Okul için MacBook Air/Pro alınır mı?

Bütçen çok yoksa bence mantıksız gibi tercih sizin.
Ama şu an Bu bilgisayarla üniversitye gidemem ve bu fiyatlara windows cihazlar ölü. Bu fiyatlar bandında Bana macbook önericek olursanız ne olurdu?
Oturduğum evi bozulucak ve yurtta kalıcağım üniversitede bilgisayar çok büyük kasa zaten 10kg. Taşınabilirlik önemli. Fiyat bandım gerçekten 3bin tl. Macbook istiyorum çünkü akıcı kasma donma yok pili desen zaten ondan bahsetmiyorum işimi görücek gibi hissediyorum. Ve fiyat bandı öyle olunca elime kalanlar ise Macbook air 2013 14 Macbook pro 12 13 vs. Bunlardan başka seçeneğim yok windows laptoplar bu fiyatlara yok olsa bile eski ve pilleri 10dk falan benim işimi görmezler. Sizce hangisini almalıyım?
Oturduğum evi bozulucak ve yurtta kalıcağım üniversitede bilgisayar çok büyük kasa zaten 10kg. Taşınabilirlik önemli. Fiyat bandım gerçekten 3bin tl. Macbook istiyorum çünkü akıcı kasma donma yok pili desen zaten ondan bahsetmiyorum işimi görücek gibi hissediyorum. Ve fiyat bandı öyle olunca elime kalanlar ise Macbook air 2013 14 Macbook pro 12 13 vs. Bunlardan başka seçeneğim yok windows laptoplar bu fiyatlara yok olsa bile eski ve pilleri 10dk falan benim işimi görmezler. Sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleme:
Ama şu an bu bilgisayarla üniversitye gidemem ve bu fiyatlara Windows cihazlar ölü. Bu fiyatlar bandında bana MacBook önerecek olursanız ne olurdu?

Oturduğum evi bozulucak ve yurtta kalacağım üniversitede bilgisayar çok büyük kasa zaten 10kg. Taşınabilirlik önemli. Fiyat bandım gerçekten 3bin TL. MacBook istiyorum çünkü akıcı kasma donma yok pili desen zaten ondan bahsetmiyorum işimi görecek gibi hissediyorum. Ve fiyat bandı öyle olunca elime kalanlar ise MacBook Air 2013 14 MacBook Pro 12 13 vs. bunlardan başka seçeneğim yok Windows laptoplar bu fiyatlara yok olsa bile eski ve pilleri 10dk falan benim işimi görmezler. Sizce hangisini almalıyım?

Oturduğum evi bozulucak ve yurtta kalacağım üniversitede bilgisayar çok büyük kasa zaten 10kg. Taşınabilirlik önemli. Fiyat bandım gerçekten 3bin TL. MacBook istiyorum çünkü akıcı kasma donma yok pili desen zaten ondan bahsetmiyorum işimi görecek gibi hissediyorum. Ve fiyat bandı öyle olunca elime kalanlar ise MacBook Air 2013 14 MacBook Pro 12 13 vs. bunlardan başka seçeneğim yok Windows laptoplar bu fiyatlara yok olsa bile eski ve pilleri 10dk falan benim işimi görmezler. Sizce hangisini almalıyım?

MacBook hakkında çok fazla bilgim yok ve kullanmadım da. Üniversiteye ilk defa gideceksen ( 1. sınıf ) bir gidip arkadaşların ne kullanıyor, hocalarının tavsiyeleri neler bir göz atmanı tavsiye ederim. Hem bu geçen sürede belki bütçeni biraz daha arttırabilirsin. MacBook olarak da forumda kullanan arkadaşların tavsiyeler vermesi tecrübeleri sayesinde daha çok işini görecektir. Ne olursa olsun şu anda her şeyin fiyatı malum çok yüksek. Alacağın karar memnun etmesi dileğiyle.

Arkadaşlar merhaba. Üniversiteye gideceğim için ve bölümüm(yazılım) itibarıyla doğal olarak laptopa ihtiyacım var. Evimde kullandığım Ryzen 3 2200G 16 GB RAM olan sistemimi satıp bu herkesin hunlarca bahsettiği Apple dünyası stabilitesi akıcılığı olan dünyaya adım atmak istiyorum. Forumlarda sağ da solda internette okuduğum kulaktan dolma bilgilerden sıkıldım açıkçası. Satacağım bilgisayarın değeri yaklaşık 2.500-3.000₺ civarı. MacBook Air kimler için MacBook Pro kimler için tam olarak kavrayamadım. Sarı siteden ilanlara baktığımda 2013 2014 Air modelleri karşıma çıkıyor ama 4 GB. Ve aslında bir tık güzel olan MacBook Pro 2012 olan modellerde çıkıyor karşıma 8 ve 4 GB olan modelleri var. Bir forumda macOS RAM'lari çok iyi kullanabildiğini 4 GB RAM yeteceğini yazmıştı. Bilemiyorum açıkçası. Ben kod yazacağım internette olacağım sürekli yeterli gelir mi? Pek de bütçesi olan arkadaşınız değilim. Beni 1 bilemedin 2 yıl idare edecek bir şeyler sunabilir misiniz?

Eğer bütçeniz varsa MacBook Air M1 alın. Giriş seviyesi versiyonu bile size yeterli olacaktır. Testlerini biraz araştırdığınızda fiyat/performans açısından alınabilecek en iyi cihaz olduğunu görebilirsiniz. Ama M1 dışında olan modeller için yorum yapamam.

MacBook Pro early 2015 alabilirsin. Windows da kurulabiliyor. 256 GB olanlarına bak. 5000TL civarı olması lazım.

2015 MacBook alıp 5K ya sonra Windows kurmak saçma olacaktır o paraya güçlü harici ekran kartına sahip laptop bakması daha mantıklı.

2015 MacBook alıp 5K ya sonra Windows kurmak saçma olacaktır o paraya güçlü harici ekran kartına sahip laptop bakması daha mantıklı.
Yazılımcı olacak arkadaş. Bir yazılımcı olarak söylüyorum saçma değil, iki sisteme de ihtiyacı var. Bootcamp ile kuracak ve çift sistem olacak.

Yazılımcı olmayan birinin cevap vermesi saçma bu konuya.

Merhabalar bizim evde hem MacBook Pro hemde normal bir oyuncu bilgisayarı bulunmaktadır çoğunlukla işlerimi MacBook karşılıyor çünkü sistemin render hızı inanılmaz ben en son yılını kullanıyorum Allah ne verdiyse yani neyse bol şans.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı