Okul için her gün 80km yol gitmek

emrweinc

Picopat
Daha fazla  
Lgs döneminde ailem beni ne kadar zorlasa da ahmaklık edip çalışmadım ve 401 puan aldım. İstediğim okul 422 puandı. Evimizin yakınında bu okuldan başka iyi denilen okul yoktu. Bir okul vardı 90 obp puanıyla öğrenci alıyordu fakat annemler bu puanı boşuna mı aldın diyerek o okula göndermeyi kesinlikle reddettiler. Evimden 40 km uzak bir okulun pansiyonuna yerleştim. 2 3 ay orda kaldım ve gerçekten rezalet. Psikolojim bozuldu. Şuan dolmuş ile her gün 40km gidiş 40km geliş yapıyorum. 9.sinifim ve her sabah 6da uyanıyorum. Eve ise saat akşam 6 civarı geliyorum. Kesinlikle istemesemde ailem bu konuyu açmamı bile istemiyor. Sizce her gün bu yol mantıklı mı? Veya başka alternatif bir çözüm var mı?

Hocam zaten diğer konudada bahsettim, bende aynı durumda kaldım ve kesinlikle değmez. Ha şu var, liseniz ileriki zamanlarda CV'nize yazabileceğiniz kadar kaliteliyse değer. Benim büyük kardeşim o şekilde her gün Anadoludan Avrupa kıtasına geçiyordu.
Ben aynı şekilde uzak bir okulda okudum fakat benim okulumun puanı düşüktü ve asla değmiyordu. Üniversite açısından düşünüyorsanız arada neredeyse fark olmuyor. Üniversite tamamen sizin çalışmanıza bağlı oluyor. O yolu gitmek gerçekten çok zor, biliyorum.

Bence bu bir sıkıntı değil, hergün 50 km gidiş 50 km dönüş olarak 100 km yol gidiyorum. 6'da kalkıyorum 18 gibi eve varıyorum. Aynı şeyi ben de yaşıyorum yani. Şuan 9. sınıfsın, dert edilecek bir şey değil. 11-12 olana kadar bu şekilde gitmende bir sıkıntı görmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı