Okul için her gün 80km yol gitmek

Hocam zaten diğer konuda da bahsettim, bende aynı durumda kaldım ve kesinlikle değmez. Ha şu var, liseniz ileriki zamanlarda CV'nize yazabileceğiniz kadar kaliteliyse değer. Benim büyük kardeşim o şekilde her gün Anadolu'dan Avrupa kıtasına geçiyordu.
Ben aynı şekilde uzak bir okulda okudum fakat benim okulumun puanı düşüktü ve asla değmiyordu. Üniversite açısından düşünüyorsanız arada neredeyse fark olmuyor. Üniversite tamamen sizin çalışmanıza bağlı oluyor. O yolu gitmek gerçekten çok zor, biliyorum.

Ya benim için okulun kalitesi çok da önemli değil. Her zaman dersime kendim çalıştım okuldan neredeyse hiçbir şey öğrenemedim. Okulun meslek lisesi olması benim daha da zoruma gidiyor. 9 saat ders + yol hiç çekilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ailenle konuşmayı dene. Beli ikna edersin ve nakil aldırırsın. Yoksa başka bir çözüm yok gibi. Köyden gelenler de senin gibi.

Maalesef hiçbir türlü izin vermiyorlar. Çok kavga ettim güzel dille de söyledim fakat hiçbir türlü dinlemiyorlar.

Ya benim için okulun kalitesi çok da önemli değil. Her zaman dersime kendim çalıştım okuldan neredeyse hiçbir şey öğrenemedim. Okulun meslek lisesi olması benim daha da zoruma gidiyor. 9 saat ders + yol hiç çekilmiyor.
Hocam lgs den 400 puan alıp neden meslek lisesine gittiniz? Merakımdan soruyorum da yanlış anlamayın.

@emrweinc yani siz 1 yılınızın 29.5 gününü sadece yolda geçiriyorsunuz demek. Bu çok ama çok büyük bir kayıp. 40 km uzaklıktaki okula gitmek yakınlarda okul varken akıl işi değil açıkçası.

İşte ben de böyle düşünüyorum fakat ailem hiçbir türlü yardımcı olmuyor. Yapacak hiçbir şey bulamıyorum. Bunaldım artık.

Hocam LGS'den 400 puan alıp neden meslek lisesine gittiniz? Merakımdan soruyorum da yanlış anlamayın.

Çünkü bu okuldan başka neredeyse hiç yakın okul yok. En son çözüm bu oldu.

Ya benim için okulun kalitesi çok da önemli değil. Her zaman dersime kendim çalıştım okuldan neredeyse hiç birşey öğrenemedim. Okulun meslek lisesi olması benim daha da zoruma gidiyor. 9 saat ders + yol hiç çekilmiyor
Hocam ailenizi ikna etmek dışında yapabileceğiniz bir yol yok. Bence ne yapın ne edin ikna edin. Günde 3.5 saat yola gitmesi muhteşem bir kayıp. Bu süreyi günde ders çalışmaya ayırsanız, 4 yılda sadece bu süreyle derece yaparsınız. Kaldı ki okulunuz meslek lisesiymiş. YKS anlamında meslek lisesi size bir şey kazandırmayacak. Eğer ki üniversite hedefiniz varsa meslek lisesi okumak bomboş bir olay. Anadolu liselerininde çok faydası olmuyor da gene de konulara aşinalık oluyor hiç yoksa.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı