Okul okumak istemiyorum

Sizce bunun için Anadolu'ya geçmek mantıklı mıdır bilişim bölümündeyim fakat okul ve bölüm hiç düşündüğüm gibi değilmiş.
Değil, öğretmenlik ataması yapılmıyor zaten. Öğretmen olmaktansa diğer memurluklar daha mantıklı. En azından atanırsın, diğer memurlara göre maaşları aman aman fazla da değil.

Sizce bunun için Anadolu'ya geçmek mantıklı mıdır? Bilişim bölümündeyim fakat okul ve bölüm hiç düşündüğüm gibi değilmiş.

Evet mantıklı notlarını düzeltip başka bir Anadolu lisesine kaydını alabilirsin.

Değil, öğretmenlik ataması yapılmıyor zaten. Öğretmen olmaktansa diğer memurluklar daha mantıklı. En azından atanırsın, diğer memurlara göre maaşları aman aman fazla da değil.

Dostum bu işler kısmet ve KPSS ile ilgili niye çocuğun aklını bulandırıyorsun?

Evet mantıklı notlarını düzeltip başka bir Anadolu lisesine kaydını alabilirsin.

Dostum bu işler kısmet ve KPSS ile ilgili niye çocuğun aklını bulandırıyorsun?
Kısmet mi? Adamlar emekli olmadan öğretmen atamasını kaldırdı ne kısmeti? Ne akıl bulandırması? Siz kafası karışmış birine atanamayacağı bir meslek öneriyorsunuz. Aklını bulandırıyorsun ne demek yani?

Dostum bence para için meslek seçmek yerine kendini mutlu hissedeceğin yaparken kendini iyi hissedeceğin ilgi alanına uygun bir meslek seç yoksa mutlu olman çok zor olur hayatın boyunca. Para her şey değildir bence para olmadan da mutluluk sağlanabilir ama seni bilmem.

Dostum elbette emekli olacak öğretmen var ve ileriye dönük düşünmek lazım şimdiye göre değil. Çocuk daha 9. sınıf daha 8 senesi falan var bu öğretmenlik işi için.

Allahım tam çıldırmalık . Haklısın dostum benim, sen haklısın.

Allah'ım tam çıldırmalık . Haklısın dostum benim, sen haklısın.

Dostum bence bilgin olmadığı konular hakkında insanlara tavsiye vermemelisin. Belki sen burada yazdıklarını birkaç saat sonra unutursun ama bunları dikkate alacak kişiler bir ömür bunları unutmaz. O yüzden biraz anlayış sağlayalım dostum benim

Liseyi bitirmen gerek bence, yanlış bilmiyorsam lise mezunu olmayanlar ehliyet alamıyor. Açığa geçmek bitirmek de eskisi kadar kolay değil galiba. Ki bunu geçtim mentalin ne kadar kuvvetli? Bir işe girdiğinde dayanabilecek misin? İnsanlar sana sanayide vesaire yavrucum canım diye yaklaşmayacak. Bunu da bilmen gerekir kendimden biliyorum.

Önünde kocaman bir 4 sene var. Belki diğer insanlardan daha çok çalışıp daha az notlar alacaksın ama hayatından belli fedakarlıklar yaparak onlardan daha iyi olabilrsin. Sanayide usta olmak kötü değil ama okuyup bir yerlere gelmen senin için daha iyi olacak. Çok çalışarak halledebilirsin

Okumaya niyetin yoksa okumak çok boş bir olay. Benim niyetim yoktu ama matematiğim iyiydi. Bu sebepten ötürü açıktan üni yazdım Muhasebeye başladım. Demem o ki okuma hevesin, isteğin yoksa okumak senin için zaman kaybı olacaktır. Öğren mesleğini, tak koluna altın bileziğini, yarın ne olacağımız belli değil.

Bilgim olmayan konular mı? Senin bilgin yok esas. Her sene öğretmen atamaları azalıyor, en son öğretmen atamasını kapattılar. Yılda binlerce öğretmen mezun veriyor okullar. Öğretmenler mezun oluyor atanıyor hala daha kadrolu sayılmıyor. Öğretmenlere verilen değer yerlerde, maaşları her sene asgari ücrete bir tık daha yaklaşıyor. Ne anlatıyorsun Allah aşkına ya? Bir de bilgin olmayan konularda konuşma diyor bana. 4 sene okuduğu okulun masrafını bile doğuda yeni hayat kurmaya uğraştığı için 4 yılda zor çıkartacak. Dediğin gibi, bilmediğin konuda konuşup insanların hayatını etkiliyorsun. Yanlış yapıyorsun, yapma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…