@BLoodAnqeL ağabey niye böyle yapıyorsun? Benliği oturmadı dediğin çocuğun gerçekten benliği oturmadı ise bu okuduğu yıllar boşuna. Bir insan ya özünden verilen işi yapmaya programlıdır, sorgulamaz, hedefi olmadan test çözer. Ya da sürekli sorguladığı için hedefi olmadan çalışamaz. E benliği oturmamış ve şu ana kadar başarısız bir okul hayatı geçirmiş biri ne yapacak da başarılı olacak? Kolay mı kolay mı diyorsun ya kolay mı okumak? Ömrü boyunca çalışıp çabalayan adamlar varken böyleleri sen vizyonsuzsun dedin diye tıp mı kazanacak? Vizyon dediğin şey gerçekçi olmaktır. Hadi bir ideal versene çocuğa. 8,5 milyon insan üniversite okuyor şu an bu ülkede ne olacak bu insanlara? Bu ülkenin sanayide çalışan adama ihtiyacı yok mu? Zaten çocuk sınıfta kalmış, sevmiyor okulu. Ne olacak da sevecek senin iddia ettiğin olmayan benliği ile nasıl bir tutkunun peşine düşecek?
Bak ben ne tıp, ne mühendislik ne hukuk ne psikoloji istemiyordum. Edebiyat ya da tarih okumak hep hayalimdi ama vizyon gerçekçiliktir. Ben işsiz kalacağımı bile bile, işsiz kalmasam bile ancak 30'lu yaşlarımda oara kazanabileceğim bir durumda ne yapayım?
Dostum sanayi o kadar korkunç bir yer değil. Okulda boş bir hedefe doğru ilerlemekten, en önemlisi eylemsizlik ve amaçsızlıktan yorumlak yeğdir. Sen şimdilik açığa geç, liseyi açık öğretimden bitir. İleride de kafana tak ederse çalışıp bir bölüm kazanmaya çalışırsın.
Saygılar.