyorum.
bilgisayari güvenli moda alip kaspersky tam tarama yap

ne yap ne et kurtul ondan autoruns kullanarak virusun dosya yolunu bulabilirsin comodo firewall indirerek virüsun kendi merkeziyle baglantisini kesebilirsin
Çok fazla bilgim yok o konuda.

Olay: İşlem mümkün değil
Kullanıcı: NT AUTHORITY\SYSTEM
Kullanıcı tipi: Sistem kullanıcısı
Uygulama adı: x238372.dat
Uygulama yolu: C:\Windows\System32\winsvcf
Bileşen: Dosya Antivirüsü
Sonuç açıklaması: İşlenmedi
Tür: İzinsiz giriş yapan kişiler tarafından bilgisayarınıza veya kişisel verilerinize zarar vermek için kullanılabilecek yasal yazılım
Ad: not-a-virus:UDS:RiskTool.Win32.BitMiner.gen
Doğruluk: Tam
Tehdit düzeyi: Düşük
Nesne türü: Dosya
Nesne adı: x238372.dat
Nesne yolu: C:\Windows\System32\winsvcf
Bir nesnenin MD5'i: 5FBA8AE226B096DA3B31DE0E17496735
Neden: Atlandı

Buda ikinci uyarı. 10 kez yeniden başlatmışımdır. Ama bi türlü silemedi.
Olay: İzinsiz giriş yapan kişiler tarafından bilgisayarınıza veya kişisel verilerinize zarar vermek için kullanılabilecek bir uygulama bulduk.
Kullanıcı: NT AUTHORITY\SYSTEM
Kullanıcı tipi: Sistem kullanıcısı
Uygulama adı: x238372.dat
Uygulama yolu: C:\Windows\System32\winsvcf
Bileşen: Dosya Antivirüsü
Sonuç açıklaması: Tespit edildi
Tür: İzinsiz giriş yapan kişiler tarafından bilgisayarınıza veya kişisel verilerinize zarar vermek için kullanılabilecek yasal yazılım
Ad: not-a-virus:UDS:RiskTool.Win32.BitMiner.gen
Doğruluk: Tam
Tehdit düzeyi: Düşük
Nesne türü: Dosya
Nesne adı: x238372.dat
Nesne yolu: C:\Windows\System32\winsvcf
Bir nesnenin MD5'i: 5FBA8AE226B096DA3B31DE0E17496735
Neden: Bulut Koruması

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri