Okulda dışlanıyorum

Kanka açıkçası pek arkadaşım yoktu :D bir imamın oğlu bir tane ayakkabıcının bitanede köftecinin vardı 3 arkadaşla seneler geçirdim ortamımda iyiydi herkes tanırdı beni ama gerçek arkadaş başka.

Benimde hiç gerçek arkadaşım olmadı hocam 9 senelik eğitim hayatımda 1 tane bile doğru düzgün dostum olmadı hepsi sattı.

Benim de hiç gerçek arkadaşım olmadı hocam 9 senelik eğitim hayatımda 1 tane bile doğru düzgün dostum olmadı hepsi sattı.

Herkesten daha çok farkında olman gerekiyor o zaman. Arkadaşlıkların hepsi çıkar üzerine kurulmuştur, şunu da belirteyim bende eskiden arkadaşlığa inanırdım, halada inanıyorum en yakın 2 3 dostuma en azından, ben satmadıkça onlarda beni satmazlar. Sende bulursun 1 tane bile olsa çıksa bulursun, yapacağın tek şey olduğun gibi davran. Başka birisi gibi davranmaya çalıştıkça daha fazla dibe batarsın, yapma kendine.

O kadar kişinin arasında yalnız takılmakda çok kötü hissettiriyor ama en azından 1-2 tane konuştuğum kişi var.

Şu an 12. sınıftayım, 9. sınıfta çok yakın dediğim bir arkadaşım vardı ara sıra konuştuğum 5 kişi vardı zamanla artıyor. Şu an 3 tane yakın arkadaşım var sınıfta diğer insanlar ile de arkadaşlık yapıyorum. Mesela 10. sınıfta yakın dostumla 1 sene boyunca küsmüştük 10. sınıfta kimseyle aram iyi değildi derslerimde dibe vurmuştu hiç kimseyle konuşmuyordum. Sonradan toparlayıp düzelttim zamanla artacak kafana takma.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 9.sınıfa yeni geçtim 3. haftadayız sınıftan 2-3 kişi ile konuşuyorum ama bazı kişiler beni dışlıyor gibi hissediyorum mesela yanlarına gidip selam, günaydın dediğim zaman cevap vermiyorlar, bazen bana bakıp gülüyorlar, okul çıkışı sınıfımdan bazı kişiler ile aynı yoldan gidiyorum yanlarına gidip sohbet etmek istediğim zaman arkalarını dönüp uzaklaşıyorlar. Bende mi bir sıkıntı var anlamadım ne kimseye bulaşıyorum ne kimseye küfür ediyorum ama sınıfta en çok sevilenler küfür edenler ve herkese bulaşanlar.

2-3 kişi sana yeter seni dışlayanlarla hiç muhatap olmayıver varsın seninle arkadaş olmasınlar pek bir şey kaybetmezsin emin ol.

Merhaba arkadaşlar 9.sınıfa yeni geçtim 3. haftadayız sınıftan 2-3 kişi ile konuşuyorum ama bazı kişiler beni dışlıyor gibi hissediyorum mesela yanlarına gidip selam, günaydın dediğim zaman cevap vermiyorlar, bazen bana bakıp gülüyorlar, okul çıkışı sınıfımdan bazı kişiler ile aynı yoldan gidiyorum yanlarına gidip sohbet etmek istediğim zaman arkalarını dönüp uzaklaşıyorlar. Bende mi bir sıkıntı var anlamadım ne kimseye bulaşıyorum ne kimseye küfür ediyorum ama sınıfta en çok sevilenler küfür edenler ve herkese bulaşanlar.
Lisedeki arkadaşlıkları salla, hiçbiri ciddi değil; sadece seninle zaman geçirip bırakırlar. Sen de öyle yap: zaman geçir, sonra bırak. Asıl arkadaşlıklar üniversitede olur.

Lisedeki arkadaşlıkları salla, hiçbiri ciddi değil; sadece seninle zaman geçirip bırakırlar. Sen de öyle yap: Zaman geçir, sonra bırak. Asıl arkadaşlıklar üniversitede olur.

Aslında yalnızlık falan umrumda çok değilde ben okula her gittiğimde nedensiz bir şekilde kendimi çok huzursuz ve güvende değil gibi hissediyorum.

Hocam sene bende bunlarrı yaşadım ama önerim hazır konuştuğunuz 2-3 kışiyle konuşmanızı devam ettirmek belli ki sizi istemiyorlar sizi dalga konusu olaak görüyorla eğer ki size bakıp gülüyorlarsa yani peşini kovalamaya gerek yok okulda bir sürü insan var büyüklerlede arkadaşlık edinmeye çalış mesela ben 9ken hep 10larla takılıyprdum çünkü yaşıtlarım gözüme keko olarak geliyordu şimdi ben 11'im onlar 12 hala beraberiz rahat ol dışlandığın falan da yok ama seni istememeleeine rağmen konuşmaya çalışırsan dalga konusu olursun.

Birçok avantajı var aslında, ben de 10 yıldan fazla bir süre dışlandığım için biliyorum;

Kendi istediğiniz gibi davranabilirsiniz: Ortama uyum sağlamak için çoğunluğa uyma zorunluluğunuz yok. Özgürce davranabilirsiniz. (Voleybolu sevmeyen birinin sırf katılmak için voleybol oynaması gibi.)

• "İnsanlar hakkımda ne der?" gibi korkularınız olmaz.
Kimse zaten sizi önemsemediği için bu konuda rahatlık sağlarsınız. (Gruptaki herkesin mutlaka arkasından konuşulur.)

Tipler hakkında bilgi edinirsiniz:
- Sizle arkadaş olduğu için kendi de dışlanacağını düşünüp sizi de dışlayan tipler olabilir.

- Sizi insan yurduna koymayıp ağır hakaret eden tipler de olabilir.

- Sizle uğraşmayan kendi dünyasında mutlu olan tipler de olabilir.

Yanlış anlaşılmasın. Bunlar benim yaşadıklarım. (Benim gibi olmayın.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı