Okul için 4500 TL notebook önerisi

Bütçe
4500
Arkadasın attığı 2. elde bulunan cihazı ben kesinlikle onermıyorum bu tarz cihazları sıfır almanız daha dogru olur kanaatindeyim. Linkte paylastıgım ürün şu an fiyatına göre alabileceğiniz en iyi cihazlardan biridir. Hazır kampanyada iken değerlendirmeniz sağlıklı olur.

Dediğiniz bilgisayarı hala inceliyorum. Gerçekten çok uygun fakat aklımda soru işaretleri var. Panel tipi IPS mi ve RAM ile depolama daha sonradan arttırılabilir mi?

Dediğiniz bilgisayarı hala inceliyorum. Gerçekten çok uygun fakat aklımda soru işaretleri var. Panel tipi IPS mi ve RAM ile depolama daha sonradan arttırılabilir mi?

Bu tarz entery level ürünlerde her şey 4/4 lük olmaz ve bu donanıma sahip bir pc de 8 GB ram işinizi fazlası ile görecektir.

Ek olarak ürünün resmi sitesinde şöyle bir bilgiye rastladım; Maksimum bellek 16 GB DDR4-3200 SDRAM Yuvalar müşteri erişimine/yükseltmesine açık değildir. Çift kanallı belleği destekler (belirli modellerde).

Ekran 39,6 cm (15,6") diyagonal, FHD (1920 x 1080), IPS, mikro kenarlı, yansıma önleyici, 250 nit, %45 NTSC

Güvenlik yönetimi TPM 2.0; Yani Windows 11 Kurulabilir.

Dedigim gibi yapmak istediğin işlemlere göre alabileceğin en iyi cihazı seninle paylastım. Bu özelliklere sahip bu fiyata baska bir alternatif ürün zaten yok yine de senin bileceğin iş zira ben olsam kacırmazdım ve hatta bir arkadasım daha bugün satın aldı onunda resmini ekliyorum.

Yaptıgı incelemeye göre cihaz oldukca güzel ses seviyesi yüksek ve kaliteli yani işinizi görecek cihazdır.
Bütçe arttırılabilirse
Arttıtılamazsa

Attıgın cihazların biri 14 ınc ve bellekler 4 GB hala en iyi alınabilir cihaz olarak benim paylastıgım ürün görünüyor taktir artık konu sahibinin iyi geceler.

Dosya Ekleri

• 34df.jpeg
    34df.jpeg
    75,2 KB · Görüntüleme: 33
Bütçenizi yükseltebilirseniz bu cihazı almanızı öneririm fiyatı 5200 TL'ye tekabül ediyor. Bu cihazdan 2 tane aldık ve fiyatına göre son derece kaliteli. 8 GB RAM ve 1080p ek olarak da 15.6 inç olması büyük avantaj bir de toplam agırlıgı 1.7 kg tasıması da kolay.

Hp 255 G8 5.Nesil Ryzen 3 5300U-8Gb-256Gb Ssd-15.6inc-W10

@MrTurkishKebap paylaştığınız bilgisayarı beğendim. Öneriniz için teşekkür ederim. Öncelikle RAM 8 yeter şimdilik, ileride duruma göre bir 8 daha alırım. Fakat ekranın IPS olup olmaması kafamı kurcaladı. HP'nin dokümanında 3 çeşit panel kullanıyorlarmış. Biri zaten çözünürlükten dolayı eledim, kalan ikisinden biri IPS diğerinde de bir şey yazmamış. Sanırım TN olsa gerek. Vatan'da detaylı bilgi paylaşmamış. Bu durum da netliğe kavuşursa eğer önerinizi dikkate alarak hemen satın alacağım.
Bunların dışında;
Bu modeli ikinci el olarak, 4500 TL'ye buldum (1 yıl garantisi daha varmış). Sizin önerdiğiniz ile bu modelin ikinci eli arasında hangisini seçmek daha mantıklı olur sizce? Paylaştığınız resimde bilgisayarın ekranı çok güzel çıkmış. Arkadaşınız aynı modeli almış ise, paneli IPS midir? Değilse bile, görüş açıları PDF okuma veya film izlemek için nasıldır acaba? Bunu arkadaşınıza sorabilir misiniz?
Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.

@MrTurkishKebap paylaştığınız bilgisayarı beğendim. Öneriniz için teşekkür ederim. Öncelikle RAM 8 yeter şimdilik, ileride duruma göre bir 8 daha alırım. Fakat ekranın IPS olup olmaması kafamı kurcaladı. HP'nin dokümanında 3 çeşit panel kullanıyorlarmış. Biri zaten çözünürlükten dolayı eledim, kalan ikisinden biri IPS diğerinde de bir şey yazmamış. Sanırım TN olsa gerek. Vatan'da detaylı bilgi paylaşmamış. Bu durum da netliğe kavuşursa eğer önerinizi dikkate alarak hemen satın alacağım.
Bunların dışında;
Bu modeli ikinci el olarak, 4500 TL'ye buldum (1 yıl garantisi daha varmış). Sizin önerdiğiniz ile bu modelin ikinci eli arasında hangisini seçmek daha mantıklı olur sizce? Paylaştığınız resimde bilgisayarın ekranı çok güzel çıkmış. Arkadaşınız aynı modeli almış ise, paneli IPS midir? Değilse bile, görüş açıları PDF okuma veya film izlemek için nasıldır acaba? Bunu arkadaşınıza sorabilir misiniz?
Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için.
Panel IPS olarak görünüyor fakat TN de olsa 15.6 da 1080p olmasi şahsen benim İçin fazlası ile yeterli diye düşünüyorum 👍🏻

Bu gidişle kampanyasız fiyattan alacaksınız sanırım 😁

Panel IPS olarak görünüyor fakat TN de olsa 15.6 da 1080p olmasi şahsen benim için fazlası ile yeterli diye düşünüyorum 👍🏻

Bu gidişle kampanyasız fiyattan alacaksınız sanırım 😁

Vatanı aradım sordum. İlkinde IPS dediler fakat başka bir yere bağladılar beni, oradaki çalışan TN olduğunu söyledi. Emin olamadım yine. Bu sefer yerel Vatan'ı aradım, orada da TN cevabı aldım. Attığınız resimde bilgisayar ekranı çok güzel çıkmıştı. Uzun bir muhakeme sürecinden sonra önerdiğiniz bilgisayarı satın aldım. Tekrar teşekkür ederim. Umarım pişman olmam. Bu arada kampanyayı kaçırmadım 😁.

Vatanı aradım sordum. İlkinde IPS dediler fakat başka bir yere bağladılar beni, oradaki çalışan TN olduğunu söyledi. Emin olamadım yine. Bu sefer yerel Vatan'ı aradım, orada da TN cevabı aldım. Attığınız resimde bilgisayar ekranı çok güzel çıkmıştı. Uzun bir muhakeme sürecinden sonra önerdiğiniz bilgisayarı satın aldım. Tekrar teşekkür ederim. Umarım pişman olmam. Bu arada kampanyayı kaçırmadım 😁.

Satın almanıza sevindim gerçekten fiyatına göre güzel cihaz konuyu neticeye kavuşturduk sonunda 😁 Hayırlı olsun 👍🏻 Hoscakalin 👋🏻

Technopat Haberler

Geri
Yukarı