Okula Gitmelik Bisiklet

Exotic

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben okula gidip gelmek için bir bisiklet arıyorum. Bütçem 750 TL. Esnek bir bütçe ama çok esnek değil. :D Okul yolum tek bir devasa yokuş haricinde düz ama o yokuşu beni yormadan çıkarabilecek bir bisiklet olsun yeter. Hızlı gitsin, yokuşlar falan dediğim gibi pek sıkıntı olmasın. En önemlisi beni yormayan bir bisiklet olsun. Yorarsa zaten okula bisikletle gitmemin bir anlamı kalmaz. Azıcık ayaklarımı kıpırdatayım yeter bana.

Forumun bisiklet uzmanı @BilgisayarKurdu ne düşünüyor bu konuda bana bu fiyatta bir bisiklet önerirse sevinirim. KRON hoşuma gitti ama siz daha ne markalar biliyorsunuz azizim, kim bilir...

Öncelikle kusura bakma ilk yapılan etiket bildirim olarak düşmedi, 2. bildirimde haberim oldu konudan.
Yokuşta yormayan bisiklet kavramı gördüm sanki :) Böyle bir Dünya henüz keşfedilmedi, yer çekimi dolayısıyla yük ne kadar ağır olursa o kadar güç sarf etmen gerekecektir.

Sırtında 4-5 kiloluk çanta varken dik yokuşları çıkmak eziyete dönüşebilir, hafif olsun diye yol bisikleti önersem de bu sefer oturuş pozisyonu yüzünden sorun yaşayabilirsin.

750TL'ye HT kadro dağ bisikleti önermemi ister misin? Tabi 2. el olmak kaydı ile. Yinede yokuşlarda beni yormasın diye bir talebin olmasın.
Kondisyonun ve kasların geliştikçe belki ileride daha rahat aşarsın rampaları ancak her halükarda rampa adamın canını okur bir zaman sonra :)
Eğer 5km uzaktaysa falan düşünmeden alabilirsin, düşük tempoda terletmeden gidersin.
Bisikletlilerin Dünya'sına biraz girsen rampalarla herkesin başının dertte olduğunu görürsün.
Ancak 100 metrelik bir rampadan da korkma sakın, uzun olmayan rampalar 1 dakika dişini sıkarak rahatça aşılabilir. Rampalar bu kadar da korkutmasın gözünü.
Benim evim konumu itibari ile bir yere gitmem gerektiğinde 800 metre yokuş çıkmam gereken bir yerde. Benim için hiçbir sorun oluşturmuyor, senin için de oluşturmaz tabi çok dik bir yokuş değilse.

Ve sana son sözüm : Gerçekten üst seviye kompanentlerden oluşturulmuş bir bisiklete binince bir daha inmek istemeyebilirsin.
Vites-çekiş-fren-süspansiyon sistemi üst seviye olan HT kadro bir bisiklet tam senin aradığın şey, tabi şimdilik bütçe yetmez, giriş seviyesi takılırsın.

@BilgisayarKurdu Hocam...
Bahsettiğim yokuş 500 metre yoktur sanırım 200-300 metre falan. Yürüyerek pek sıkıntı olmayan bir yokuş. Bütçem esnek yani onu söyliyeyim baştan. 1000 TL' ye kadar esneyebilir. Vücut olarak kondisyonum iyi zaten Lisanslı Kick-Box' çuyum. Kondisyon en temel kural bizim için. Normal yollarda zevkle gidip sıkıntı yaşmayacağım bir bisiklet olsun yeter. Bir de rica etsem link paylaşır mısınız?

http://4.bp.blogspot.com/-L9qadgT0O...AA3o/HkqCMoxoJB0/s1600/IMG-20140121-06917.jpg

Bu da çıkacağım yokuşun bir kısmı hocam. Bu kadar kısa değil ama bu diklikte...

İyi bir pazarlıkla bu bisikleti alabilirsin, rampa konusunda sorun yaşamazsın. Arka lastiği kabakmış, fiyatın belini oradan kırarsın. 1000TL'ye çok çok rahat indirilebilir fiyat diye düşünüyorum. Tabi pazarlıktan anlamak da gerek. Adam sana lastik zaten 40TL deyince susup kalmamak gerek. 900TL'ye kadar zorla.
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres

Kondisyon konusunda emin ol bisiklet sana çok şey katar, dövüş sanatlarından daha sağlam kondisyon istiyor bisiklet.
Okula kendini kasmadan gideceğin için emin ol problem yaşamayacaksın. Rampayı ufak tempoda çıkarsan terleme problemini en aza indirgersin.

Ve lütfen bisiklete uygun giyin :) Uzun kollu elbiseler ile falan eziyete çevirirsin yolculuğu. Bisiklete uygun bir forma alıp püfür püfür ese ese gideceksin.
İleride seleni değiştirebilirsin zira popo kısmında terlemeler olur. Siyah harici giyinirsen belli olur.
Omzuna taktığın çantanın kolları boyunca sırtında ve koltuk altında net biçimde terlemeler olur.

Mümkünse hava alan siyah elbiseler giy, seleni değiştir. Böylece seni rahatsız etmeyen bir sürüş deneyimi yaşarsın.
Ben gibi üniversiteye başladıysan giyim konusunda kimse karışamaz sana, rahatça takılırsın.

Bir zahmet deodorant ve parfüm ayarla kendine, kızların yanına terli terli gitme :) Zaten bir süre sonra insan terlese de kokmamaya başlıyor, içi dışı tertemiz oluyor insanın :)

Sayenizde alacağım bisiklet konusunda aşağı yukarı bir karara vardım. Aldıktan sonra bisikleti burada paylaşacağım fotoğrafını. Çok teşekkür ettim hocam. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı