Okul okumak istemiyorum

micheal owen

Kilopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, 9.sınıfa yeni başladım, gelecek için çok kaygılıyım derslerde pek başarılı değilim sayısal desen hiç anlamıyorum, sözel az çok, sadece tek iyi bildiğim şey İngilizce, sınav dönemlerinde hiç anlamadığım dersleri günde 3 4 saat çalışarak 50 60 alarak geçmenin bana ileride hiçbir faydası olmayacağını düşünüyorum. Hayatta zaten pek bir yeteneğimde yok ne yapacağımıda bilmiyorum, ailem benden çok umutlu okuyup hayatımı kurtarmamı istiyorlar fakat ben kendimde bu ışığı görmüyorum. Bu umutlarınıda kırmak istemiyorum fakat kendimi onlara yük gibi hissediyorum. Sanki benden hiçbir şey olmayacakmış gibi.
Açık öğretime geçip en azından çalışıp para kazanıp aileme bir nebzede olsa faydam olsun istiyorum kafam çok karışık.
Yanlış anlamayın evde kimse git çalış veya senden bir şey olmaz demiyor, insan kendini bilir ya ne olacağını veya ne yapabileceğini, ben bu ihtimallerle konuşuyorum.

Dalga geçmeden abi olarak tavsiye verirseniz çok sevinirim.

Dayım, sanayide motor ustası. Kuzenim de onun izinden gitti. 18 yaşına girmesine aylar var ve alacağı arabayı bakıyor muhabbet bu kadar. Ben 21 yaşındayım benim okulu bitirip atanırsam en erken 23-24 yaşında arabam olacak Sanayii'yi düşün dostum.

Sanayiye gitsin de hayatı olmasın. Sosyal hayat sıfır, temizlik 0. Yapılacak iş değil. Hiç yoktan lise mezunu olup memurluk vs. yapılabilir. Lise mezunu ol da gerisini kader getiriyor.

Kardeşim ben açıktan bitirmiş biri olarak bana kalırsa lise ortamı falan boş bir şey ögrenmezsin liseyi açıktan okuyup bir meslek öğrenmen senin için çok iyi olur para kazanmaya bakma meslek öğren liseyi bitirdikten sonra üniversite için o zaman karar verirsin

Artık açık öğretime geçmek eskiye kıyasla daha zor. Şartları karşılamıyorsanız hiç şansınız yok gibi. Belki meslek lisesi falan diyeceğim ama çoğu yerde verilen eğitimin kalitesini bildiğimden fazla güvenemiyorum.

Sanayiye gitsin de hayatı olmasın. Sosyal hayat sıfır, temizlik 0. Yapılacak iş değil. Hiç yoktan lise mezunu olup memurluk vs. yapılabilir. Lise mezunu ol da gerisini kader getiriyor.

Aynen kanka böyle düşünürken adam neler kazanıyor sen yerinde say Sen emin ol, sosyal hayatı da var belki senden de temizdir. Liseden de mezun oldu. Kusura bakma ama işinde olan emekci adama laf ettirmem.

Riskli kardeşim bu yani liseden bir alım olmuyor torpille oluyor

Zaten okuduğum lisede hayattan beklentisi olmayan 500 öğrencinin 400ünün kaldığı bir lise eskiden orada okuyup bitiren kuzenimden biliyorum kendimde deneyimledim okulu.

Aynen kanka böyle düşünürken adam neler kazanıyor sen yerinde say Sen emin ol, sosyal hayatı da var belki senden de temizdir. Liseden de mezun oldu.

Doğru diyorsun parasız sosyal hayat zaten zülum meslek mantıklı illa sanayi olmaz kuaför falan da çok para kazanıyor

Hocam zaten meslek lisesindeyim, ben meslek öğretmiyorlar adamakıllı. Hocalar bazı konuları bilmiyor bize soruyor bölümüm bilişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…