Okul nasıl bırakılır?

Tabii ki başarı ve azimle ama bunu okumadanda yapabilirsin bence.
Sanayide ne başarı azmin olacak? Daha iyi mi buji sıkacaksın? Başarı ve azim herkesin ulaşabileceği şeyler değil ama sanayi öyle ve sanayiye götüren şeyde başarısızlıktır ve azimsizliktir, tembelliktir, vizyonsuzluktur... Sana daha öğüt vermeyeceğim vereceğin karara göre kendin deneyimleyip aa abi haklıymış keşke dinleseydim yada iyi ki dinlemişim diyeceksin haydi kendine dikkat et.
 
@BLoodAnqeL Ağabey niye böyle yapıyorsun? Benliği oturmadı dediğin çocuğun gerçekten benliği oturmadı ise bu okuduğu yıllar boşuna. Bir insan ya özünden verilen işi yapmaya programlıdır, sorgulamaz, hedefi olmadan test çözer. Ya da sürekli sorguladığı için hedefi olmadan çalışamaz. E benliği oturmamış ve şu ana kadar başarısız bir okul hayatı geçirmiş biri ne yapacak da başarılı olacak? Kolay mı kolay mı diyorsun ya kolay mı okumak? Ömrü boyunca çalışıp çabalayan adamlar varken böyleleri sen vizyonsuzsun dedin diye tıp mı kazanacak? Vizyon dediğin şey gerçekçi olmaktır. Hadi bir ideal versene çocuğa. 8,5 milyon insan Üniversite okuyor şuan bu ülkede ne olacak bu insanlara? Bu ülkenin sanayide çalışan adama ihtiyacı yok mu? Zaten çocuk sınıfta kalmış, sevmiyor okulu. Ne olacak da sevecek senin iddia ettiğin olmayan benliği ile nasıl bir tutkunun peşine düşecek?

Bak ben ne tıp, ne mühendislik ne hukuk ne psikoloji istemiyordum. Edebiyat ya da Tarih okumak hep hayalimdi ama vizyon gerçekçiliktir. Ben işsiz kalacağımı bile bile, işsiz kalmasam bile ancak 30'lu yaşlarımda oara kazanabileceğim bir durumda ne yapayım?



Dostum sanayi o kadar korkunç bir yer değil. Okulda boş bir hedefe doğru ilerlemekten, en önemlisi eylemsizlik ve amaçsızlıktan yorumlak yeğdir. Sen şimdilik açığa geç, liseyi açık öğretimden bitir. İleride de kafana tak ederse çalışıp bir bölüm kazanmaya çalışırsın.

Saygılar.
 
@BLoodAnqeL ağabey niye böyle yapıyorsun? Benliği oturmadı dediğin çocuğun gerçekten benliği oturmadı ise bu okuduğu yıllar boşuna. Bir insan ya özünden verilen işi yapmaya programlıdır, sorgulamaz, hedefi olmadan test çözer. Ya da sürekli sorguladığı için hedefi olmadan çalışamaz. E benliği oturmamış ve şu ana kadar başarısız bir okul hayatı geçirmiş biri ne yapacak da başarılı olacak? Kolay mı kolay mı diyorsun ya kolay mı okumak? Ömrü boyunca çalışıp çabalayan adamlar varken böyleleri sen vizyonsuzsun dedin diye tıp mı kazanacak? Vizyon dediğin şey gerçekçi olmaktır. Hadi bir ideal versene çocuğa. 8,5 milyon insan üniversite okuyor şu an bu ülkede ne olacak bu insanlara? Bu ülkenin sanayide çalışan adama ihtiyacı yok mu? Zaten çocuk sınıfta kalmış, sevmiyor okulu. Ne olacak da sevecek senin iddia ettiğin olmayan benliği ile nasıl bir tutkunun peşine düşecek?

Bak ben ne tıp, ne mühendislik ne hukuk ne psikoloji istemiyordum. Edebiyat ya da tarih okumak hep hayalimdi ama vizyon gerçekçiliktir. Ben işsiz kalacağımı bile bile, işsiz kalmasam bile ancak 30'lu yaşlarımda oara kazanabileceğim bir durumda ne yapayım?

Dostum sanayi o kadar korkunç bir yer değil. Okulda boş bir hedefe doğru ilerlemekten, en önemlisi eylemsizlik ve amaçsızlıktan yorumlak yeğdir. Sen şimdilik açığa geç, liseyi açık öğretimden bitir. İleride de kafana tak ederse çalışıp bir bölüm kazanmaya çalışırsın.

Saygılar.

Freud'un psikoloji deneylerini aktardığı kitaplardan öğrendiğim bilgiler niteliğinde bir insan 18 yaşına geldiğinde nasıl biriyse 70 indede o olacaktır. Yani kişilik ve karakter gelişimi 18 yaşına kadardır. Bu yüzdende arkadaşın kişiliğini şimdiden ileride en az pişmanlık yaşayacağı yola yöneltiyorum ki gelecekte dönüp baktığında "okumasamda olurdu ama keşke en azından deneseydim" sözünü söylemesin. Benliği oturmayan birine tabii ki de yöneltmek durumundasın yoksa dediğin gibi ülkede her mesleğe ihtiyaç bana ne elin çocuğundan diyebilirdim. Aksini yapıp yardımcı olmaya çalışıyorum.
 
Ne güzel hayat değil mi okulu bırakayım zaten babam eşek, besliyor beni internet var oyun var akşama kadar takılırım. Baba tokatı yemek önemli. Ya okuluna gideceksin ya da sanayiye kardeşim yok öyle yağma.

Doğru düzgün tepki ver okulu bırakıp evde yatıcağım dememiş zaten bazı aileler okulu aşırı önemsedikleri için okuldan başka bir yol olmadığını düşünüyorlar.
 
Doğru düzgün tepki ver okulu bırakıp evde yatıcağım dememiş zaten bazı aileler okulu aşırı önemsedikleri için okuldan başka bir yol olmadığını düşünüyorlar.

Tepkim biraz fazla olmuş olabilir ilk olarak yüzeysel tepki verdiğimden devamında zaten arkadaşla konuşup durumun detayına iniyorum onları da okursan gerçek tepkimi görebilirsin duyarlılığın için sağ ol hocam.
 
Dersler ve konular sabittir! Ne kadar çalışırsan o kadarını alırsın çalıştım olmadı lafı yalan demek ki yeterince çalışmamışsın.

Açıkçası şöyle söyleyeyim ders çalışmaya benim kafam basmıyor, öğrenirim ama bunu sınav için yapmam, 30 yaşıma geldiğimde de ben ders çalışabilirim sınav odaklı bir sistem var, herkesin ilgi alanı okul üzerinden olmayabilir. Mesela ben oyuncu olmak isterim, buna karşı yeteneğim ve ilgim var, olmazsa tekstil olur orada çalışırım, olmazsa gider sanayiye orada çalışırım o olmazsa fırıncıda olur, o da olmazsa internetten bir şeyler yaparım o da olmazsa inşaata gider hem para kazanırım hem kas kazanırım hem disiplin katmış olurum, önemli olan para kazanmak değil para kazanırken verdiğin emek ve disiplin, ders ile bir işte çalışmak aynı şeyler benim gözümde. Hobi olarak matematik, fizik, kimya, coğrafya ve İngilizce öğrenebilirim. Okumak için okumak değil kendine bir şeyler katmak gerek, okul sayesinde iyi yerlere gelip iyi kapılar açabilirsin ama herkes öyle değil boşa zaman kaybetmeye gerek yok eğer o yetenek yoksa.
 
Dersler ve konular sabittir! Ne kadar çalışırsan o kadarını alırsın çalıştım olmadı lafı yalan demek ki yeterince çalışmamışsın.
O çalışma hevesi nasıl gelecek, okumak istediği bir şey var mı? Ne kadar kötü bir düşünce bu böyle? Kişi istediği, mutlu olduğu şeyi yapar. Ben her gün antreman yaparak yüksek sesli ıslık yapabileceğimi biliyorum ama bunu niye isteyeyim, o sürece ne uğruna katlanayım? Okumak meselesi bundan çok çok daha derin. Ben size söyledim biri kişi ya özünden verilen işi yapmaya programlıdır. Benim tonla arkadaşım var, okumak istedeği hiçbir şey yok, hayat hakkında bir fikri yok ama verilen işi eksiksiz yapıyor. Şikayet dahi etmiyor. Ama kimisi vardır ki sebebi olmadan bir şeyi yapmak istemez. Tıp mı okusun, nasıl bu tutkuya kavuşacak? Bir de realist olmak lazım, bu sürece katlanabilecek kadar büyük bir tutku olacak mı bu. Yoksa yalnızca her gencin dediği gibi" dohtor olacaz yaw" safsatası mı?

Abim, çocuğu kör kuyuya atma. Heba etmesin kendini. 30 yaşına geldiği zaman işkur sıralarında çürümesin ömrü.
 
Arkadaşlar ben 1 sene sınıfta kaldım. Şu an 2. kez 9. sınıfı okuyorum. Önceki senede okulu bırakmak istiyordum ama babama söyleyemiyorum. Babamla aram hiç yok sadece eve gelip "Okulda ders var mı?" diye soruyor onun haricinde hiç konuşup etmiyor. Okulu bırakacağımı söyledim fakat yüzüme önündeki telefonu suratıma fırlattıp küfürler savurmak oldu. Şu an zorla okula gidiyorum ve okulda sadece uyuyorum.
reis hayat bu hep oyunla geçmicek büyümen lazım bırakma okulu bence hayatın rezilliğini yaşamanı istemem
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı