Okula gitme isteğim yok

itashi

Centipat
Daha fazla  
Okumak yerine çalışmak istiyorum veya futbol takımına girip orada ilerlemek istiyorum çünkü dersler çok sıkıcı eğitim sistemi çok kötü ailem bu sene kalırsam işte çalışacağımı söylüyor bende olur dedim açığa geçip çalışırım dedim. Sizce ne yapmalıyım?

Benim bildiğim kadarıyla açık liseye geçiş kaldırıldı (milli sporcu olma, ciddi sağlık sorunu vs. mazeret hariç). Ama eğer kaldırılmasaydı kesinlikle açığa geç ve evde hem dinlen hem de kültürlen derdim. Eğer üniversite idealin yoksa mutlaka çalışmalısın bence.

Herkes okuyacak diye bir şey yok. Git meslek öğren ileride kendi işini yapıp aç kalmazsın bu memlekette. Çoğu meslekte adam yetişmiyor artık, çok fazla açık var ( oto tamirciler / ustalar, kaynak ustası, berber, marangoz, tesisatçı, elektrikçi vs. ). Örneğin iyi bir kaporta, elektrik veya motor ustası veya kaliteli bir kaynakçı ol, paraya para demezsin.

Benim bildiğim kadarıyla açık liseye geçiş kaldırıldı (milli sporcu olma, ciddi sağlık sorunu vs. mazeret hariç). Ama eğer kaldırılmasaydı kesinlikle açığa geç ve evde hem dinlen hem de kültürlen derdim. Eğer üniversite idealin yoksa mutlaka çalışmalısın bence.

1 kere kaldığında açığa geçiliyor eğer bu sene kalırsam geçebilirim. Ailem açığa geçersen nasıl çalışcan daha zor olur falan diyor da geçsem bir şekilde yaparım.

1 kere kaldığında açığa geçiliyor eğer bu sene kalırsam geçebilirim. Ailem açığa geçersen nasıl çalışcan daha zor olur falan diyor da geçsem bir şekilde yaparım.
Açığa geçme şansı olan birinin (eğer Galatasaray lisesinde falan okumuyorsa) örgünde kalması dünyanın en saçma tercihi bence. Öyle bir hakkın varsa mutlaka açığa geç. Asıl açıkta çok daha rahat çalışırsın. Hatta seni kesmezse, evde de çalışırsın.

Ailenin maddi durumu yeterliyse, yurtdışında çalışma opsiyonunu değerlendir bence.

Herkes okuyacak diye bir şey yok. Git meslek öğren ileride kendi işini yapıp aç kalmazsın bu memlekette. Çoğu meslekte adam yetişmiyor artık, çok fazla açık var ( oto tamirciler / ustalar, kaynak ustası, berber, marangoz, tesisatçı, elektrikçi vs. ). Örneğin iyi bir kaporta, elektrik veya motor ustası veya kaliteli bir kaynakçı ol, paraya para demezsin.

Futbolcu olmaya çalışacağım bir takıma girip inşallah olabilirim.

Futbolcu olmaya çalışacağım bir takıma girip inşallah olabilirim.

Sen bilirsin. Şansını dene ama yazdıklarımı mutlaka değerlendir. Ülkenin her yeri üniversite olduğu ve herkes okumaya çalıştığı için üniversite mezunu olmanın bir esprisi kalmadı. İpini koparan okul okuyor sonra niye orada burada çalışıyorum, niye iş yok, niye düşük maaş / yoğun mesai diye ağlıyorlar. Ne bekliyorsun senin gibi her sene 100.000 adam mezun oluyor aynı bölümden hangi biriniz işe girecek bir de yüksek maaş alacak. Şahsen günümüz şartlarında 4 yıl boşuna üniversite okumuşum diyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı