Okula devam mı işe başlamak mı?

Abi aslında bir de en çok üniversite mezunu akrabağlarımın çoğunun asgari ücret ya da asgari ücretten biraz daha fazla kazanması da çok kafamı karıştırıyor.
Gidip apartmandan devşirme bir üniversiteden mezun olursanız size de öyle olabilir.

Yoksa hatrı sayılır bir üniversiteden mezun olun, muhakkak hak ettiğinizi alırsınız. Çok akrabam var dediğim gibi.

Gidip apartmandan devşirme bir üniversiteden mezun olursanız size de öyle olabilir.

Yoksa hatrı sayılır bir üniversiteden mezun olun, muhakkak hak ettiğinizi alırsınız. Çok akrabam var dediğim gibi.

Peki sizce iyi bir maaş için ne okumalıyım.

dostum enişte işi çok sağlam bir iş değiş şahsen hiç ilgilendiğin bir şey yokmu yani çizimdir vb ben senin yaşındayken çıkış yolunu müzik yaparak gsl de bulmuştum tabi yerleşemedim ama kendi davarlığıma yani en azından kafanı doldurabilceğin bir hobi bulursan onla ilgilenirken bi yandanda dersleri ilerletirsen seneye zaten hiç biri senin için bir dert olarak kalmayacak emin ol hani biraz dişini sıkıp hiç yoktan lise ortamını görmeni tavsiye ederim sanayi bi yere gitmiyor ama 5 6 yıl sonra çok pişman olabilirsin hayatını heba etme şansın var umarım doğru olan yoldan ilerlersin ancak biz ne dersek diyelim muhtemelen sen gene istediğin yola gidiceksin umarım doğru seçimi yapabilirsin

Ben zaten okulu bırakmaktan değil mesleğe gitmekten bahsediyordum ama site değiştirmiş galiba.

Güzel bir lise kazanırsan bu kararından vazgeçersin.
Bol bol LGS çalış. Yapamazsan Açık öğretimden liseyi okursun hem çalışırsın. Veya meslek lisesine gidip hem mesleki yeterlilik belgesi alır hem liseyi bitirmiş olursun. Aynı şekilde meslek lisesini de açıktan okuyabilirsin.
Maaş önemli olmasın bence. Sevdiğin işi yaparsan kendi dükkanını açarsın zaten işi sevdiğin için çalışma şevkin olur çalıştığın kadar da para kazanırsın. Sevmediğin bir işi yaptıktan sonra maaşın pek önemi kalmaz.

ben zaten okulu bırakmaktan değil mesleğe gitmekten bahsediyordum ama site değiştirmiş galiba. Hocam diğer arkadaşa da yazdım bunu yani okulu bırakma gibi bir amacım yok.

İyi maaş okunan bölümle ilgili değil pek.

Mesela bir tanıdığım iyi bir üniversiteden hukuk mezunu olmasına karşın pek de iyi olmayan bir üniversiteden turizm mezunu başka bir tanıdığımdan az kazanıyor.

Gene de yazılım, bilgisayar ağırlıklı bölümler her yerde geçerliler.

Abi aslında bir de en çok üniversite mezunu akrabağlarımın çoğunun asgari ücret ya da asgari ücretten biraz daha fazla kazanması da çok kafamı karıştırıyor.
Üniversite mezunu akrabalarının çoğunun asgari ücret vb. olması, işleriyle/üniversiteleriyle alakalıdır. İş bulamamak vb. bunları demiyorum tabii ki bunlar ayrı sorun. Güzel bir üniversitede, iyi bir meslek sahibi olacak kapasiteye gelirsen zaten maaşın asgari ücretten fazla olur, hemen olmasa da zamanla daha da artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…