Okul zaman kaybı mı?

12 sene temel eğitim şart. Eğitim sistemi daha iyi olabilir mi? Tabii ki. Ama bu eğitimin gereksiz olduğu anlamına asla gelmez. Üniversite konusuna gelince, tamamen ilgi ile alakalı okumuş olmak için okunmamalı ve mesleki eğitime daha çok önem verilmesi gerekiyor. Ama üniversite de gereksiz değil, çevre oluşturmak ufkunuzu açmak için harika bir yer yani kısaca okumak boşa falan değil.

Ülkemizde Lise sona kadar zaman kaybı. Eğer üniversitede boş 2 yıllık bölümleri okuyup kendini geliştirmezsen o da boş.
Yani sadece Üniversite o da kendini geliştirirsen güzeldir zaten ülkeden her yıl 10-15 beyin çıkıyorsa bunlar burada mı kalıyor zannediyorsunuz? Dahi adama asgari ücret veriyorlar adam da bildiği tüm küfürleri edip geri dönmemek üzere yurtdışına gidip krallar gibi yaşıyor. Bence ilk 12 yılda en önemlisi ilk yıl o da okuma-yazma yı öğrettikleri için. Başka bir şey değil.

İlk ve orta okul bence zorunlu olmalı, çünkü o senelerde gerek matematik, gerek fen, gerek Türkçe derslerinin temelleri öğretiliyor. Ancak lise zorunlu olmamalı, ayrıca lise'de haftada 40 saat + kurslar çok fazla. Sabah 8 - akşam 4 okulum var, üstüne 2 saat de kursa kalıyorum. 12 gibi de yatmak zorundayım sabah kalkmak için. Yani kısaca sosyal hayat denen bir şey kalmıyor. Ve özellikle ortaokul'da öğretilenler belki bir ihtimal işime yarayacak olsa da lisede öğrendiğim permütasyondur, kombinasyondur, integraldir, fonskiyondur hiçbir işime yaramayacak.

O zaman sadece videolar değil de okullarda kişi nasıl öğreniyorsa ona göre eğitim verilirse daha güzel olur gibi. Lise de ortaokulda temelleri öğretilen konuları ilerletiyorlar. Eğer kişi öğrenmek istemiyorsa zorla öğretmiş oluyorlar. Ve lisedeki eğitim hafifletilirse yine kişinin kafası istemediği bilgilerle dolacak. Liselerin kalkması ve sadece istediği bölüme gidip onunla ilgili eğitim alması gerektiğini düşünüyorum.

Zaman kaybı gibi çoğu zaman. Ki eğer birey kenar mahallesinde bir ortaokuldan veya liseden mezun olduysa ömür boyu asgari ücretli olacağı %90 belli gibi. Kötü çevre, kötü alışkanlıklar, bunlar ömür boyu asgari ücretle geçecek bir hayat için emin adımlar gibi. Eğer aile durumu iyiyse, özel okul vb. imkanlar varsa mutlaka okunmalı.

Zaman çalınıyor uyku sorunları oluyor.
2 vakit namazı aynı anda evde kılacağım zamanlar gelebiliyor.
Aslında bilgiler işe yarıyor benim için ama bunları öğrenirken başka şeyler kaybediyoruz.
Ben tahmin ediyorum böyle 17-18.yüzyıllarda okullar daha iyiydi öğrencilerin canını sıkmıyorlardı galiba. Bir zamanlar ödev bile yokmuş.

Son düzenleme:
Çocukluğumdan beri matematikte öğrendiklerimi ne zaman kullanacagimi düşünürüm. Şu ana kadar dört işlemden fazlasına gerek duymadım.

Bence zaman kaybı. Ama okulu bitirmek çok önemli. Zar zor da olsa bitirmeli herkes. Lise ortamı falan çok iyi tabi biraz kötüleşe biliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…