Okulda Karın Guruldaması

Karın gurultularını fark edecek kadar kafana takıyorsan, muhtemelen sosyal fobin var. Başka insanların yanında stres altına girip senin hakkında ne düşündüklerine dair anksiyete yaşıyorsun. Karın gurultuların normal seviyede olsa bile seni strese sokup miğdene vuruyor daha çok gurulduyor.

Doktor değilim. Şizofrene yakın biriyim her şeye bi senaryo yazabilirim.
 
Vallahi o senelerde çektim biraz, doktorum tüm tahlilleri yaptırdı ama her şey normaldi. Evdeyken sorun yok ama toplu alanlarda büyük sıkıntı oluryordu bu olay. Sonradan yıl sonuna doğru korona geldi ve evde kaldığım için sorun olmadı. Bir süre sonrada geçti.

Bu geçiş döneminde en çok fark ettiğim şey sorunları takmamak. Okul yüz yüze iken dersleri çok fazla takıyor. Sevdiğim kız bana değer versin diye fazla önemsiyor, stres yapıyordum her şeyi. Korona başladı hiçbir şeyi umursamamaya başladım. Sadece keyfime bakıp işleri gerektiği kadar yapınca yavaş yavaş bu olay azaldı. Şu an yok bile. Hatta hani vücut o kadar yaptıki artık zorlasamda olmuyor.:)

Toplu bir ortamda yanımdaki insanların gururdayınca aklıma geliyor, moralleri bozulmasın diye komikliğe vuruyorum çünkü biliyorum ne kadar kötü bir şey olduğunu :). Tabii onlarınki genelde açlıktan ama olsun :D.

Önerim bir doktora görün eğer sağlıksal bir şey yoksa direk bir şeyleri fazla sorun ettiğinden. Umursamamaya çalış sorun etme, kendine vakit ayır. Yaklaşık 1 yıl çektim ben bu illeti. Umarım hızlıca atlatırsın sende. Geçmiş olsun.

Çok teşekkürler hocam, durumum sizinkiyle oldukça benzermiş. İki defa doktora başvurmuştum ancak pek bir fayda gördüğümü söyleyemem. Cevabınız için çok teşekkür ederim yeniden. :)
Karın gurultularını fark edecek kadar kafana takıyorsan, muhtemelen sosyal fobin var. Başka insanların yanında stres altına girip senin hakkında ne düşündüklerine dair anksiyete yaşıyorsun. Karın gurultuların normal seviyede olsa bile seni strese sokup miğdene vuruyor daha çok gurulduyor.

Doktor değilim. Şizofrene yakın biriyim her şeye bir senaryo yazabilirim.

Sosyal fobim olabilir, bundan önce daha fazla sıkıntılarım vardı; panikatak benzeri şeyler yaşıyordum ama çoğu zamanla geçti. Umarım bunu da atlatacağım. Cevabınız için teşekkürler. :)
Sandalyenin ergonomik olmamasından veya oturma bozukluğundan da kaynaklanabilir. Sindirim sistemi tıkandığında karın bölgesinde şişme ve guruldamalar duyulur, devam halinde ağrıya da dönüşebilir.

Ben genellikle evde sürekli oturan biriyim, sınıfta da aynı şekilde ancak evde sıkıntı yaşamıyorum. Cevabınız için teşekkürler. :)
 
Son düzenleme:
@eskilerin meraklisi Ben de yaklaşık 6 aydır bu sorunla uğraşıyorum. 6 ay önce bir sınavda yeni yemek yiyip gitmiştim ve tam sınav anında sindirime geçince karnımda çok yüksek sesle guruldamalar geldi. Ondan sonra ben de korku oldu derslere girmeye korkar oldum. Hele sınavlarda yine karnım guruldayacak diye neler çekiyorum. Şimdi haftaya sınavlarım var ve gerçekten çok kaygılıyım.
 
@Meryyk Benim durumum da 6 ay kadar önce başladı halen daha devam ediyor. Bir çözüm sunmak isterdim ancak bende de henüz atlatabilmiş değilim. İstersenYouTube'da Şifaya Doğru Yol(6-7k abonesi var) isimli bir kanal var, ona bakabilirsin. Anladığım kadarıyla kendisi de sorunlar yaşamış ve atlatmış biri. Onun önerileri belki yardımcı olabilir.
 
Derse girmeden önce sade sodayı dik kafana. Ya guruldama tamamen kesilecek ya da gümbürtülü halde tüm sınıf duyacak %50 %50 ama bu kumarı oynamak zorundasın.

Oğlum oradan bir maden suyu getir, şiştim!

nocontextkv_-20210602-0001.jpg
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı