Okul nedir?

Farklı öğrenme yöntemleri olan insanları, sosyal, psikolojik, fiziksel durumunu göz önünde almadan bir araya toplayan, zararlarının faydalarından çok olduğunu düşündüğüm bir sistemdir bana kalırsa.

Her tipten çocuğu bir araya koyan bir sistem hakkında olumlu bakamam. Beş para etmez, ileride otçu hapçı olarak türden çocukların başkalarına gerek fiziksel, gerek psikolojik zarar verdiği ortamlar bana göre. Arada geleceği parlak olanların da ayrıyetten, zamanının israf olduğu yerlerdir.

Okul bir mağazadır. İçinde istediklerini alıp, istemediklerini almazsın. Ya o mağazadan erken çıkarsın, ya da kapanma saati olmaksızın içinde yaşarsın.

Kimsenin okula büyük bir sevgiyle baktığını ve yanaştığını düşünmüyorum. Ancak bu ülkede eğer babanın holdingleri, arsaları, villaları yoksa okumak ZORUNDASIN. Okumakta okul dediğimiz yerde yapılıyor. Ve evet, her ne kadar haz duymasan da geleceğinde daha rahat bir yaşam sürmek istiyorsan okumak zorundasın ve okulu sevmeye, saygı duymaya alışmak zorundasın.

Okul değil de, öğrencilik şudur; 16 Yıl uzunluğunda, 5632 Hafta genişliğinde 192 ay çapında günaydın ile yatıp iyi dersler ile kalkan, disiplin ile uslanan tost ile beslenen forma ile süslenen hocanın ileri itmesi, müdürün geri tepmesi ile çalışan cetvel ve el ile dayak yiyebilen gömlek ve kravat arasına sıkıştırılmış çanta ile bağlanmış bir gün okul bitecek diye kandırılmış Allah'ın en aciz kuludur.

Okul: Dünyanın çoğu yerinde insanların daha iyi bir geleceğe sahip olmak için gidip onlardan istenilen gereksinimlerin yerine getirilmesi halinde, onların refah seviyesin yükseltmesine yardımcı olan bir "eğitim ve öğretim" kurumdur. Bizim ülkemizde ise, genellikle +40 yaş ortalamasına sahip, üniversite den menzun olduktan sonra kendini geliştirmeyi bırakmış,"ben buraya gelir akşama kadar otururum, sonra çeker evime gider. Ay sonunda da maaşımı alır keyfime bakarım ama içim rahat etmez." yalanın arkasına saklanan öğretmenlere sahip, kimin "dayısı" varsa onun iyi sınıflarda, okullarda okuyabileceği, bir takım kişi ve kişilerin emir erliğini yaptığınız kurum gibi bir şey.

Okul gariban çocuğunun işçi çocuğunun ezildiği yerdir hep haksız yere hocalar tarafından onurum herkesin içinde kırılmıştır ama okulun meraklı velileri hocalarla haşır neşir olan velilerin çocuklarının ezildiğini hiç görmedim o kadar ses yapıp hocalara bağırmalarına rağmen . birkaç öğretmenim dışında bana iyi davranan olmadı sorunlu bir çocukluk dönemi geçirdim kardeşimi görememem annem le babamın ayrılması kimse kusura bakmasın öğretmenleri sevmiyorum hep eziyorlar insanları .

Okul bence :

Eger kendini oradan attirmayi basarirsan daha iyi yerlere gelmen icin hayat sana daha iyi bir teklif sunacaktir diyen bir simulasyondur.

Yahu topluma maal olmus sanatkarlar, liderler, futbolcular mi hep atilmak zorunda okullarindan.

İnsanları sürekli "Yaşamak için çalış!" diye dayatarak aslında "Çalışmak için yaşa!" zihniyetinin temelini oluşturan bir yer diye düşünüyorum.
Morfine benzettim şu an. Bir insanın çok ağrısı varsa gereklidir ancak yanlış kullanımı çok kötü şeylere yol açabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı