Etkisi var. Okul birincisi olmanın ekstra bir etkisi yok.Nasıl yani diploma puanının YKS puanına etkisi yok mu?
Etkisi var. Okul birincisi olmanın ekstra bir etkisi yok.Nasıl yani diploma puanının YKS puanına etkisi yok mu?
Sıralamada önüne geçerden kastınız nedir? Lisenin önemi yok. Okul birinciliği kontenjanı için ikisi de tercih yaptıysa üniversite puanlarına göre o kontenjana yerleştirilirler. Ben yazdığınızı okuyunca Kabataş'ın lise puanı daha yüksek diye o öğrencinin oraya yerleştiğini anlıyorum.Sıralamada o senin önüne geçer ve o yerleşir.
Şimdi baktım, verdiğim bu bilgi yanlış. 2017'den itibaren sadece önlisansta ilgili meslek lisesi alanının devamı olan programlar için 0,06 ek puan geliyormuş. Yani sizin 94 diploma notunuz için 94*5 = 470*0,12 = 56,4 puan herkese eklendiği gibi eklenecek ancak üstte bahsettiğim mühendislik programlarında 94*5 = 470*0,06 = 28,2 puan eklenmeyecek. 2 yıllık bazı bölümlerde eklenecek.Meslek lisesinde elektrik-elektronik okuyorsanız elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği programlarını tercih ederseniz diploma puanınız ayrıca bir katsayıyla çarpılıp puan olarak eklenir.
Okuduğum lisede okul birincisi ( 99.5 civarı ortalama ile ) YKS sıralamasında okulda 200. falan olmuştu. Son sıralarda olup onu geçen çok oldu. Genelleme yapılabileceğini sanmıyorum. Son sene ne kadar iyi çalışsan da sınav anı da çok önemli.Hayır, kendimce kıyaslama yaptım kabataştan 1.likle mezun olan zaten üniversite sınavında ilk 100dedir yani sekmez bu ondan öyle dedim okul 1.leri kendi aralarında sıralaması yüksek olandan düşük olana göre sıralanıyor benim ki kendimce yaptığım kıyaslamaydı anlaşılır diye düşündüm.
Okuduğum lise de okul birincisi ( 99.5 civarı ortalama ile ) YKS sıralamasında okulda 200. falan olmuştu. Son sıralarda olup onu geçen çok oldu. Genelleme yapılabileceğini sanmıyorum. Son sene ne kadar iyi çalışsan da sınav anı da çok önemli.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.