Okul ve dershane bir arada gitmez

Makaleler
1
Daha fazla  
Bu sene sınava hazırlanacak varsa açık liseye geçmeden dershaneye gitmemeli. Okulun 4'de kapandığını varsayarsak dershane 5 buçukta başlar. Dershane dersleri ise saat 7'de biter. Ayrıca hafta sonları da çoğu dershaneler akşama kadar ders yaparlar. Ara tatillerde bayramlarda çalışayım deseniz çalışma isteği gelmiyor. (Edit:Sömestr tatilinin ilk haftası full time ders yaptırıyorlardı ara tatil de yoktu. Çoğu kişi tatil diye ailesini kandırıyordu dersler boştu. Ama dershane numarasını engellemeyenler yine gelmek zorunda kalıyordu.) En iyisi açık liseye geçip kendi planını kurmak. Açık liseye geçseniz bile çoğu dershanenin mezun sınıfında ders saatleri düzenli değil çünkü çoğu dershane hocası aynı zamanda devlet okulunda öğretmenlik veya özel ders öğretmenliği yapıyor. Sınava en iyi böyle hazırlanılır. Kendi planınızı rahatça kurabilirsiniz. Eylül yaklaşmışken açayım dedim. Ben de bu sene kendim hazırlanacağım.

Son düzenleme:
Bu sene sınava hazırlanacak varsa açık liseye geçmeden dershaneye gitmemeli. Okulun 4'te kapandığını varsayarsak dershane 5 buçukta başlar. Dershane dersleri ise saat 7'de biter. Ayrıca hafta sonları da çoğu dershaneler akşama kadar ders yaparlar. Ara tatillerde bayramlarda çalışayım deseniz çalışma isteği gelmiyor. En iyisi açık liseye geçip kendi planını kurmak. Açık liseye geçseniz bile çoğu dershanenin mezun sınıfında ders saatleri düzenli değil çünkü çoğu dershane hocası aynı zamanda devlet okulunda öğretmenlik veya özel ders öğretmenliği yapıyor. Sınava en iyi böyle hazırlanılır. Kendi planınızı rahatça kurabilirsiniz. Eylül yaklaşmışken açayım dedim. Ben de bu sene kendim hazırlanacağım.

Dershane 4 saat sürmüyor mu? Benim bildiğim okul ve dershaneye aynı anda giden biri saat akşam 8.30 gibi evde olur. Tabii dershaneden dershaneye değişir ama benim bildiğim bu.

Dershane 4 saat sürmüyor mu? Benim bildiğim okul ve dershaneye aynı anda giden biri saat akşam 8.30 gibi evde olur. Tabii dershaneden dershaneye değişir ama benim bildiğim bu.
Benim okul 4'de bitiyordu 7 buçuk gibi varıyordum. 8.30 ise daha beterdir durum.

Yanlış hatırlamıyorsam kuzenim LGS döneminde dershaneye yazılmıştı okulu 3.50 gibi bitiyor dershaneden akşam 8 civarı çıkıyordu 8.30 gibi evde oluyordu.
Bu şekil başarı elde etmek zor ya. Çoğu eğitimcinin algısında ne kadar çok saat o kadar iyi eğitim diye geçiyor. Adam eve varsa kafasında pişiremez ki dersleri bu halde.

Dershane hafta içi her gün olmuyor ki. Çoğu dershane cumartesi+pazar ve hafta içi bir gün oluyor. Eğer disiplin sağlayamazsanız fena patlarsınız açık lisede. Ama dediklerinize katılıyorum. Plan yapabilirseniz güzel bir tercih olabilir.
Bizim dershanede her gündü. Kurtuldum şükür. Bir sene daha gitmem ben dershaneye kesin.

Bu sene sınava hazırlanacak varsa açık liseye geçmeden dershaneye gitmemeli. Okulun 4'de kapandığını varsayarsak dershane 5 buçukta başlar. Dershane dersleri ise saat 7'de biter. Ayrıca hafta sonları da çoğu dershaneler akşama kadar ders yaparlar. Ara tatillerde bayramlarda çalışayım deseniz çalışma isteği gelmiyor. En iyisi açık liseye geçip kendi planını kurmak. Açık liseye geçseniz bile çoğu dershanenin mezun sınıfında ders saatleri düzenli değil çünkü çoğu dershane hocası aynı zamanda devlet okulunda öğretmenlik veya özel ders öğretmenliği yapıyor. Sınava en iyi böyle hazırlanılır. Kendi planınızı rahatça kurabilirsiniz. Eylül yaklaşmışken açayım dedim. Ben de bu sene kendim hazırlanacağım.

Bu kişiden kişiye değişebilir bir şey sanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı