Okul okumak istemiyorum

Anlıyorum Yksmachine. Devam.
Normalde açıklama bile yapmayacaktım fakat zeka seviyenizi göstermek için yapayım. Ben sınavda zaten belki sülalenizin bir araya gelse yapamayacağı sıralamayı yaptım. Çok çalıştığım için dershanede hocalarım "yks makinesi" diyordu. Foruma da can sıkıntısından kayıt olurken, direkt lakabımı yazdım. Maddi olarak da, okuduğum bölümden mezun olunca pilotluğa geçeceğim. Pilot olduktan sonra muhtemelen, o sanayideki kuzeninizin 6 aylık maaşını 1 ayda kazanacağım. Bunu yaparken sizin aksinize beynimi kullanacağım. Bunu belki anlayamıyor olabilirsiniz fakat insanlar beynini kullanarak da para kazanabiliyor.

Yaşın çok genç bence, biraz daha çocukluğunu yaşa, hayattan bıkmış depresif modunda gibi yazmışsın sen nasıl mutlu oluyorsan ve neyi yapmak istiyorsan bunu yap ve pozitif düşün, en lüks hayata sahip de olsan, 190 boyunda da olsan, kaslı da olsan, her şey dört dörtlükte olsa iş yine kafanda bitiyor ve bu sahip olduğun şeylerin bir sonu yok, kimseyi mutlu edemezsin, senden her zaman daha iyisi vardır sen sadece kendinin en iyi versiyonu olmaya çalış.

Nasıl baba parası :D Bu adam birkaç ay sonra 18 yaşına girdiğinde usta öğreticilik belgesi alacak sen düşün? Kaç senedir kalfalık ustalık yapıyor. Tabii ki kendi parasını kazacak :D Usta olasıya kadar sürüneceksin diyor. Başarı size gelmeyince diğer insanların başarılarını küçük görmek kolay gelir insana.
Yine de sen baba parası olduğuna inanmaya devam edebilirsin 👍

Ustalık belgesini geç, sıradan bir kağıt parçası. Ben, kendi parasını kazanamaz demedim. Sadece çıraklık ve kalfalık döneminde 18 yaşına kadar o parayı biriktiremez dedim. Gayet de haklıyım. Biriktiriyorsa ya zengin akraba yanında, para torpilli çalışıyordur ya da baba parasıdır. Bunun aksini iddia eden adam sanayiden bir gram anlamıyordur. Sanayide bir usta yanına girersin. Bu usta, tanıdığın, akraban ya da baban değilse asla kıymet görmezsin ve asgari maaşlı işe girmeye şükredecek hale gelirsin. Bunlar gerçekler. Bunun üstüne laf söylemek laf ebeliğinden ötesine geçemez maalesef. Derdim sanayiyi de kötülemek değil, bu arada. 'Gerçekten' ustalık aşamasına geldiğinde geleceğin parlaktır zaten. Bunda sıkıntı yok. Bana deseydin ki 'Kuzenim 30 yaşında, şimdi kendine araba bakıyor.' tamam derdim. Fakat bu şekilde kolpa sıkmaktan öte gidemiyor yazdıkların. 18 yaşında sanayide ter döken çocuğun araba bakmaya zamanı bile olmaz zaten. Bu da ayrı bir konu.

Okumak herkese göre değil bizim ülkede geçim sıkıntısından dolayı birbirinin önüne geçmek için çalışıyor bir çoğu ama olmazsa da olmaz. Beyaz yaka kadar Mavi yaka da gereklidir ülkemizde mavi yaka para kazanamadığı için herkes beyaz yaka olmaya çalışıyor. Fakat mavi yakadan da çok fazla para kazanan var ama bunun için çok sabır fırsat kollama risk almanız gerekiyor. Kendiniz seçin kendiniz belirleyin. Ama yaşınız daha küçük elinizden geldiğince ders çalışın ya da başka şeyler yapın 11.sınıf 12.sınıfa geldiğinizde daha detaylı düşünebilirsiniz.

Ustalık belgesini geç, sıradan bir kağıt parçası. Ben, kendi parasını kazanamaz demedim. Sadece çıraklık ve kalfalık döneminde 18 yaşına kadar o parayı biriktiremez dedim. Gayet de haklıyım. Biriktiriyorsa ya zengin akraba yanında, para torpilli çalışıyordur ya da baba parasıdır. Bunun aksini iddia eden adam sanayiden bir gram anlamıyordur. Sanayide bir usta yanına girersin. Bu usta, tanıdığın, akraban ya da baban değilse asla kıymet görmezsin ve asgari maaşlı işe girmeye şükredecek hale gelirsin. Bunlar gerçekler. Bunun üstüne laf söylemek laf ebeliğinden ötesine geçemez maalesef. Derdim sanayiyi de kötülemek değil, bu arada. 'Gerçekten' ustalık aşamasına geldiğinde geleceğin parlaktır zaten. Bunda sıkıntı yok. Bana deseydin ki 'Kuzenim 30 yaşında, şimdi kendine araba bakıyor.' tamam derdim. Fakat bu şekilde kolpa sıkmaktan öte gidemiyor yazdıkların. 18 yaşında sanayide ter döken çocuğun araba bakmaya zamanı bile olmaz zaten. Bu da ayrı bir konu.
Neyse ya, 30 yaşında araba bakıyorsan bi problem var. Boşver sen konuyu anlayamamışsın. Yorma kendini bu kadar.

Neyse ya, 30 yaşında araba bakıyorsan bir problem var. Boş ver sen konuyu anlayamamışsın. Yorma kendini bu kadar.

Dur tahmin edeyim, kuzenim diye yutturmaya çalıştığın kişi aslında sensin ve sanayi beklentilerini karşılamadığı için burada hayali paralar satıyorsun millete. 😉 Üzme kendini.

Üniversite tercih meselesi ama bence en azından liseyi bitir derim. Yaşın küçük, genç adamsın. Kanın kaynıyor, gelecek kaygın da var. Ama inan çabucak geçip gidecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı