Okul için 24" yükselebilen monitör seçimi

Bütçe
1000-2000

emre_007

Femtopat
Daha fazla  
Oyun hiç oynamıyorum. Excel, Word yazma, PDF okuma, Zoom'dan ders izleme, nadiren YouTube video izleme için bir monitör ihtiyacım var. Temel amaç yazma ve okuma, hızı önemsiz.

Renkleri canlı olsun, flicker Free - göz yormama özelliği olsun, mavi ışık filtresi özelliği olsun yeter.

IPS panel, Full HD, 24" olmalı.

Yükseklik ayarı olsa iyi olur, laptopu önüne koyup monitörü en üst ayara çıkarıp arkasında kullanacağım. Ama şu monitör çok iyi mutlaka bunu al ama yüksekliği sabit derseniz, duvara sabitleme kolu da alabilirim, çok problem değil.

Benim bulduklarım;

ViewSonic VG2448 => 1300 lira, görünüşü en çok hoşuma giden bu oldu.
Dell P2419h => daha önce kullanmıştım, fena değildi.
ASUS VP249QGR => 1500 lira, yükseklik ayarı yok ama çok satılan bir model, yorumları çok iyi.

Bu da olabilir, monitörü yükseltmek için altına stand yerleştirebilrsiniz.

Bu da olabilir, monitörü yükseltmek için altına stand yerleştirebilrsiniz.

Teşekkür ediyorum hocam,

Bunlardan birini alayım o zaman. Birde şunu sormak istiyorum, mesela o ilk attığınız Dell ile, şu Viewsonic arasında görüntü açısından bir fark var mı? Ben hiç anlamıyorum bu monitör işlerinden, görüntü çamur gibi renksiz olmasın, gözümü yormasın, sayılarda yazılarda bulanıklık olmasın yeter. Arada fark yok derseniz viewsonicin standı da güzel olduğu için daha cazip geliyor, ama dediğim gibi görüntü-panel kalitesinden hiç anlamıyorum, ne derseniz onu alayım.

linki burada
Samsung LC24RG50fqmxuf 144 Hz 4 ms 1239 TL Trendyol
Hocam VA panel baktığım monitörlerin rengi hiç canlı değildi, IPS almak istiyorum.

Teşekkür ediyorum hocam,

Bunlardan birini alayım o zaman. Birde şunu sormak istiyorum, mesela o ilk attığınız Dell ile, şu Viewsonic arasında görüntü açısından bir fark var mı? Ben hiç anlamıyorum bu monitör işlerinden, görüntü çamur gibi renksiz olmasın, gözümü yormasın, sayılarda yazılarda bulanıklık olmasın yeter. Arada fark yok derseniz viewsonicin standı da güzel olduğu için daha cazip geliyor, ama dediğim gibi görüntü-panel kalitesinden hiç anlamıyorum, ne derseniz onu alayım.

linki burada

Hocam VA panel baktığım monitörlerin rengi hiç canlı değildi, IPS almak istiyorum.

Buradan karşılatırabilirsiniz. Ben Dell'i öneririm.

Buradan karşılatırabilirsiniz. Ben Dell'i öneririm.
Teşekkürler, peki son bir şey daha sormak istiyorum. Madem Dell dediniz, Dell'in P2419H modeli hakkında ne düşünürsünüz? Verdiğiniz siteden kıyasladım, çok bir fark yok gibi S2421H ile, standı daha güzel bir model ve bağlantı seçenekleri daha fazla. Ama yine de S2421H diyorsanız onu alayım, yanında da linkini verdiğiniz standlardan birini alayım, bitsin bu iş. Kafam ağrıdı artık :)

Benim attığım daha yeni model, p24'ten sonrası yıl. Ama çok fazla fark yok, daha ucuzsa alabilirsiniz. Ama aynı fiyattalarsa yenisini öneririm.

Benim attığım daha yeni model, p24'ten sonrası yıl. Ama çok fazla fark yok, daha ucuzsa alabilirsiniz. Ama aynı fiyattalarsa yenisini öneririm.
Teşekkürler, benzer fiyatlar. Ondan alıp geçeyim o halde, birde stand alırım tamamdır.
Hocam teşekkür ediyorum tekrar sana.

Önerdiğin monitörü aldım, hatta 50 lira fazla verip standı hareketli olan DELL S2421HS modelini aldım 1200 liraya. On numara beş yıldız bir monitör çıktı. Macbook'un yanında son derece şık görünüyor. Benim öyle oyunlarla, monitörün hızıyla falan alakam yok söylediğim gibi. Gelince standart monitör testlerini yaptım, hiçbir sıkıntısı yok. Youtubedan açtığım 4k videoyu felaket derecede güzel bir şekilde izleyebiliyorum, çok canlı, güzel renkleri var. Ayrıca istediğim gibi 2 tane dosyayı yan yana görüp rahatça okuyabiliyorum, yazılar gayet net.

Alçalıp yükselmesi biraz limitli, aşırı yükselmiyor, yani önüne mac i koyup kullanamıyorum, ekranın alt çeyreğini kaplıyor. Fakat buna gerekte yokmuş, altına kitap koyup denedim, haddinden fazla yüksek oluyor monitör, kafamı kaldırıp bakmam gerekiyor. Görebildiğim tek eksiği, usb çıkışı yok. Fakat benim ihtiyacım olmadığından hiç önemli değil bu konu.

Sadece parlaklık ayarında biraz ideali bulmam gerek, hem ekran boyu alışkın olduğumun 2 katına çıktığından, hemde çok parlak olduğundan biraz rahatsız etti. Onu da comfortview özelliği ve düşük parlaklık ile aşacağıma inanıyorum.

İleride almayı düşünen olursa öneririm, tekramarket adlı satıcıdan aldım, streç film ile sarıp kendi kutusunda göndermişler. Yağmurdan ıslanır diye endişe etmiştim ama yurtiçi kargo dikkat etmiş, yağmur görmemiş.

Almayı düşünenlere öneririm, hem güncel yeni bir model, hemde oldukça şık.

Ve bu arada, iyi ki 27" almamışım. Mağazada ufak gibi geliyordu ama 24" bile ev ortamı için gayet büyük. Kapladığı hacimden çok, yakından parlak bir ekrana bakmak problem. Birde 32" mi alsam diye düşünmüştüm, iyi ki öyle bir şey yapmamışım, insanda ciddi göz sorunlarına yol açabilir. Çok ekran alanı gerekiyorsa bile 2 farklı monitör alıp gerektiğinde 2. ekranı açmak daha iyi bir çözüm, bütün görüş alanımı kaplayacak 32" bir ekrana 60-70 cm den bakıp bilgisayar kullanmayı düşünemiyorum.

Teşekkürler yardımcı olan herkese, iyi forumlar

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı