Okul iğrenç bir yer değil mi?

Hocam peki ne kadar süre boyunca öğretmenlik yaptınız?
Ebeveynlik konusuna şöyle karar verebiliyorum, oldukça kötü bir çevrede büyüdüm, okulda okudum. Kendi doğrularından şaşmayan da çokça çocuk büyüdü. Şimdi kimisi evli barklı, kimisi doktor oldu, kimisi başka işler yapıyor.

Bir şeyin nasıl olduğunu anlamam için o mesleği yapmama gerek yok, zaten görünüşten öğretmenliğin nasıl olduğu anlaşılıyor. Bir zahmet insan da anlayabilsin.

Ayrıca o kendi doğrularından şaşmayan insanların yetiştirmeden ziyade (yetiştirmenin de etkisi var tabii) daha çok kendilerine bağlı bir durum. İçinde varsa (bu sözü sevmiyorum ama) öyle yapar. Yoksa dediğim gibi, aklı çok kolay çelinir. Ayrıca o çocuk diğer öğrencilerin yaptığını örnek almasa bile o çevrede psikolojisi bozulur insanın 😃 sürekli kötü şeylere şahit olmak falan. Gerçekten eğitim böyle mi olmalı?

Bir şeyin nasıl olduğunu anlamam için o mesleği yapmama gerek yok, zaten görünüşten öğretmenliğin nasıl olduğu anlaşılıyor. Bir zahmet insan da anlayabilsin.

Ayrıca o kendi doğrularından şaşmayan insanların yetiştirmeden ziyade (yetiştirmenin de etkisi var tabii) daha çok kendilerine bağlı bir durum. İçinde varsa (bu sözü sevmiyorum ama) öyle yapar. Yoksa dediğim gibi, aklı çok kolay çelinir. Ayrıca o çocuk diğer öğrencilerin yaptığını örnek almasa bile o çevrede psikolojisi bozulur insanın 😃 sürekli kötü şeylere şahit olmak falan. Gerçekten eğitim böyle mi olmalı?
Eğitim fakültesi mezunu bir öğretmen olarak öğretmenlik mesleğini çok istememe rağmen zorluklarına katlanamayıp başka alanda çalışan birisiyim. Öğretmenlik kolaymış, sen her şeyi benden daha iyi biliyorsun. O yüzden konuşmamıza bence pek gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğitim fakültesi mezunu bir öğretmen olarak, öğretmenlik mesleğini çok istememe rağmen zorluklarına katlanamayıp başka alanda çalışan birisiyim, öğretmenlik kolaymış, sen her şeyi benden daha iyi biliyorsun, o yüzden konuşmamıza bence pek gerek yok.

Öğretmenliğin benim sandığım kadar kolay olduğunu kastettim hocam. Hemen ön yargıya düşmeyin bence.

Okul fikri mükemmel bir şey insanları eğitmek kadar mantıklı bir şey yok.

Önemli olan onu nasıl uyguladığın.

Kimse kusura bakmasın ama sansar kamburu meslek lisesinde okuyan birisi gelip çok serseri var çok kötü etkiliyor çocukları demek çok saçma.(meslek lisesinde okuyorum)

Biz buna sınıflandırma diyoruz zaten.
Bir kesim aşağıya gitsin ki diğer kesim yukarıya çıksın.

Eğer Danimarka, Finlandiya, İsveç falan değilsen okul sistemin böyle olmak zorunda.

Senin bulunduğun ülkede neredeyse %40'lık kesin ülke kurucusunu İngiliz ajanı zannediyor.
Bizim Sistemimiz'de %40'lık cahil nüfusunu eğitmek yerine %20'lık dahi nüfusu eğitmeyi önemsiyor.

Yani bundan en az 10-20 sene geçene kadar bu sistem böyle devam edecek çünkü ya bu cahil kesimin ölmesini bekleyeceğiz ya da beyinlerini kullanmalarını.

1.seçenek daha hızlı olur büyük ihtimal.

Yani kısaca okul kötü bir yer değil sadece senin bulunduğun konum iyi değil.

Okul fikri mükemmel bir şey insanları eğitmek kadar mantıklı bir şey yok.

Önemli olan onu nasıl uyguladığın.

Kimse kusura bakmasın ama sansar kamburu meslek lisesinde okuyan birisi gelip çok serseri var çok kötü etkiliyor çocukları demek çok saçma.(meslek lisesinde okuyorum)

Biz buna sınıflandırma diyoruz zaten.
Bir kesim aşağıya gitsin ki diğer kesim yukarıya çıksın.

Eğer Danimarka, Finlandiya, İsveç falan değilsen okul sistemin böyle olmak zorunda.

Senin bulunduğun ülkede neredeyse %40'lık kesin ülke kurucusunu İngiliz ajanı zannediyor.
Bizim Sistemimiz'de %40'lık cahil nüfusunu eğitmek yerine %20'lık dahi nüfusu eğitmeyi önemsiyor.

Yani bundan en az 10-20 sene geçene kadar bu sistem böyle devam edecek çünkü ya bu cahil kesimin ölmesini bekleyeceğiz ya da beyinlerini kullanmalarını.

1.seçenek daha hızlı olur büyük ihtimal.

Yani kısaca okul kötü bir yer değil sadece senin bulunduğun konum iyi değil.

Yazdığım mesajları bir okuyun bakalım.

Sorun sadece kişiler değil ki bu sorunun en küçük kısmı. Sizi bilmem ama ben 20 yaşımda neredeyse her gün 4 5 saat zorla ayrılamayacağım biryere tıkılmak istemiyorum ki bu dediğim üniversite liseye göre cennet sayılır. Lise daha beter. Yok üniforma giy yok sakalın olmayacak yok küpen olmayacak şu olmayacak bu olmayacak. Çocukların yapısına ters bir kere kısıtlamak. Neredeyse tüm sene haftada 5 gün 5 6 saat biryerdesin ve bu yer senin herşeyini kısıtlıyor ailenden çok karışıyor sana. Her lisede yoktur ama izin almadan okuldan bile ayrılamıyorsun özgürlüğüne bile ket vuruyorlar. Hapishaneden tek farkı gün sonu evine gidiyorsun başka farkı yok. Sizinle arkadaşlık eden birini bulamadığınızı düşünün resmen çin işkencesi.

Sorun sadece kişiler değil ki bu sorunun en küçük kısmı. Sizi bilmem ama ben 20 yaşımda neredeyse her gün 4 5 saat zorla ayrılamayacağım bir yere tıkılmak istemiyorum ki bu dediğim üniversite liseye göre cennet sayılır. Lise daha beter. Yok üniforma giy yok sakalın olmayacak yok küpen olmayacak şu olmayacak bu olmayacak. Çocukların yapısına ters bir kere kısıtlamak. Neredeyse tüm sene haftada 5 gün 5 6 saat bir yerdesin ve bu yer senin her şeyini kısıtlıyor ailenden çok karışıyor sana. Her lisede yoktur ama izin almadan okuldan bile ayrılamıyorsun özgürlüğüne bile ket vuruyorlar. Hapishaneden tek farkı gün sonu evine gidiyorsun başka farkı yok. Sizinle arkadaşlık eden birini bulamadığınızı düşünün resmen Çin işkencesi.

Ben ortaokulda hem arkadaşım yoktu hem de sınıfımdan nefret ediyordum. Çin işkencesi demek az kalır hocam.

Ben ortaokulda hem arkadaşım yoktu hem de sınıfımdan nefret ediyordum. Çin işkencesi demek az kalır hocam.
İlkokul ortaokul dışı benim hep böyleydi. Lise ve 3 5 ay gittiğim üni resmen mental hasardı. Yok arkadaş olmayınca olmuyor düzgün insan varsa da denk gelmiyor. Tüm tenefüs oturup Clash Royale oynayıp eve döneceğime gitmem en azından mentalim benle kalır. Böyle şeyler çok şans işi.

İlkokul ortaokul dışı benim hep böyleydi. Lise ve 3 5 ay gittiğim üniversite resmen mental hasardı. Yok arkadaş olmayınca olmuyor düzgün insan varsa da denk gelmiyor. Tüm teneffüs oturup Clash Royale oynayıp eve döneceğime gitmem en azından mentalim benimle kalır. Böyle şeyler çok şans işi.

Zaten sırf bunun yüzünden o kadar bıkmıştım ki 8.sınıfta sınıfta kalma ihtimalim olmasına rağmen (devamsızlıktan) okula son 1-2 ay gitmemiştim. Mide bulandırıcı bir sınıftı işte, mahalle okulu olmasının da etkisi vardır ama rezaletti kısacası. İnsanlar zaten mağara adamıydı (her açıdan). Ve ya mağara adamının ergenlik dönemindeki halleri. Genelleme yapmak istemiyorum ama cidden gördüklerimin hepsi böyleydi. Aralarında kendimi Bill Gates gibi hissediyordum resmen. Ortaokul ve ilk okul böyle geçti, beni kimse anlamadı hatta birinci sınıf öğretmenim en kötü öğretmendi bana denk gelen. Fakat liseye geçince kendime önem vermem gerektiğini anladım ve okulda da bunun üzerine uğraşıyorum genelde. Ha tabii, bir iki arkadaş edindim de az açıkçası "sığır" insanlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı