Okul Bırakılmalı mı?

9. sınıfa gidiyorum okulla aram hiç yok ders çalışmıyorum.1.dönem 49.9800 puanla 1. dönemi geçemedim. Hocalardan puan istememe rağmen günahlarını vermediler. Bu benim çok zoruma gitti. Okulu bırakmak istiyorum ne gibi alanlarda çalışabilirim _meslek lisesi mi açıktan mı okulu bitireyim vb. tavsiyeler verir misiniz?
Aspie-quiz bu testi yap. Belki bunla ilgili olabilir.

9. sınıfa gidiyorum okulla aram hiç yok ders çalışmıyorum.1.dönem 49.9800 puanla 1. dönemi geçemedim. Hocalardan puan istememe rağmen günahlarını vermediler. Bu benim çok zoruma gitti. Okulu bırakmak istiyorum ne gibi alanlarda çalışabilirim _meslek lisesi mi açıktan mı okulu bitireyim vb. tavsiyeler verir misiniz?

Karar senin kararın ama sonradan pişman olacağın şeylere kalkışma.

Yok hayır, o üstün zekanla bir kardeşimizi yanlış yönlendirme diye çabalıyorum. Sana böyle bir şey söylemedim. Kaldı ki üstün zekalı olduğuma dair hiç bir şey de söylemedim, kendimi üstün zekalı da hissetmiyorum. Okuduğunu tam olarak anlayamadığın için de o üstün zekana hayran kaldım kardeşim. Lütfen beğenmedim butonuna basmaya devam et ve cevap verme. Çünkü bunun üstüne kesinlikle cevap vermeyeceğim.
Ben de arkadaşla kısmen aynı düşüncedeyim. Fakat benim fikrim olarak, bence bir insana okul da yararlı gelebilir, açık lisede. Şu şekilde;
Eğer bu kişi okula gidince zaman kaybediyorsa, (Uykusuzluk yüzünden ders dinleyememe, ortamdan dolayı ders dinleyememe, yorgunluktan dolayı çalışmak isteyip çalışamama v.b.) fakat zaman kaybı ve zarar yaşamazsa gerçekten çalışacak, kendini geliştirip eğitebilecek ve sosyallik konusunda da sorun yaşamayacak potansiyele sahip bir insansa bence bu kişi açık liseyi tercih edebilir. Burada arkadaş haklı. Fakat dediğim gibi okul da yararlı gelebilir;
Bu kişi okulda iyi vakit geçirebiliyorsa, ortamı iyiyse, baskı altında değilse yani özetle okula giderek çalışabilen, eğitilebilen ve mutlu olabilen, evde ise çalışamayan, disiplinsiz, ve kendini eğitemeyecek bir yapıya sahipse örgünden okuması yani sizin görüşünüz haklı. Bu konuda kesin kanıya varabilmek için okulu bırakmak isteyen arkadaşı iyi tanımak lazım, fakat ben de okulu tamamen bırakmasını önermem. Arkadaşın okulun tamamen zaman kaybı demesini de haklı bulmuyorum, kişiden kişiye değişir bu durum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı