Okula giderken korona kapar mıyım?

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
Merhabalar, 15 yaşındayım, malum okullar da açılmak üzere. Ankara'da oturuyorum ve okula gitmek için çoğunlukla üniversite ring servislerini kuanıyorum fakat bazı günler belediye otobüsü ve metro kullanmak zorunda kalacağım. Binmem gereken metro Ankara'nın yoğun hattı ve daha sonra binmem gereken belediye otobüsü şehir hastanesi kompleksinin içinden geçiyor, böyle bir durumda korona kapma olasılığım yüksek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maskeni tak toplu taşıma süreçlerinde çıkarmamaya çalış, elini de ağız ve burnuna götürme. Dezenfektan vs yanında bulunsun, kapıp kapmayacağın hakkında kesin kanıya varamaz kimse, önlemini alırsan düşük ihtimal. Aşılama daha da artsın ilerleyen zamanlarda risk daha da düşer.

Kronik rahatsızlığınız yoksa 15 yaşında grip gibi atlatırsınız ancak ailenize taşıyabilirsiniz. Taşımamak için önlem şart ve aşı sırası gelirse aşı olmak şart, aşı bulaşıcılığı bayağı düşürüyor gözümle gördüm. Kendim de otobüsle gittiğim için biliyorum çok zor çünkü metro veya otobüsleri dolduruyorlar, korona dinlemiyorlar maske bile anlamsız gibi kalıyor çünkü hava alamıyorsunuz sanki öyle doluyor. Otobüsle bir de gelişi var aynı zamanda okulda dolu olursa kapmama ihtimaliniz çok az, yazın dışarı çıkıyoruz pencereleri açıyoruz neyse kışın ne yapacağız umarım sınıfları ayırırlar. Özel arabanız varsa arabayla gitmek en iyisi ancak babanızın iş saatine uyarsa oda bir de arabayla gitmek masraflı. Burada en rahatı okulu adresine yakın olanlar ve arabayla gidip gelebilecekler tek risk okul oluyor o zaman çünkü. Okullarında artık açılması gerekiyor ama 5 gün açmak doğru değil bence 8 ve 12 için açılırsa 5 gün tamam ama diğer kademeler riskli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı