Okulda hoca telefonu aldı

Onuru kırılacaksa telefon kullanmanın yasak olduğu zamanlarda kullanmaması gerekirdi. Arkadaşın telefonu kaptırmasına lafım yok, herkes yasak saatlerde telefon kullanmış olabilir zaten çok ağır bir suç değil ama kuralları çiğneyip sonuçlarla yüzleşme zamanı gelince "ama bu çok onur kırıcı" diyerek olaydan yırtılabileceğinizi sanmanız komik.

Senin bu yorumu ciddiye alıp cevap vermen daha da komik.

Senin bu yorumu ciddiye alıp cevap vermen daha da komik.

Bu yorumu ciddiye alması çok normal eğer ironi ya da şaka yapiyorsaniz (!) koyabilirsiniz. Sosyal medyadayız burada kimse kimsenin mimiklerini ve konuşma şeklini göremedeğinden şaka olup olmamasını anlayamaz. Kısacası suç sizde gidipde adama boşu boşuna kızmayın.
Şimdi farkettimde gülme atmanızın amacı nedir? Komik bir şey mi var? Gerçekten şakalarınız kadar kötüsünüz. İyi akşamlar dilerim.

Okula öğrencinin telefon getirmesi, MEB'in tamamen yasakladığı bir durum aslında. Kınama cezası verilmesi gerekir ancak birçok okul bu konuda inisiyatif alır ve bu kuralı uygulamaz, daha doğrusu etrafından dolanır (okulun telefonları gün başlangıcı toplayıp gün sonunda geri vermesi gibi). Velinin öğretmen ile görüşmesi durumu düzeltebilir.

Hoca cana yakınsa çıkışta istersen verir. Bizim sınıfta dersin ortasında aynı anda 5 kişi telefon kaptırdı. Hoca Kur'an hocasıydı çıkışta verdi. Ama matematik hocasına yakalananlar kesinlikle kendini idarede buldu hatta biri kınama denen cezayı aldı. Kısaca hocaya bağlı.

Gün sonu iste vermesi lazım vermezse kavga çıkart ciddiyim malına el koyamaz babasının malı değil benim de aldı ben geri aldım velin alsın falan demesine bakma ısrar et ciddi ol kendileri paşa gibi bakıyor ya!
MEB okulda telefon kullanımını yasakladı. Şuan öğretmen büyük ihtimalle fazla uzatmadan telefonu iade edecek ve idareye falan vererek öğrenciyi zora sokmak istemeyecek. Kavga çıkarırsa hem telefon kullanımı sebebiyle idareye verilir hem de öğretmene saygısızlık yaptığı için ayrıca öğretmen tarafından cezalandırılır. Siz nasıl bir okulda okuyorsunuz bilmiyorum ama Türkiye'de okullarda MEB yönetmeliği geçerlidir, kurallara göre öğretmen telefonunu elinden alır gıkını bile çıkartamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı